Impulzivita a peníze: Jak řešit a vše neutratit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.4.26 09:50

Nikdy v životě jsem nebyla u moře

• Citovat
  • Upravit
33353
30.4.26 09:58
@Anonymní píše: Více

No a takhle ani nebudeš :nevim: Ani dovolená pro tebe není dostatečná motivace, abys neutrácela za blbiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 12:17

I když ty peníze na něco odložím, jakmile k tomu mám přístup vždy to začnu postupně utrácet.
A zapisují si samozřejmě do aplikace výdaje..vážně to jde na blbosti: nezdravé jídlo, red bully, fast food..
Když už si koupím kosmetiku v drogerii nebo něco na sebe tak ta věc mi aspoň zůstane a to nekupuji nic drahého. Ani telefon nepotřebuji drahý. Pokud to člověk ztratí za elektroniku tak to se pak dá aspoň prodat, sice levně, ale aspoň to.
Ale jídlo atd…leze to do peněz a jsem již obézní. Mám 25 kg nadváhu.
Vždy si řeknu, jak začnu šetřit, vařit zdravě, ukládám si recepty a ne a ne a ne.
Pořád jsem tlusté neschopné prase.
Obdivuji lidi, kteří mají spořicí účet a mají k němu přístup a na ty peníze nesahají, pokud to není něco velmi nutného, např. rozbitá pračka atd.

• Citovat
  • Upravit
24759
30.4.26 12:43

to jsem se právě chtěla zeptat, když popisuješ fastfoody a pizzu, stánky a sladké pití a sladkosti, že musíš být už přece tlustá… achjono…
Každá závislost je zákeřná svině, ale člověk si ji vypěstoval a hýčkal sám, teď je čas ji prostě uvázat na řetěz a nechat chcípnout hlady… takže žádné šachy se spořákama, v práci bych se domluvila a požádala o systém záloh (4 ti platit určitě nebudou, ale aspoň jednu zálohu po 14 dnech a po dalších 14 doplatek výplaty), to by ti mělo pomoct..
Jinak ve FIO je investice poměrně dobrá a konzervativní na Podílové fondy, posílej si tam třeba 2000 měsíčně, nejde to hned vybrat, když chceš podílové listy prodat, musíš dát pokyn a asi týden trvá, než se ti to připíše na účet.. to by mohla být cesta na dobu mezi zálohami, pokud se jinak fakt neudržíš… ale dva týdny přece není tolik..
fakt dělej něco i s tím jídlem, takhle asi ani nemáš partnera, ne?
na těch podílových listech si za rok krásně našetříš i na to moře.. i když primárně je to myšleno na dlouhodobé investice, tak pro tebe je tohle lepší cesta, jak furttrapasit s rušením termínovaných účtů… podílové listy prodáš bez doprošování jedním kliknutím a pak jen pár dní čekáš na prodej a připsání…
no, zvaž to + změnu terapeuta. Vyčíhej si spouštěče, kdy tě to nutí utrácet, změň třeba trasy kudy chodíš a nechoď kolem těch stánků, fastfoodů apod. hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 12:46

Nyní partnera nemám. A zatím nechci, dokud se sebou něco neudělám

• Citovat
  • Upravit
3067
30.4.26 12:58

a co jak jsme tu psali - vybrat v hotovosti a dát někomu na hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35593
30.4.26 13:07

Takže máš i emoční přejídání? To chce zkušeného terapeuta na závislosti. Ale i tak tu změnu za tebe nikdo neudělá. Musíš chtít ty sama. Mít pevnou vůli a vyřešit to co tvoje problémy spouští..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 13:10

Tebe tam ani nikdy nevzali rodiče? To je hodně smutné a evidentně Tě ani nenaučili finanční gramotnost…v 35 letech už bys mohla mít rozum…k moři v ladt minutě a v jednom můžeš i za 8tis, to jsi fakt nikdy nenašetřila? S námi naší jezdili od 92.roku, my s dětmi létáme od necelého roku…

• Citovat
  • Upravit
35740
30.4.26 13:10

A jsky mas příjem? Bezny asi nejaky nakup ve Fastfood neohrozi, pokud mas nízký je jasny ze každá koruna je znát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
30.4.26 14:28

NOoo tak to je asi více lidí smutných a nešťastných… mě rodiče k moři taky nevzali a neuvěříš já dceru až v 6ti… a letos nejedeme… a vloni taky nebyli… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 15:54

27000

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.26 16:21
@KKK85 píše: Více

moje deti uz jsou plnolete a u tepleho more byly jednou, a to jako uplne male. Nic jim to nerika, nechtely. Na severu u more, Nizozemi, Belgie, Nemecko… byly vickrat.

• Citovat
  • Upravit
153
30.4.26 16:54

No, vzhledem k tomu, za co ty penize utracis, bych rekla, ze tvuj hlavni problem je to jidlo. Kdybys treba chytala nakupni horecky online, nebo si v jeden den koupila obleceni za pul vyplaty, tak bych pochopila to „impulzivni nakupovani“. Ale u tebe je problem spis emocni zajidani. Takze za me, jidlo do prace do krabicek, nastav si kaloricke tabulky za zacni si planovat jidelnicek, bohaty na proteiny, aby te nehonila mlsna. Vyjit z baraku pokud mozno bez platebnich karet s absolutnim minimem hotovosti. Pripadne mit ucty dva, ale mit kartu jen od jednoho - kde bude minimum penez co potrebujes na den na cestovne nebo podobne nezbytne vydaje. A treba jednou tydne se pak odmenit nejakou tou srajdou z fastfoodu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 16:59

No někdy mi skutečně pomáhá, brát s sebou menší částku. Pak vím, že je to jen na drobný nákup.
Nechat kartu doma.
Ano, máš pravdu, je to hlavně žrádlo.
Kdybych kupovala věci, tak by se daly aspoň prodat ikdyz za méně. Ale takhle peníze doslova prožeru.

• Citovat
  • Upravit
153
30.4.26 17:31

A na zdravi ti to taky neprida. Takze bych se na tvem miste soustredila fakt na planovani jidelnicku a zabijes tim dve mouchy jednou ranou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat