ICSI pro a proti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
119
30.10.11 11:22

ICSI pro a proti

Ahoj Holky chtela bych se zeptat vahám zda jít do ICSI,já zdravá jsem,přitel má špatný spermie a není mě schopen oplodnit přirozeně.Mužete mi prosim napsat vaše zkušenosti?S touto metodou?Např.jak dlouho to trva od první navstevy do oplodnění?Stojí to za to?Vše to podstoupit?Prosím poradte,miminko moc chcem :srdce: nevim jestli mám jestě čekat (na zázrak) a nebo prostě jít do ICSI (ktery nam bylo doporučeno)Děkuji za pamoc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
30.10.11 11:36

A vy nechodíte do CARu? Kde ti tedy ICSI doporučili? Můsíte nejdřív navštívit centrum asistované reprodukce,objednací doba je všude jiná,někde 2 měsíce,jinde třeba půl roku,pak záleží na tom který DC budeš při první návštěvě a jestli už máte hotová některá vyšetření,pak se to může naplánovat klidně hned na další menstruační cyklus,pokud nemáte ještě nic,budete muset nejprve podstoupit nějaká vyšetření což může být otázka klidně 2-3 měsíců. Jestli to za to stojí,no to záleží na vás,já nevím jaká je vaše touha po dítěti,nám to za to stálo rozhodně a nečekala bych na zázrak. První 3 IVF cykly by jste měli mít zadarmo,dopláceli by jste pouze za ICSI a za léky které by byly nad tu hranici co hradí pojišťovna. Každý CAR má svůj cenník výkonů,než do IVF půjdete tak ti ho dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.10.11 11:53

První 3 IVF cykly by jste měli mít zadarmo,dopláceli by jste pouze za ICSI a za léky které by byly nad tu hranici co hradí pojišťovna

dovolím si upřesnit, že tou POUZE doplácení za léky a výkony vyjde cca na 25000, první tři cykly spoluhradí pojistovna, ale zdarma tedy urcite nejsou

jinak ja jsem pro icsi, mela jsem 12 vajec a pul jsem nechala na prirode a pul na icsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
30.10.11 12:13

Z vlastní zkušenosti nečekat: my jsme ani nemuseli čekat dlouho, objednali nás za tři týdny od zavolání, zrovna jsem byla první den cyklu, takže udělali všechna vyšetření hned, partner měl „jenom“ 15% spermiogram. Povedlo se nastimulovat 8 vajíček, šli jsme rovnou do metody ICSI nechtěli jsme nic nechat náhodě a povedlo se 6 oplodnit, dvě zavedli, jedno se chytlo a za 5-6 týdnů mám termín porodu :-D
a jak už tady bylo psáno, sice první 3 pokusy hradí pojišťovna, ale i tak se všema lékama nás to vyšlo na 23tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089

Však jsem napsala že dostane v CARu ceník,já třeba doplácela za léky 5000 a to jsem měla hodně vysoké dávky (5 ampulí denně),v každém CARu je to jiné a záleží na tom kolik bude mít nakonec zakladatelka vajíček a jaké dostane nebo si vybere léky na stimulaci. Myslím si že 25 tisíc je dost přehnaná cena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683

jestliže má přítel špatný spermiogram tak bych vůbec neváhala a ICSI mi příjde u IVF jako samozřejmost
jinak za 1.IVF jsme dopláceli 20 tisíc a teď za druhé něco přes 20, ještě jsem to nepočítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
30.10.11 12:15
Maia22 píše:
Však jsem napsala že dostane v CARu ceník,já třeba doplácela za léky 5000 a to jsem měla hodně vysoké dávky (5 ampulí denně),v každém CARu je to jiné a záleží na tom kolik bude mít nakonec zakladatelka vajíček a jaké dostane nebo si vybere léky na stimulaci. Myslím si že 25 tisíc je dost přehnaná cena :roll:

no mě to nepříjde přehnané, u nás to teď vyšlo na víc jak 20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
30.10.11 12:18

Jindřiško, koukám žes byla včera na ET, tak držím palce ať to vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
30.10.11 12:30
nás to vyšlo na 30000, bez PK, a to je náš car z těch levnějších… záleží jak kdo reaguje na hormony, jen injekce vyšly na 15000.
Maia22 píše:
Však jsem napsala že dostane v CARu ceník,já třeba doplácela za léky 5000 a to jsem měla hodně vysoké dávky (5 ampulí denně),v každém CARu je to jiné a záleží na tom kolik bude mít nakonec zakladatelka vajíček a jaké dostane nebo si vybere léky na stimulaci. Myslím si že 25 tisíc je dost přehnaná cena :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
30.10.11 12:39
womanz píše:
Jindřiško, koukám žes byla včera na ET, tak držím palce ať to vyjde :palec:

Moc děkuji, strašně moc doufám :andel: :andel: , byl problém s tranférem a na konec musel být porveden pod narkozou o den dýl, ale má je u sebe :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
30.10.11 12:42

jinak manžel horší spg a já jsem údajně úplně zdravá, 1.IVF vyšlo do 20 tisíc (léky, PK, zmražení, ICSI, doplatek katetru viditelného pod ultrazvukem)
2.IVF bylo to samé, ale teď už jsme se do 20 nevešli, jinak původně jsme chtěli PICSI, ale spermiogram to nedovolil, tím jsme ještě 9 tisíc ušetřili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
30.10.11 12:44
womanz píše:

tobě přeji rychlý a bezproblémový porod, koukám, že se to blíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
30.10.11 13:53

Jinak určitě ses chtěla zeptat tda jít do IVF, ICSI je metoda, kterou je možné oplodnit vajíčka, která se může a nemusí být použíta, ale u špatného SPG se bez ní neobejdete.
Rozhodně IVF není záruka otěhotnění, někomu to výjde hned napoprvé a někomu to opravdu trvá i roky, tím nechci strašit, ale to je realita. Na druhou stranu je podstatně vyšší naděje na těhu než, když se budete snažit sami. Na tuhle otázku ti nikdo neodpoví jestli do toho jít nebo ne, to se musíte rozhodnou sami. Můžete si dát nějaký čas co to budete ještě zkoušet, koupit vytamínky a třeba se zadaří doma, rozhodně nikdo nemůže vyloučit, že se to nepovede.
Přeji brzké těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
30.10.11 13:57
Jindřiš píše:
womanz píše:
tobě přeji rychlý a bezproblémový porod, koukám, že se to blíží

no jo blíží, uteklo to strašně rychle :-) už se na malou prďolku strašně tešíme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
30.10.11 14:01
womanz píše:
Jindřiš píše:
womanz píše:
tobě přeji rychlý a bezproblémový porod, koukám, že se to blíží
no jo blíží, uteklo to strašně rychle :-) už se na malou prďolku strašně tešíme :dance:

to ti věřím, že se těšíte, máš pravdu, že to strašně letí a počkej až budeš mít pracka na světě, to teprve bude ten čas utíkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí