Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ne, od toho ma doktora
nevim co bych tam jako laik mela doma najit
ten tvuj bude asi nadseny no ![]()
Já hlídám své tělo a chlap zase své.
Je dospělý, tak je za sebe zodpovědný, ne?
Manžel i synové si prohlíží a hlídají sami. Jinak samozřejmě hlídá se tvar velikost, hladkost, postě změna od normálu.
@Kriss Tina to jsi hodně naivní, jestli si myslíš, že to hlídá doktor. Jak často a kterému doktorovi je tvůj chlap ukazuje? Rakovina varlat je hodně častá v mladém věku. Svoje syny jsem poučila už jako předškoláčky a doteď se pravidelně ptám, jestli všechno v pořádku a nic zvláštního.
@HankaHK chlap chodi na urologii, dela tam moje mama, tak to tam vzdycky domlouva cele mužské části rodiny
a nejakych zmen oproti normalu by si vsimnul, i kdyby se nejak extra nezkoumal.
Hlídá se sám, občas při vhodné příležitosti prohmátnu i já. Varlata jsou jednodušší než prsa - je cítit každá nerovnost, normálně jsou hladká. Je to obyčejná prevence, kterou by měli být kluci zvyklí dělat doma, varlata běžně doktor fakt nekontroluje /stejně jako prsa/ - navíc mladí chlapi k žádným doktorům často ani nechodí.
@Kriss Tina tak to pak jo. ale většina mladých chlapů na urologii nechodí, takže je fajn, aby se doma prohlíželi i co by laici.
@Kriss Tina píše:
Ne, od toho ma doktoranevim co bych tam jako laik mela doma najit
ten tvuj bude asi nadseny no
Prej doktor… ještě tu o Karkulce.
… Proč by některý nebyl? ![]()
EDIT: O kolika andrologiích víte? ![]()
@M_Vladim
Tak na preventivních prohlídkách by mělo docházet ke komplexnímu vyšetření. U jakého % poskytovatelů zdravotní péče je toto realitou, je těžké odhadnout.
My si hrajeme na doktory vzájemně. Já prohlížím varlata, on moje prsa.
Zaměřila bych se na to dělat to přesně podle návodu. Není to nic složitého. Sílu stisku prstů ti řekne partner. Doporučuje se dělat to 1× za 3 měsíce. Mně přijde lepší dělat to každý měsíc, protože si člověk ještě pamatuje jak to vypadalo minule a snadněji by odhalil změnu.
Návod jak na to je třeba zde:
https://www.idnes.cz/…ase-telo_pet
Na vyšetření varlat partnerkou nevidím nic špatného. Spousta mladých mužů a mužů mladšího středního věku má pocit nerozbitnosti a věčně trvajícího zdraví.
Aby na to přistoupil, tak mu můžeš za „statečnost“ navrhnout odměnu v podobě jeho oblíbené sexuální aktivity. ![]()
@Anonymní píše:
Ne nebudu sem dávat ke kontrola žádná varlata, ale zajímá mě, zda svým manželům kulky kontrolujete? Ženy si musíme hlídat prsa, ale chlapi by měly koule. Neznám žádného, co by to dělal, tak chci tomu svému hlídat já. Dělate to taky, na co se zaměřit? Díky za
rady a tipy
tak si to nastuduj z netu a
pak jim je prosmatrej v ramci sexualnich hratek,
kdyz nechteji sami,
kdyz jich tolik nezodpovednych znas
@Pajka2020 píše:
My si hrajeme na doktory vzájemně. Já prohlížím varlata, on moje prsa.Zaměřila bych se na to dělat to přesně podle návodu. Není to nic složitého. Sílu stisku prstů ti řekne partner. Doporučuje se dělat to 1× za 3 měsíce. Mně přijde lepší dělat to každý měsíc, protože si člověk ještě pamatuje jak to vypadalo minule a snadněji by odhalil změnu.
Návod jak na to je třeba zde:
https://www.idnes.cz/…ase-telo_pet
Na vyšetření varlat partnerkou nevidím nic špatného. Spousta mladých mužů a mužů mladšího středního věku má pocit nerozbitnosti a věčně trvajícího zdraví.
Aby na to přistoupil, tak mu můžeš za „statečnost“ navrhnout odměnu v podobě jeho oblíbené sexuální aktivity.
Klidně i v rámci hrátek častěji.
Má to tu výhodu, že si člověk snadněji pamatuje, jak to bylo minule a získá cvik. ![]()
@M_Vladim píše:
Klidně i v rámci hrátek častěji.Má to tu výhodu, že si člověk snadněji pamatuje, jak to bylo minule a získá cvik.
Jo jo, máš pravdu. Cvik dělá mistra. 1× měsíčně je nezbytné minimum pro zapamatování. ![]()
Kdo to zažil tak ví, že plánovaná důkladná prohlídka se často uprostřed zvrhne
a je třeba termín „vyšetření“ odsunout na další den. To je ale riziko, které jsem ochotná podstupovat.
![]()
Ne nebudu sem dávat ke kontrola žádná varlata, ale zajímá mě, zda svým manželům kulky kontrolujete? Ženy si musíme hlídat prsa, ale chlapi by měly koule. Neznám žádného, co by to dělal, tak chci tomu svému hlídat já. Dělate to taky, na co se zaměřit? Díky za
rady a tipy