Zkratka KP v těhu prukazce

1780
19.4.13 18:05

Zkratka KP v těhu prukazce

Holky co znamená zkratka KP v těhu prukazce???Napsal mi to tam až teď mám to hned na první straně jak je napsany registrujici gynekolog to je velkym pismem podtržené a s vykřičníkem. A pak to napsal i jak jsou ultrazvuková vyšetření tak tam to mám to stejné. Já si toho všimla až ted jinak bych se ho zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22756
19.4.13 18:06

KP= konec pánevní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Konec pánevní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Konec pánevní, divný, že se ti nezmínil, celkem důležitá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6888
19.4.13 18:07

Konec pánevní
a to ti k tomu nic neřekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
19.4.13 18:08

Ze je mimourka hlavickou hore = koncem panevnim u vychodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
19.4.13 18:11

Konec pánevní, ale dost mě zaráží, že ti k tomu nic neřekl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.4.13 18:18

Proč by jí měl něco říkat: Třeba je v takovém týdnu, kdy to nehraje žádnou roli. Já to měla v průkazce od 30.týdne, jen to tam napsal, nic to neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.4.13 18:18

Je to konec pánevní, ale podle mě je brzo to řešit (i když vzhledem k vykřičníku to gynekolog vysvětlit asi měl). Zakladatelka má skoro dva měsíce do porodu, pokud bude dítě KP ještě za měsíc, tak je na místě přemýšlet o císaři (pokud by chtěla) a vyběhat si předoperační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
19.4.13 18:55
@terinka4444 píše:
Proč by jí měl něco říkat: Třeba je v takovém týdnu, kdy to nehraje žádnou roli. Já to měla v průkazce od 30.týdne, jen to tam napsal, nic to neznamená.

Tak vzhledem k tomu, že konec pánevní je možná indikace k cisaři, tak si myslím, že by bylo na místě k tomu pacientce něco říct, když jí to píše do průzazky s vykřičníkem. Samozřejmě s dodatkem, že má mrně ještě čas na to se otočit (což samozřejmě má)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
19.4.13 19:08

Konec pánevní :) a příště se na to zeptej, asi je ještě čas na obrácení..

• Citovat
  • Upravit
69235
19.4.13 19:15
No to je, ale ne někdy kolem 32.týdne, to je klidně polovina dětí neotočených a mají ještě spoustu času a místa.
@Radka K píše:
Tak vzhledem k tomu, že konec pánevní je možná indikace k cisaři, tak si myslím, že by bylo na místě k tomu pacientce něco říct, když jí to píše do průzazky s vykřičníkem. Samozřejmě s dodatkem, že má mrně ještě čas na to se otočit (což samozřejmě má)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
19.4.13 19:47

@Radka K V porodnici kde jsem rodila, tak poloha KP není indikací k CS. Prý i to je v podstatě přirozená poloha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.4.13 20:02

@panenka87 No jasně, nemusí být všude. Třeba u Apolináře, kde jsem rodila já, je „automaticky“ indikovanej císař u KP a odhadu váhy pod 2,5 kila nebo nad 3,5 kila. Ale prvorodičkám ho často navrhujou i mezitím (asi se sichrujou, bývají komplikace a často to končí akutní sekcí). U mě podle mě hrála roli i moje nadváha (ale nikdo to neřekl nahlas ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
19.4.13 20:05
@panenka87 píše:
@Radka K V porodnici kde jsem rodila, tak poloha KP není indikací k CS. Prý i to je v podstatě přirozená poloha :think:

Já neříkám, že musí, ale může ;) Se mnou byla na pokoji maminka, která rodila KP a odhadovaná váha dítěte podle ultrazvuku byla tak na hranici, kdy ji ještě řekli, že může porodit normálně. Nakonec měla holčička asi o půl kila víc a ta maminka říkala, že kdyby to věděla, tak že by do toho nešla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí