Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
jaký máte názor na jméno Ida? Přijde vám ošklivé nebo extrémně neobvyklé, nad kterým byste se měli pozastavit, anebo v pohodě a třeba byste ho i dali? Sedí vám v pohodě k malé holčičce i dospělé ženě? Znáte nějakou Idu?
@Amenite píše:
Ahoj,
jaký máte názor na jméno Ida? Přijde vám ošklivé nebo extrémně neobvyklé, nad kterým byste se měli pozastavit, anebo v pohodě a třeba byste ho i dali? Sedí vám v pohodě k malé holčičce i dospělé ženě? Znáte nějakou Idu?
Už jsem se s tímto jménem setkala…jednalo se o dvojčátka, jedna se právě jmenuje Ida a ta druhá Ina
Holčičkám jsou teď odhadem tak tři roky.
Můj vkus to úplně není, ale je originální. Žádnou Idu neznám. ![]()
Pro mne je to jméno minerálky, takže bych nedala, ale jinak špatně nezní
Nedala bych, ale libi se mi. Jak pro malou holcicku, tak pro dospelou zenu.
Ida se mi líbí. Žádnou neznám. Ida, idka, iduška, iďa, iduna… Je hezký tvárné. Zaručeně bude vybočovat z řady Elišek, Aniček, Nel a dalších
![]()
Pro mě by byla reálnější Inna/ina. základní tvar je mi milejší. ![]()
Ošklivé mi nepřijde ani trochu, neobvyklé ano. Za mě palec nahoru.
Přijde mi to severské, takže si představím nějakou kostnatou hranatou seveřanku s velkýma zuby.
@Mariane.B píše:
Přijde mi to severské, takže si představím nějakou kostnatou hranatou seveřanku s velkýma zuby.
Osobně jsem potkala několik Seveřanek s tímhle jménem a kostnatá, hranatá a zubatá nebyla ani jedna. Naopak hezké holky.
Mně se jméno Ida líbí, ačkoliv bych ho sama asi nedala. Rozhodně by mě ale nijak zvlášť nepřekvapilo a nepovažovala bych ho za divné ani neobvyklé. A hodí se k ženě každého věku.
Znám dvě předškolní. Za mě hezký, ale originální ani ne. Taky znám tři! předškolní Zoe.