Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj byla jsem u obvodniho gynekologa kde miminku namerili jen na ult. Srdecni frekvenci 175, tak jsem mazala do porodnice kde uz pri normalnim delsim a hlavne ctg mi namerili prumer 155/min a dnes znovu prumer 155 /min, ale mam jit zase zitra radeji ze i tak ke vyssi ta frekvence:( nevitejak to mate vy..?
jestli to je opravdu tak rychle..
Já jsem 39., na monitoru jsem byla včera a lítalo mi to 140-166 jsem zaznamenala okem jako maximum. Ale taky říkal, že je to vyšší, nad 160 to ale vyběhlo jen na chvilinku. Tak nevím. V pondělí jdu ale znovu
@Seizdra maly je pry dost hyperaktivni furt do nej stouraj a pak se diví
hlavne ze hlavni doktor vcera ze to je ok, a dnesni jiny se stridaji ze jeste teda jednou pujdu..no tak ja nevim
Lepší když plaši i dr než aby něco zanedbalí
neboj, hlídaná jsi, to je hlavní.
@cvana buď v klidu, jsi ještě docela nízký týden těhotenství na ctg. Ve Tvém týdnu jestli máš průměr kolem 155, tak je to naprostá norma.
V termínu porodu je norma 110-150.
Ze 155/min opravdu není třeba dělat si hlavu.
Hlavní dr. měl včera pravdu a Ty jí máš v tom, že šťourají a pak se diví
hlavně klid a nožky nahoru ![]()
@Seizdra já vím a maly kope tak akorát jen mu vadí asi ten monitor, do něj vždy začne bušit
a ještě se otočil zas zpátky hlavou nahoru takže jeste ma i tak čas..a nebo se jim líbím těm doktorům ![]()
@cvana jako limit se bere tech 160 uderu/min kdyz je mimco v klidu, tj. ne behem pohybu. Me taky pred 3 tydny poslali do porodnice kvuli vyssim hodnotam byly kolem 180. Nastesti dalsi CTG v porodnici uz byl OK. Jinak jsem cetla, ze delat monitor pred 37 tt nema smysl, prave proto, ze ty hodnoty muzou dost skakat a stresuji rodicku.
Jinak posledne byly hodnoty lehce pres 150 a dr to vyhodnotil jako OK.
Jsem 38 týden a máme 135-140,, ale když jsem ležela před dvěma týdny v nemocnici tak mi to tam skákalo i 150-155.
@bubli prave jsem kecala i s jendou porodni asistentkou ze i tak jsem 31tt ze je to brzy ze malej ma normalne jeste rychlejsi tep, no aspon jsem pod kontrolou ale akorat mě včera strasne vydesili nebo na tom ultrazvuku mel 175 ale to potom co do nej stoural a přitom to byl jen 5vterinovy zaznAM ASI 3× zadny monitor..tak maly asi ve stresu. a prave v porodnici pak ten 155 tak ja myslim taky ze je to ok skakalo to dolu i nahoru ale uz t oani do 170vubec nešlo, ja bych je bila tak zitra zas, no aspon se seznámím s personalem ![]()
Díky holky hlavně že to není víc jak 170
no aspon se seznámím s personálem ![]()
@bubli to nevím už to byl 4doktor co rekl ze je hyperaktivni sam kopanec
a na velkem ultr. ve 20tt jina dr. prohlasila ze ani srdicko nemuze chytit jak je rychlý
no a ve 28tt jestli si myslíte že se zas u meho obvodaka povedl 3d ultrazvuk vubec maly vsude jinde nez ultrazvuk a zakryval si obličej rukama a obouma! dr. rikal ze to jeste nevidel
nevim co ze mě vyjde za chlapečka ![]()
Tak po 3dnech 3doktorka zhodnotila že je to zcela v pořádku ach jo
už jsem si myslela že si musím koupit měsíční jízdenku ![]()