Impetigo - kožní onemocnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1336
14.7.14 13:13

Dobrá je masticka bactroban..je to hnus nooo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
26.8.14 13:41

Holky můžu se zeptat? malej má impetigo jen lehké 2 boláky..dostali jsme Bactroban zabírá krásně boláky jsou už skoro zahojené, ale jak ho pozoruju tak má na těle sem tam-celkem asi 10 vypadá to jak beďárek..za 3 dny se nezvětšují ani nepraskají, ale ani moc nemizí, mažu je taky..je to normální nebo mám radějí zajít k mudře..na pohotovosti mi řekl že pokud se to bude zhoršovat tak mám jít, ale ty boláky se léčí, tak teď nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.10.15 20:09

Impetigo

Taky s tímto nepříjemným onemocněním mám zkušenost. Chytla jsem to od mladší sestřičky. Udělal se mi jen jeden pupínek na noze, který se začal dost zvětšovat a byla v něm čirá tekutina. Začala jsem si toto místo mazat Antibiotickou mastí Bactroban, a vždy jsem si ono místo přelepila, aby jsem si to nemohla roznést někam jinam. Také se koupu v manganistanové lázni, protože manganistan draselný, prý pomáhá, aby se to nešířilo. už je to cca 14 dní od zahájení léčby, pupínek mi splaskl a stáhl se, ale stále mám na onom místě flek jiné barvy, než je moje kůže (je takový tmavší). Místo si stále mažu, i když to vypadá stále stejně zahojeně cca 5 dní. Ale stále je to vidět. Chci se tedy zeptat jestli je to normlání, aby mi zůstal takový flek, nebo jestli to znamená, že to ještě není vyléčeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
10.1.16 16:45

Dobrý den vypadá to že to máme taky, nemám to potvrzené od obvodačky, byli jsme jen na pohotovosti, a zajímalo by mě odkud se to vzalo, nevíte čím se to přenáší? Je to hroznej hnus, zlatej atopický ekzém tohle svědí a je to pro děcko nepříjemné. Na noc bych jí asi dala ten dithiaden aby jí to nesvědilo, protože se v noci drbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
10.1.16 16:58

@markytk naši malý to nesvědilo. nic neříkala. kde to máte? malá to měla u pusinky za týden se t zahojilo a udělalo se jí to na nose :roll: poctivě jsem 3 denně potírala hypermanganem a antibiotickou mastí… malá to chytla ve školce, možná z ručníky nebo co já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
10.1.16 17:05

@fifinkaa nejdříve na pusince a kupodivu na nohách na prstech a patě a pak na rukou a teď to je na prdelce v tříslech a zezadu na kolínkách. dostaly jsme fucindin a mažu to i pudrem, nekoupu jí ale dnes jí vemu vlažnou sprchou nebo nemám? Zejtra jdu k obvodačce a ta má snad poví více. Ale máme dvojčata tak se bojím aby to ta druhá nechytla, a vůbec jestli může do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
10.1.16 17:36

Dcera to měla na tváři, šli sme k dr. dostali sme atb mast, po 3 dnech sem koukala, že se jí dělají tečky na nožkách a rukách, tak sme dostali celkové atb (žeprej se jí to roznáší vnitřně) a pak nám to zabralo. určitě běžte k dr. pokud to máte tolik… je to infekční, tak určitě každá svůj ručník atd… chytnou to může kdekoliv, je ta žeprej mrška, která se dostane pod kůži malou odřeninkou a rychle se rozlézá :( ale nějak sem to nezkoumala, jen co mně řekla doktorka ;) tak ať je malé brzo líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
10.1.16 17:54

Impetigo je prý vysoce infekční (bakteriální infekce), já ho měla dvakrát v obličeji (na tvářích) a nikdy to teda ode mě nikdo nechytnul. Rozhodně to chce pouze svůj ručník, nedotýkat se toho, když namažete mastičkou, tak pečlivě umýt ruce. Sprcha, myslím, neublíží, ale chce to opatrně osušit, spíš nechat doschnout. Velký pozor, až se ty strupy začnou loupat.
Mě to teda nijak nesvědilo a mazala jsem jen antibiotickou mastí Bactroban. Zahojilo se to tak do týdne, ale pak na kůži ještě zůstaly jinak zbarvená místa.
A koukám, že to má dcerka rozlezlé docela hodně, tak jestli náhodou nedostanete celková ATB. Do školky by jít určitě neměla, je to fakt infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
10.1.16 19:08

@IvaB Ten Bactroban nám psal ale v lékárně to je nedostatkové zboží, asi to musí fakt bolet protože jen se lehce dotknu tak křičí, no ale co s tou zdravou dcerkou, mám totiž dvojčata. Asi řekne abych jí nechala s tou nemocnou, jsem zvědavá. Jinak jsem slyšela že tohle mají jen batolete, předškoláci. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
10.1.16 19:10

A ještě hlavu nemá mytou asi 5 dnů, takže nemůžu ani umýt vlasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
10.1.16 19:48

@markytk
Já to měla jako studentka střední školy, takže to asi nebude nemoc jen batolat a předškoláků.
Jestli dcerka nemá nic ve vlasech nebo těsně pod vlasy, tak bych jí je umyla. No a tu zdravou bych asi zítra nechala doma, ale pokud možno co nejvíc izolovat, a pokud se to u ní neprojeví, tak už pak do školky :think: Ale to vám spíš řekne dětská doktorka, já nejsem odborník. Ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.1.16 20:14
@markytk píše:
Dobrý den vypadá to že to máme taky, nemám to potvrzené od obvodačky, byli jsme jen na pohotovosti, a zajímalo by mě odkud se to vzalo, nevíte čím se to přenáší? Je to hroznej hnus, zlatej atopický ekzém tohle svědí a je to pro děcko nepříjemné. Na noc bych jí asi dala ten dithiaden aby jí to nesvědilo, protože se v noci drbe.

přenáší se to dotykem a je to vysoce infekční a rádo se to vrací :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.1.16 20:15

@markytk mmchdm, kluk dostal framykoin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.1.16 21:40

@markytk Dcera to měla v létě, taky dostala fucidin. Zabralo to asi na týden a pak vrátilo, takže dostala ATB. Měla to celkem netypicky, vždycky kolečko v průměru tak 1 cm, puchyrek, pak prasknul a zůstal mokvavy bolak. Měla dva na hrudníku, dva na zádech, to jsme vyléčili tou mastí a po týdnů ji zas vyskočil jeden na noze, jeden na zadku, na břiše… Doktorka tedy dala ATB, aby se to už nevracelo. Žádný ze sourozenců to tenkrát naštěstí nechytl. Ale dceru to teda nesvedilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
14.1.16 21:41

@Vlkoška to budte ráda že to nesvědilo, druhá dcerka nic nemá. Jinak hojí se to kupodivo dobře, a pokud se to bude vracet to si ohlídám, nejdýl se nám to hojí na rukách a na nohách tam je to na patě a na prstech, na rukách se loupe kůže. Snad to bude do úterka v pohodě, já do toho dostala angínu, no je to síla, mám své děti ráda ale už aby byla zdravá a já si oddáchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí