Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nikde jsem zde nenašla téma kde bych se dočetla něco více o Amnioskopii.. Vím jen základ.. jsem ve 41tt první TP byl včera druhý je v neděli.. dneska jsem byla v poradně a tam mi bylo řečeno že když přes víkend neporodím čeká mě ta Amnioskopie..
A proto se chci zeptat zda-li s tím máte některá zkušenosti?? Jak to probíhá? Bolí to? Mám se něčeho obávat? Když by byla plodovka zakalená např. vyvolávají hned nebo ještě čekají?? děkuji..
Je to obsolentni vysetreni. Ale jsou z nej body. Nejsi z Valmezu? ![]()
http://www.porodnice.cz/…/amnioskopie
A místo tohodle ti třeba Hamiltona nenabídli?
@berry4 no hemiltna mi udělala dneska, ale na rovinu mi řekla že nevěří tomu že pomuže.. jsem propustná na dva prsty hrdlo 2,5cm porodní cesty prej nepřipravený.. jediný co mi ted je že mě po něm bolí břicho jako na silnou ms..
@Anonymní píše:
Je to obsolentni vysetreni. Ale jsou z nej body. Nejsi z Valmezu?
jesli myslíš Velké Meziříčí tak ne.. ale kousek od něj ![]()
@anicka18 píše:
jesli myslíš Velké Meziříčí tak ne.. ale kousek od něj
myslela sem Valasske. Tam se to delalo automaticky, i kdyz to vlastne nikdo nehodnotil. Napsalo se voda cira a smytec.
Hezky porod ![]()
@Anonymní píše:
myslela sem Valasske. Tam se to delalo automaticky, i kdyz to vlastne nikdo nehodnotil. Napsalo se voda cira a smytec.
Hezky porod
Aha.. no já vím pomalu prd.. sem prvorodička ze všeho vyjukaná a každý dr dělá každému něco jiného.. vubec mi nedelali cukrovku a ani mi nepromerovali panev zdali malej proleze.. no kazdej dr jinak.. a ani sem neslisela ze by nekdo znamej na te amnioskopii prave byl.. kdyz sem to rekla koukali na me jako vyvorany mysi.. ![]()
děkuji..
@anicka18 osobně - taky to slyším a čtu poprvé. Propustná na 2 prsty, to už je luxusní nález, mě ho dělali př jednom a porod se za 3 dny rozjel. Pravda, paní doktorka si ale dala pěkně záležet na provedení. Uvidíš, ty bolesti po něm jsou normální, nemusí se ti rozjet dnes, ani zítra, může ti jen třeba pozítří prasknout voda
Držím pěsti.
@berry4 uvidíme.. kéž by.. jediný co zatím bolesti už přešly ale neco pozitivniho odesla mi hlenova zatka ![]()
Já jsem nebyla připravena vůbec, dr se mě neptal, udělal, ani jsem nevěděla, co to je a že to bylo, krvacela jsem, to mi řekl, že je normální, byl čtvrtek a v neděli o půlnoci mi praskla voda, v pondělí v 8 :26 se narodila terezka.
Na amnioskopii jsem byla, ale jako netěhotná. Je to takové vyšetření „pipkou
"…strčí Ti na vyšetřovacím gynekologickém stole do "pipky“ takovou tyčku s kamerou a Dr.to na obrazovce sleduje. Neboj, nebolí to, tyčka je tlustá asi jako ty silnější barevné popisovače.
@klafina123 děkuji.. už sem klidnější.. sem se lekla že nikdo tady na tom pomalu nebyl a ja se nedozvim jaky to je bolestne..
treba z toho hemiltna sem mela strach vsichni me strasili ze kdyz ho dela boli to… ono to nebolelo kdyz ho delala ale az potom..
@klafina123 píše:
Na amnioskopii jsem byla, ale jako netěhotná. Je to takové vyšetření „pipkou"…strčí Ti na vyšetřovacím gynekologickém stole do "pipky“ takovou tyčku s kamerou a Dr.to na obrazovce sleduje. Neboj, nebolí to, tyčka je tlustá asi jako ty silnější barevné popisovače.
Když si nebyla těhotná, ta to nebyla amnioskopie. To je vyšetření zrakem, ale vyšetřuje se plodová voda.
Ale máš pravdu, nebolí to.
Zakladateko, jestli chceš, tak to s klidným svědomím odmítni, ono to fakt moc k ničemu není.
@Anonymní píše:
Když si nebyla těhotná, ta to nebyla amnioskopie. To je vyšetření zrakem, ale vyšetřuje se plodová voda.
Ale máš pravdu, nebolí to.
Zakladateko, jestli chceš, tak to s klidným svědomím odmítni, ono to fakt moc k ničemu není.
no uvidíme.. proberu to ještě z chlapem, dneska neměl čas spěchal do práce… kdyby byla aspoň jistota že se nespletou v te kalnosti.. nebo kdybych si byla jista ze kdyz tam prijdu reknu aby mi to hned vyvolali tak ze to udelaji tak bych jim to rekla…