Ignorace pasení koníčků

6.12.16 10:09

Ignorace pasení koníčků

Maminky, chci se zeptat.Mame chlapecka, dva a pul měsíce a nechce past koníčky. Ze zacatku mu to celkem slo, i kdyz spis preferoval jednu stranu, sle ted objevil, ze má ručičky a v okamžiku, kdy ho otocim na bříško, tak si do pusy strci ručičku, chvili jednu, pak druhou, po chvilkach si je střídá, takze hlavickou točí a asi ji musí i trochu nadzvedout, kdyz se točí, ne? Ale klasicke zvedání se mu proste nechce. A to lakam hrackama, tleskanim, mluvim na nej, zpivam…ale ruky jsou ruky.Jde si od toho nejak pomoct? Mam strach z tříměsíční prohlidky u mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26716
6.12.16 10:15

@Janulina876 dcera zacala zvedat hlavu uz nekdy po tydnu. Kdyz jsem si ji polozila brisem na muj hrudnik, tak tou tezkou hlavou bimbala usilovne. Ptala jsem se doktorky, jestli to neni brzo a rekla mi, ze ne. Ze to je takto brzo normalni, ale kolem tri mesicu veku to zapomenou a zacnou se to ucit znova, tentokrat uz naostro :)
Tak to bude asi i odpoved na tvou otazku, proc to delal a ted uz nedela. Zkousej, pokladej a cekej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.12.16 10:33

@Janulina876
Ještě má čas… Dávej na bříško často, ale zatím bych to neřešila. Cucání ručiček je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.12.16 10:46

Jak radí @angelivanka84 - když ho dáš na bříško, jemně mu přitiskni zadeček (jakoby kostrč) k podložce a jezdi rukou po páteři. On je to i nějaký reflex, že pak začne tu hlavičku zvedat. Nebo si lehni před něj, správně mu napolohuj ručičky a drž je za celé předloktí, lákej třeba nějakou písničkou, hračkou, aby na tebe koukal. Ale čas ještě má, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
6.12.16 11:20

@Janulina876 také s tím malá bojovala a pásla až po 3tím měsíci a to se spíš snažila zvedat zadeček a nosem ryla v podložce. Dr nám poradila, ať jí zadeček držím rukou na podložce a ona pak pomalu začala pást, ale teda nebyla to žádná sláva. TOhle jí prostě nešlo. Teď má necelých 9 měsíců a stoupá si. Podle dr je hodně aktivní. Tak snad jsem tě trochu uklidnila :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
6.12.16 11:36

Ahoj, zkus nechat past miminko na svem tele. Resili jsme tohle u synovce. A doktorka rikala, ze nikdo rad nelezi na brichu, kdy vlastne v pripade miminka ani nevidi co se za nim deje. A poloha je pro nej neprijemna. Pokud si lehnes na zada a miminko das na svuj trup, tak se bude citit mnohem lepe. Synovec takto pase porad, ovsem na zemi nebo jinde ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
6.12.16 11:47

@Aotearoa :palec: taky mi to vlastně někdo radil ale malá to ignorovala. Snad to uživatelce pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.12.16 12:04

Muzes taky zkouset davat nekam do vysky - na stul apod (samozrejme pod dohledem), pred okno atd, at ma nejaky rozhled…nebo na velky mic a opatrne houpat dopredu-dozadu, to je pry taky vyborne pro svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.12.16 12:18

@beruska9 Jojo, tohle jsem s dětmi dělala často. Dala jsem je na přebalovák směrem do místnosti, sedla si před ně a povídala si s nimi. Oba byli vzorní pasáčci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.16 13:25

Ja si ho davam na kraj postele, aby na me videl, ale uz me ma asi ohranou, ja ho nezajimam, jen ty ručičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
6.12.16 13:29

A polohujes mu ty rucicky pod sebe? Zkousela jsi ho polozit na balon? Tam nase mrne pase nejlepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
6.12.16 13:31

Pripadne ho dat jeste pred zrcadlo, to je take mocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí