Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já tě nenadchnu - já to považuji za zastaralé jméno - Martiny v mém okolí jsou +- padesátileté
Jako úplně malinkou? tak tu neznám. Nejmladší 23let. Obecně se jim okolo říká Maťka, Máťa, Máca, Marťula, Martinka…
No právě mi také přijde lehce zastaralé, ale má to své kouzlo. A znám také jen starší, když už…Manžel si dělá srandu, že je takové mírně komunistické ![]()
Dobře, díky za tipy ![]()
Martin mám kolem sebe hodně, jen jsou ve věku 40+, za mýho mládí to bylo populární jméno, taková obdoba dnešní Emičky. Oslovujeme je - Marti, Martino, Martinko, Marťas…..
Mám, klidně dejte. Určitě nezapadne mezi Emickama, Sofinkama, Nikolkama a a Natalkama.
Znám několik malých Martinek i starých Martin a nelíbí se mi v žádném věku. Ale to je celkově tím jménem.
Ono je to prostě moc tvrdé, chlapské jméno.
Martin znam hodně, v mém ročníku kolem 45 je to oblíbené jméno. Malou neznam žádnou a jak by se jim mělo říkat.. Martinko, Marti, Marťo. Mě osobně se to jméno nelíbí, stejně jako i další jméně z této doby Petra, Pavla, Jitka.
@Anonymní píše:
No právě mi také přijde lehce zastaralé, ale má to své kouzlo. A znám také jen starší, když už…Manžel si dělá srandu, že je takové mírně komunistickéDobře, díky za tipy
Není vůbec komunistické.
Mně se to jméno líbí hodně. V mé generaci (začátek devadesátek) je jich hodně, ale malou neznám asi žádnou. Říkávalo se jim nejčastěji Marťo, Marti.
Mám malou neteř, která se jmenuje úplně jinak, ale mně pořád naskakuje Martinka. Vůbec nevím proč. Za mě ![]()
Proč by se nemohly Pavly, Jitky, Martiny vrátit. Dneska je to originální.
Malou Martinku neznám, znám Martiny 35+. Líbí se mi Marta. Ale rozhodnutí je jen a jen vaše ![]()
V okolí malou Martinku neznám, znám ve věku 40+.pokud se hodí k příjmení, tak proc ne.zat o znám 3 malé kluciky Martiny, jednoho mám doma🐻
Je to uplně normální hezké jméno
a, že jich teď moc není tím líp ne? Nevím proč v posledních letech rodiče nedokážou pro holčičku vymyslet nic jiného než Nelinku nebo Nikolku.
Syn (5 let) by byl Martina, kdyby byl holčička. Krásné a málo dávané jméno.
Krásný večer, dámy.

Máte nějakou Martinku v okolí? Jak jí říkáte ( nejlépe nějaké přezdívky či zdrobněliny)..s manželem uvažujeme nad tímto jménem, ale žádnou Martinku v okolí nemáme
Prosím o anonymní, chodí tu ženy z rodiny - zatím držíme pohlaví mimi v tajnosti
Díky a hezký zbytek úterního večera