Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Vlkoška to budte ráda že to nesvědilo, druhá dcerka nic nemá. Jinak hojí se to kupodivo dobře, a pokud se to bude vracet to si ohlídám, nejdýl se nám to hojí na rukách a na nohách tam je to na patě a na prstech, na rukách se loupe kůže. Snad to bude do úterka v pohodě, já do toho dostala angínu, no je to síla, mám své děti ráda ale už aby byla zdravá a já si oddáchla.
@markytk
Impetigo, pokud vím, způsobuje streptokok, což může být původce i té angíny ![]()
Malej (9mesicu) uz to mel 2× pokazdy sme si to pekne uzili… nastesti ho to nebolelo, ale pokazdy sme to mazali fucidinem a za par dni byl klid, koupala sem ho normalne akorat sem po kazdym koupani dezinfikovala vanicku, hlavne davat kazdej den cistej rucnik, cisty obleceni a pro jistotu sem dezinfikovala vsechno ceho se jenom dotknul aby si to pak nesiril dal… nedavala bych na to zadny pudry a nechavat to vetrat…
@IvaB ano jako angína to vypadalo, mandle červené s bílým flíčkem, bolelo mě celé tělo, i v krku, horečka, prostě příznaky angíny, a výtěr vyšel v pořádku. Tak to potom nechápu. Ale antibiotika musím dobrat.
@PeBe24 no záleží jestli si na to sahá taky, to to pak může mít kdekoli a stačí záděrka a roznese se to dál. Já teda dezinfikovala všechno čeho se dotknul. hračky, oblečení, ložní prádlo… A naprosto nechápu kde k tomu přišel když se s jinýma dětma zatim nestýká a z rodiny to nikdo neměl..
Ahojky, nám to také včera diagnostikovali, malému je jedenáctměs, nevím kde k tomu přišel, dostali sme Bactroban a děláme roztok z hypermangánu, s kterým to otíráme, zatím žádný stroupek neupadl, má to pod nosánkem, na bradičce, rtíku, tvářičce a pod okem přestal skoro jíst, jí jen jogurt a občas banán, tak ho to možná bolí, v pondělí na kontrolu snad to nechytí starší..když je unavený pořád si žmoulá oči tak doufám, že si to do nich nezanese..
@lucypaja to mohl kdekoliv, je to hodne infekcni. U nas to nastesti od dcery nikdo nechytl. Dcera nakonec dostala celkove atb, pac se ji to nelepsilo a roznaselo dal
tak at ste brzy fit… ![]()
@Looocka-děkujeme, no má to jakoby více krvavější a něco i v pusincejennepoznáme, zda to je od třeba rostoucí zoubků, ale oteklého nic nemá, to teda neměl ani u těch prvních čtyř nebo to je ta nemoc, tak snad to vydrží do pondělní kontroly
Tak nám dala jinou mastičku-Framikoin- koukala mu i do krčku má ho červený, udělala nám stěr na strepkokoka toho tam nemá, další ko ve středu, pokud to nebude lepší poradí se s druhou lékařkou a asi by nasadili celková antibiotika, je mi ho tak líto, jak vždy bojuje když mu to ošetřujem..
Holky,
malá 11 měsíců dostala impetigo. Má ho necelé dva týdny. Jak dlouho může nemoc ještě trvat? Nebo spíše jak dlouho je dcera „ifekční“ - jako že může nemoc přenést na další? Já se nakazila také, ale očekáváme cca čtyři návštěvy s dětmi, tak ať je nenakazíme.
Dokud to nemá úplně zhojené a vyloupané, tak je nakažlivá.
To jí to drží celkem dlouho, co na to používáš?
@Katy 7 Děkuji. Zbytek Framykoinu na dítě a u sebe Fucidin - náhrada Framykoinu, který se teď už nevyrábí.
Nevím, zda se nevyrábí, ale nám ho před deseti dny napsala lékařka a dostali sme ho, lékařka se teda ptala sestry, jak to s ním je a ona řekla, že už opět v lékárnách je, tak se na to optejte, nám teda pomohl pěkně, i když se nám to pak zas vrátilo.. Divím se, ale starší sourozenec nic nechytil a to sme je vůbec nějak neomezovali v kontaktu
@Popelka12 Moje malé děti to měly teď nedávno, mazali jsme tím samým. Každé poranění jsme desinfikovali a ještě jsem je večer koupala ve vodě s mořskou solí a nešetřila jsem s ní.
Celkem rychle to odeznělo a infekce se nevrátila.
Impetigo je moje noční můra-loni se s ním syn léčil téměř 3měsíce, resp. s přidruženými komplikacemi. Měl to původně na malíčku na nožičce, postupně se mu podebrala část chodidla a skončilo to až vyříznutím hnisu a ATB (dvojema, první nezabrali),fucidin zpočátku zabral, ale jen na pár dní, pak už se mu v tom střídali dle výtěrů všechny možné bakterie a streptokokové, měl i spálu a nakonec ještě plíseň (s tou nyní bojujeme znovu)
Takže rozhodně nepodcenit a děti nezvat, u nás to byla smůla, většinou je léčba účinná, ale jeden nikdy neví ![]()