Impetigo - kožní onemocnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
298
14.1.16 21:41

@Vlkoška to budte ráda že to nesvědilo, druhá dcerka nic nemá. Jinak hojí se to kupodivo dobře, a pokud se to bude vracet to si ohlídám, nejdýl se nám to hojí na rukách a na nohách tam je to na patě a na prstech, na rukách se loupe kůže. Snad to bude do úterka v pohodě, já do toho dostala angínu, no je to síla, mám své děti ráda ale už aby byla zdravá a já si oddáchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
14.1.16 22:15

@markytk
Impetigo, pokud vím, způsobuje streptokok, což může být původce i té angíny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
14.1.16 22:20

Malej (9mesicu) uz to mel 2× pokazdy sme si to pekne uzili… nastesti ho to nebolelo, ale pokazdy sme to mazali fucidinem a za par dni byl klid, koupala sem ho normalne akorat sem po kazdym koupani dezinfikovala vanicku, hlavne davat kazdej den cistej rucnik, cisty obleceni a pro jistotu sem dezinfikovala vsechno ceho se jenom dotknul aby si to pak nesiril dal… nedavala bych na to zadny pudry a nechavat to vetrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
18.1.16 21:34

@IvaB ano jako angína to vypadalo, mandle červené s bílým flíčkem, bolelo mě celé tělo, i v krku, horečka, prostě příznaky angíny, a výtěr vyšel v pořádku. Tak to potom nechápu. Ale antibiotika musím dobrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
5.2.16 14:15

@PeBe24 no záleží jestli si na to sahá taky, to to pak může mít kdekoli a stačí záděrka a roznese se to dál. Já teda dezinfikovala všechno čeho se dotknul. hračky, oblečení, ložní prádlo… A naprosto nechápu kde k tomu přišel když se s jinýma dětma zatim nestýká a z rodiny to nikdo neměl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20156
27.5.16 09:40

Ahojky, nám to také včera diagnostikovali, malému je jedenáctměs, nevím kde k tomu přišel, dostali sme Bactroban a děláme roztok z hypermangánu, s kterým to otíráme, zatím žádný stroupek neupadl, má to pod nosánkem, na bradičce, rtíku, tvářičce a pod okem přestal skoro jíst, jí jen jogurt a občas banán, tak ho to možná bolí, v pondělí na kontrolu snad to nechytí starší..když je unavený pořád si žmoulá oči tak doufám, že si to do nich nezanese..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
28.5.16 09:14

@lucypaja to mohl kdekoliv, je to hodne infekcni. U nas to nastesti od dcery nikdo nechytl. Dcera nakonec dostala celkove atb, pac se ji to nelepsilo a roznaselo dal :( tak at ste brzy fit… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20156
28.5.16 23:48

@Looocka-děkujeme, no má to jakoby více krvavější a něco i v pusincejennepoznáme, zda to je od třeba rostoucí zoubků, ale oteklého nic nemá, to teda neměl ani u těch prvních čtyř nebo to je ta nemoc, tak snad to vydrží do pondělní kontroly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20156
31.5.16 08:57

Tak nám dala jinou mastičku-Framikoin- koukala mu i do krčku má ho červený, udělala nám stěr na strepkokoka toho tam nemá, další ko ve středu, pokud to nebude lepší poradí se s druhou lékařkou a asi by nasadili celková antibiotika, je mi ho tak líto, jak vždy bojuje když mu to ošetřujem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
10.8.16 06:43

Holky,
malá 11 měsíců dostala impetigo. Má ho necelé dva týdny. Jak dlouho může nemoc ještě trvat? Nebo spíše jak dlouho je dcera „ifekční“ - jako že může nemoc přenést na další? Já se nakazila také, ale očekáváme cca čtyři návštěvy s dětmi, tak ať je nenakazíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
10.8.16 07:01

Dokud to nemá úplně zhojené a vyloupané, tak je nakažlivá.
To jí to drží celkem dlouho, co na to používáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
10.8.16 07:28

@Katy 7 Děkuji. Zbytek Framykoinu na dítě a u sebe Fucidin - náhrada Framykoinu, který se teď už nevyrábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20156
10.8.16 07:34

Nevím, zda se nevyrábí, ale nám ho před deseti dny napsala lékařka a dostali sme ho, lékařka se teda ptala sestry, jak to s ním je a ona řekla, že už opět v lékárnách je, tak se na to optejte, nám teda pomohl pěkně, i když se nám to pak zas vrátilo.. Divím se, ale starší sourozenec nic nechytil a to sme je vůbec nějak neomezovali v kontaktu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
10.8.16 08:06

@Popelka12 Moje malé děti to měly teď nedávno, mazali jsme tím samým. Každé poranění jsme desinfikovali a ještě jsem je večer koupala ve vodě s mořskou solí a nešetřila jsem s ní. :mrgreen: Celkem rychle to odeznělo a infekce se nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
10.8.16 08:10

Impetigo je moje noční můra-loni se s ním syn léčil téměř 3měsíce, resp. s přidruženými komplikacemi. Měl to původně na malíčku na nožičce, postupně se mu podebrala část chodidla a skončilo to až vyříznutím hnisu a ATB (dvojema, první nezabrali),fucidin zpočátku zabral, ale jen na pár dní, pak už se mu v tom střídali dle výtěrů všechny možné bakterie a streptokokové, měl i spálu a nakonec ještě plíseň (s tou nyní bojujeme znovu) :? Takže rozhodně nepodcenit a děti nezvat, u nás to byla smůla, většinou je léčba účinná, ale jeden nikdy neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí