Ibalgin v úplném počátku těhotenství

21
14.6.08 06:54

Ahoj všem.Jsem tu nová.Mám problém,který mě moc trápí.Jsem těhotná asi nějaký 5-6tt.Ještě jsem nebyla u lékaře.Poslední měsíčky jsem měla 6.5.08.zhruba 5.6 jsem měla // na TT.9červa hcg z krve 3400j a 12června 8968j.Nechala jsem si krev vyšetřit jako samoplátce.A teď můj problém.V době od 26.5 do 1.6 jsem po trhání osmičky užívala 3×denně Ibalgin 400.Samozřejmě jsem netušila,že jsem těhotná.Myslím si že to už jsem byla v 2tt.Teď se doslova třesu strachy,že jsem tím miminku ublížila a bude poškozené,nebo tak něco.Uvědomila jsem si to ve čtvrtek a od té doby furt brečím,jak jsem pitomá.Máte někdo s tímto zkušenosti prosím?? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1713
14.6.08 07:12

Ahoj, nestresuj, já bylat ěhotná před rokem a měla zánětv zubu. Ibalginu jsem snědla jednu celou krabičku, taky jsem nic netušila. A mimi je úplně v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
14.6.08 08:02

Ahojky,
taky bych byla klidná,miminko si ze začátku z tvého těla živiny myslím nebere,takže určitě jsi mu ublížit nemohla,spoustu lidí neví že je těhotných a třeba se i léči na nějaké nemoci,pije alkohol atd.Neboj,miminko bude v pořádku,důležitější než nějaké ibalgin je být v klidu,tím miminko ubližuješ daleko víc…Takže klíííd a nohy v teple :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
14.6.08 08:21

Rajo

neboj se.Ja byla v obou tehotenstvim na zacatku trhat osmicky a dostala jak injekci na umrtveni tak jsem pote „ladovala“ Ibalgin a vse je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
14.6.08 08:38

Za hodinku odjíždím na víkend pryč,vrátím se v neděli večer.Moc Vám děkuji za odpověď a určitě teď budu trošku klidnější.Pokud mi ještě někdo napíše svou zkušenost,budu moc ráda.Tak hezký víkend všem a v neděli večer se ozvu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
14.6.08 08:54

ahoj Rajo,
buď naprosto v klidu. Za prvé, v té úplně nejrannější fázi těhotenství platí „všechno nebo nic“, 2. tt je fáze, kdy se vajíčko teprve zahnízďuje, probíhá buněčné dělení, ještě se ani nehovoří (a dlouho hovořit nebude) o zárodku jako o plodu. Když by v této fázi došlo k zádrhelu, došlo by vzápětí i k potratu. K tomu ale nedošlo - když jsi v 6. tt, to by proběhlo neprodleně, tobě ale roste hCG, čili se nic nestalo. To však není případ, který by vyvolal Ibalgin. Podívej se na stránky www. safebryo (nevím jestli cz nebo com, net :?: ), kde jsou seriózně popsány léky, které lze i nelze v těhotenství užívat, kdy a proč. Ibalgin je popsán jako možné analgetikum, které lze užívat v 1. a 2. trimestru, ve 3. by mohl způsobovat srdeční vady /mám dojem, ovšem není to zcela prokázané/, nicméně v případě, že je to v 1. a 2. trim. zapotřebí, lékař ho i těhotné předepíše. Samozřejmě když už žena ví, že je těhotná, je ideální se bez léků obejít, ale jsou situace, kdy by víc škodilo miminku trápit se bolestmi (tělo vytváří stresové hormony, které k miminku rovněž pronikají a škodí mu), než vzít si „bezpečný“ lék.
Buď tedy zcela v klidu, miminku jsi uškodit nemohla (spousta žen brala v tomto „nevědomém období“ těhotenství horší věci a děti jsou v pořádku - viz úvod mé odpovědi). Tak hlavu vzhůru, ať jde v těhotenství vše jak má! :wink:

