Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jdu k vam opet pro radu. Nevim co, ale neco se mi v tydnu udelalo na noze mezi palcem a ukazovackem. Nejdrive puchyr, ktery bolel a ted se z toho vyklovalo tohle. Mate nekdo zkusenost co to muze byt nez se vydam v pondeli na kozni
desinfikuji a hledam v tom opet jen to nejhorsi. Zmena bot nebyla, stale stejne. pridam jen, ze jsem posledni dobou hodne se zdravim na prd. Cekam na vysledky kvuli lupence, mam intoleranci na laktozu, zjistene nove alergie. Vse behem 1 roku. Uz si pripadam jak prasiva. ![]()
Impetigo ani ruce noha… to neni, ale jinak netusim, vypada to hodne vysusene, tak bych to ani dal nevysusovala tou dezinfekci.
@Kriss Tina píše:
Impetigo ani ruce noha… to neni, ale jinak netusim, vypada to hodne vysusene, tak bych to ani dal nevysusovala tou dezinfekci.
To me vubec nenapadlo, ze to vysusuje. Orave ze se mi tam opet tvori puchyr, nemuzu poradne chodit a boli to jak cert. Zacina to i lehce svedit. Snazim se to prave desinfikovat, chodit v ponozkach, kdyby to bylo neco infekcniho abych tim nahodou nenakazila malou. ![]()
@Kikikuska muze to byt i plisen, ta svedi. Ale spis nez dezinfikovat to místo, bych teda nosila ponozky, pantofle a dezinfikovala po sobe povrchy, kde chodos bosa (koupelna, vana, lozni pradlo).
@Kriss Tina píše:
@Kikikuska muze to byt i plisen, ta svedi. Ale spis nez dezinfikovat to místo, bych teda nosila ponozky, pantofle a dezinfikovala po sobe povrchy, kde chodos bosa (koupelna, vana, lozni pradlo).
To delam. No v pondeli doktor. Snad se doziju a nohu se nerozdrbu
me prave udivuje, ze se udela puchyr, ten praskne a pak z toho je tohle
ale jsem rada, ze na ty dve nemoci to nevypada. Jeste tak nakazit malou a uz bych si nohu radsi ukousla ![]()
@Kikikuska ahoj, jak to tehdy dopadlo? Trpím na něco podobného na prstu ruky, opakovaně, stěhuje se to jen vždy o pár milimetrů jinam. Je to stejné jako na té tvé třetí fotce, ty tečky pod kůží… moje doktorka mě s tím odeslala na kožní, jenže tam je těžké se dostat, když to v té akutní fázi je vždy třeba 4 dny. Někdy je to každou chvíli, jindy pár měsíců klid… teď zrovna mám zas prst bolavej, tak googlím, a narazila jsem na tyhle tvé fotky. Budu ráda, když mi napíšeš, co to bylo u tebe. Děkuju
@Maja Z
Na koznim me vzali hned, bohuzel dyshidroticky exem spojeny se zacinajici lupenkou.
mela jsem to same na rukou a mela jsem to z jaru na nadobi. Prelecilo se to masti (kortikoidy bohuzel
), prestala jsem myt nadobi v ruce, ted musi to malo, co nemuze do mycky umyt manzel
od te doby mam klid. Nepouzivam zadne kremy, nic. Davam si velky pozor a zatim, musim zaklepat, mam klid. Bohuzel v tom celem se mi rozjela ta lupenka, takze s tou ted bojuji nejvice
bylo mi receno, ze ted v zime se to rozjizdi nejvice. Hodne sem to promazavala doma i vazelinou, aby nepraskala ta kuze a netahla, namacela v rapiku. V tom stavu, jaky jsem mela, jsem to lecila skoro 2mecice ![]()
@Kikikuska díky! Uf, to nezní dobře, já mám vždy do dvou týdnů klid. Napřed jsem to řešila u doktorů, teď už mám svoje postupy. Jak se to objevi, mažu a na noc zavazuju s vrstvou Ichtoxylu, za pár dní se tam objevil hnis- propíchám, vymačkám a je klid. Ale ten prst mám neustále citlivý, i když se nic neděje a malinko s ním někde klepnu, bolí to jak blázen. Jsem z toho už nešťastná. Musím to kožní nějak pořešit
. Děkuju a přeju ti hezké Vánoce