Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám desetidenní mimi a odpo chceme jit na prochazku…prosim poraďte co mám dát na sebe do kočárku, kolik vrstev atd. když je venku okolo 0°C.
Děkuji za odpověď
Jsem zvědavá na názor zkušených maminek, nas to teď také čeká, ale moje představa je body s dlouhým, dupacky, miminka, zimní kombinezka a zimní fusak… nevim zda pak jeste deku nebo ne… tak uvidíme co napíšou ostatní
jinak zvykala jste nějak miminko u okna, nebo jdete rovnou? Všude píšou ze mame zvykat tak nevim ![]()
V podstatě tolik vrstev kolik máš ty a dítě do fusaku, ale ne péřového, na ten je moc teplo.
Do košíku vezmi deku, kdyby mělo dítě studený zátylek, což pochybuji.
Hlavně se neřiď dle rukou
.
Určitě mu dej čepičku, má oproti tělu velkou hlavu, jinak nic extra.
Příspěvek upraven 04.12.16 v 11:12
Cekam v lednu a v body, kabatku a kalhotech uz budu davat rovnou do fusaku, bez kombinezy.
Jo jo, správně to píšeš. Pro začátek kratší jízdy, třeba 20 min a postupně přidávat
Doktorka nám tehdy doporučovala krém do mrazu a větru - Bübchen Ochranný krém do každého počasí 75ml (stojí kolem 70kč).
Teri jsem tenkrát dávala: overálek, zimní kombinézku, fusak, čepici. Rukavice nebyly potřeba, měla ruce v kombinézce. Bez deky. Jen „dekl“ na kočárku. A byla krásně teplá.
@Jogrr píše:
Cekam v lednu a v body, kabatku a kalhotech uz budu davat rovnou do fusaku, bez kombinezy.
To jsi dobra. Dala bych i kombinezu. Oni jeste neudrzi teplo, nemaji vyvinutou termoregulaci.
@kuli-kuli jo a zezacatku staci 20 minut prochazka a pak natahovat postupne o 5-10 minut
@Jogrr píše:
Souhlasim
Já teda takle malinký na zimu neměla malej je až březnovej, takže jsem dávala na první procházku, bodíčko, punčocháčky, svetřík a dala sem mu zimní kombinézu a akorát lehčí deku na přikrytí nožiček, ale samozřejmě dečku pod záda. A pak v zimě měl budto teplou kombinézu, nebo normální oblečení a fusak, oboje dohromady by se uvařil…
@Kriss Tina píše:
Já teda takle malinký na zimu neměla malej je až březnovej, takže jsem dávala na první procházku, bodíčko, punčocháčky, svetřík a dala sem mu zimní kombinézu a akorát lehčí deku na přikrytí nožiček, ale samozřejmě dečku pod záda. A pak v zimě měl budto teplou kombinézu, nebo normální oblečení a fusak, oboje dohromady by se uvařil…
Taky si myslim. Bud kombineza nebo fusak.
@Jogrr píše:
Bez kombinézy?? To snad ne.
Osobně bych vzala dítě v tom, v čem ho máš doma, dala do slabého flísového overalku, přidala čepičku a dala do zimního fusaku. Ten zapneš tak, že dítěti stejně kouká jen obličej.
Dávala jsem to co měl doma, na to kombinézu, čepičku a do fusaku s beránkem