• Citovat
  • Upravit
5546
14.6.08 09:45

Neboj se, i já se cpala Ibuprofenem asi týden před očekávanou MS, a tedy mě bolí břicho, břicho mě bolet přestalo, ale za 9 měsíců, co se mi narodil náš syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.6.08 20:36

Dobrý večer.Všem moc děkuji za odpovědi a slova útěchy.Zítra odpoledne mám sjednanou návštěvu gynekologa a tam se dozvím,jak mé těhotenství pokračuje.Snažím se být klidná,ale podvědomí pracuje.Ještě jednou všem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.6.08 20:37

Dobrý večer.Všem moc děkuji za odpovědi a slova útěchy.Zítra odpoledne mám sjednanou návštěvu gynekologa a tam se dozvím,jak mé těhotenství pokračuje.Snažím se být klidná,ale podvědomí pracuje.Ještě jednou všem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.6.08 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
16.6.08 07:16

V prvních třech měsících těhotenství jsem trpěla na šílené bolesti hlavy. Nechtěla jsem nic brát, tak jsem to vždy raději vydržela. Pak mi doktorka řekla,že to bylo zbytečné a že jsem spíš dítěti ublížila tím stresem z bolesti, než kdybych si vzala raději ten Ibalgin. Tak myslím, že se nemáš čeho bát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
17.6.08 10:19

Trpím na šílené migrény a 2 se mi nevyhly ani v těhotenství. Jednu jsem vyřešila Ibalginem ve 2. trimestru. V prvním bych to určitě nejedla a rozhodně né anive třetím. Ještě jeden jsem pak měla na přelomu 2.-3. trimestru. Nic se nedělo, ale vzala jsem si je opravdu v krajních situacích, kdy by bolest, nespavost, zvracení a nevolnost nadělaly větší škodu než ta jedna pilulka.

• Citovat
  • Upravit
50
17.6.08 22:16

Přesně jak psala Ivik- já myslela že mi ze začátku hlava asi sama upadne. Dva dny sem to vydržela (bolelo to celou dobu v kuse :? :( ) Pak sem si zavolala na gyndu a dr. mi sám řekl, že ibalgin 400 klidně i 3× denně!! 8O No zas sem to nepřeháněla, ale trpět sem teda nechtěla. Malej je taky v pohodě a je to strašně veselý dítě. Já si nechala i v porodnici píchat injekce od bolesti, protože sem nemohla vůbec nic, taky říkaly, že to pude do mlíka, a taky to nijak zvlášť nevadilo. Proč by sme měly trpět, když už to všechno vynalezly že jo?!! Ale zase všeho s mírou!

Přeju pohodové těhotenstvý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.6.08 04:51

Je úžasné,že poradíte a podělíte se o své zkušenosti.Toto je mé 4těhotenství,taky nejsem nejmladší a s věkem rostou obavy :roll: Jak jsem psala.Ten Ibalgin jsem brala,když jsem vůbec neměla šajnu že jsem těhotná.Teď už si dávam sakra pozor.Děkuji Vám a taky Vám všem přeji,ať se daří ve Vašich životech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.08 21:35

ibalgin v 1. týdnech

Ahojky, taky jsem nevěděla, že jsem těhotná a vzala jsem si ibalgin… Jak jsem byla následně poučena na diagnostickém ultrazvuku, kam mě na základě toho, že jsem ibalgin vzala v citlivé fázi embryogeneze poslala lékařka z oddělení genetiky ve 20. TT. Jedna tabletka ibalginu by snad neměla uškodit, nicméně už dávka 3×1 tableta denně po tři dny může způsobit srdeční vadu, která se u plodu objeví až po 30 TT. Teď jsem ve 25 a doufám, že mimčo bude v pohodě, ale tak úplně klidná taky nejsem…
To o té možnosti srdeční vady mi řekl pan doktor Karel Hodík z porodnické a gynekologické kliniky z HK. Myslím, že je to docela machr, ikdyž byl trochu protivnej :-), nicméně obecně mě na to nikdy nikdo neupozornil, proto reaguji na tuhle diskuzi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky