Jméno Martina na holčičku

Anonymní
11.10.22 22:02

Jméno Martina na holčičku

Krásný večer, dámy.
Máte nějakou Martinku v okolí? Jak jí říkáte ( nejlépe nějaké přezdívky či zdrobněliny)..s manželem uvažujeme nad tímto jménem, ale žádnou Martinku v okolí nemáme :oops:
Prosím o anonymní, chodí tu ženy z rodiny - zatím držíme pohlaví mimi v tajnosti :P
Díky a hezký zbytek úterního večera :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80066
11.10.22 22:08

Já tě nenadchnu - já to považuji za zastaralé jméno - Martiny v mém okolí jsou +- padesátileté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
11.10.22 22:09

Jako úplně malinkou? tak tu neznám. Nejmladší 23let. Obecně se jim okolo říká Maťka, Máťa, Máca, Marťula, Martinka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 22:11

No právě mi také přijde lehce zastaralé, ale má to své kouzlo. A znám také jen starší, když už…Manžel si dělá srandu, že je takové mírně komunistické :mrgreen:

Dobře, díky za tipy :dance:

• Citovat
  • Upravit
Janli
11.10.22 22:12

Martin mám kolem sebe hodně, jen jsou ve věku 40+, za mýho mládí to bylo populární jméno, taková obdoba dnešní Emičky. Oslovujeme je - Marti, Martino, Martinko, Marťas…..

• Citovat
  • Upravit
3871
11.10.22 22:20

Mám, klidně dejte. Určitě nezapadne mezi Emickama, Sofinkama, Nikolkama a a Natalkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.10.22 22:21

Znám několik malých Martinek i starých Martin a nelíbí se mi v žádném věku. Ale to je celkově tím jménem.
Ono je to prostě moc tvrdé, chlapské jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15825
11.10.22 22:21

Martin znam hodně, v mém ročníku kolem 45 je to oblíbené jméno. Malou neznam žádnou a jak by se jim mělo říkat.. Martinko, Marti, Marťo. Mě osobně se to jméno nelíbí, stejně jako i další jméně z této doby Petra, Pavla, Jitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.10.22 22:22
@Anonymní píše:
No právě mi také přijde lehce zastaralé, ale má to své kouzlo. A znám také jen starší, když už…Manžel si dělá srandu, že je takové mírně komunistické :mrgreen:Dobře, díky za tipy :dance:

Není vůbec komunistické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
11.10.22 22:25

Mně se to jméno líbí hodně. V mé generaci (začátek devadesátek) je jich hodně, ale malou neznám asi žádnou. Říkávalo se jim nejčastěji Marťo, Marti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
11.10.22 22:26

Mám malou neteř, která se jmenuje úplně jinak, ale mně pořád naskakuje Martinka. Vůbec nevím proč. Za mě :palec:
Proč by se nemohly Pavly, Jitky, Martiny vrátit. Dneska je to originální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
11.10.22 22:27

Malou Martinku neznám, znám Martiny 35+. Líbí se mi Marta. Ale rozhodnutí je jen a jen vaše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
11.10.22 22:36

V okolí malou Martinku neznám, znám ve věku 40+.pokud se hodí k příjmení, tak proc ne.zat o znám 3 malé kluciky Martiny, jednoho mám doma🐻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
11.10.22 22:36

Je to uplně normální hezké jméno :potlesk: a, že jich teď moc není tím líp ne? Nevím proč v posledních letech rodiče nedokážou pro holčičku vymyslet nic jiného než Nelinku nebo Nikolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
11.10.22 22:39

Syn (5 let) by byl Martina, kdyby byl holčička. Krásné a málo dávané jméno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence