Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
o něco levnější je v lékárnách Max, ale moc velký rozdíl v ceně to není, dcera to také užívá, měla originál Imunoglukan i ten maxovský - obojí se jí zdá hnusné, a užije to jen, když za to dostane sladkou odměnu,
do UM bych to nemíchala, protože to určitě změní chuť k horšímu- že dítě školkového věku už nepotřebuje UM, ale stačí mu plnotučné kravské se neptáš
@stinga píše: Více
A jakou s tím máš zkušenost? Spatřovala jsi efekt? Sirup mám doma a za pár dní začínáme.. Děkuju
Imonuglukan jsem dětem dávala, ale efekt jsem žádný nepozorovala, byly stejně nemocné s ním i bez něj. Zkoušela jsem i různé vitamíny, Bactoral apod., ale u nás prostě nic nefunguje…
@stinga Syn by mi žádný sirup jen tak do pusy nedá a zvlášť ne denně a pravidelně. Násilím to dělat rozhodně nechci.
Ano, má stále UM. Obyč mléko jsem několikrát zkoušela a když si cucl, tak ble a teď při nabídnutí ho ani neochutná. ![]()
@Lojzísek píše: Více
jo, nevím jestli je to Imunoglukanem nebo z nemocí „vyrostla“, ale za celou první třídu byla nemocná jeden týden - a to bylo takové nachlazení nenachlazení, ale protože se chodí bruslit a plavat, tak jsem ji nechala doma
aha, takže to potom nevím nevím, ten Imunoglukan je prostě cítit i chutnat po houbách, ten maxovský byl prý ještě „hnusnější“,
takže to u vás asi neklapne,
s tím mlékem to naprosto chápu
@stinga Děkuji za zkušenost. Tak zkusím jít do lékárny a uvidím, co mi poradí.
Ale upřímně jsem dlouho nezažila lékárníka, který by přesně věděl, o čem je řeč. ![]()
no to ti asi spíš nabídnou nějaké ty želé bonbony Rakytníčky nebo něco takového, zrovna Rakytníčci dceři také nechutnali
jedla jsem to pak já
Martanci taky byly prej hnus u nás
za to mi ji na lžíce rybi tuk
jsem zvědavá na letošní sezónu, loňska byla úplně na jedničku ![]()
U nás to žádný efekt nemělo, takze jsem zkoušela i cokoli levnější i dražší.
Starší dcera z toho postupně vyrůstá.
Mladší chodila do první třídy dost sporadicky, ale tam se to střídalo, takže tam se to točilo a nemocný byl kde kdo každou chvíli.
Dokonce ani černý kašel nás neminul ![]()
Mám za to, že je to následek doby covidu.
Já teď zkouším ještě Echinaceu z JUST a k tomu nějaký sirup, je to přímo nějaká sada na imunitu, ale bylo to pekelně drahé.
To mi nevnutí. Musí to být prostě formou, abych mu to dala do UM. On nejí žádný bonbonky, lentilky apod. Má obdodí, kdy nezkouší nový věci nebo zkusí a hned vyplivne.
![]()
no ale pak ti začne odmítat UM, když v tom bude mít namíchaný hnusný sirup
@Trojlístek píše: Více
nevím, a všechno asi svádět na dobu covidu nejde, dcera byla ve školce 4 roky /je podzimní/ a 4 roky byla furt a pořád neustále nemocná,
v 1. třídě jsem nasadila ten Imunoglukan a jak jsem psala - malou nemoc měla 1×, takže buď z toho vyrostla nebo ten sirup měl smysl,
u nás zase cokoli typu Echinacea nemělo žádný smysl - účinek stejný jako by jedla třeba čokoládu
Dobrý den,
bylo mi doporučeno dětskou doktorkou, abych synovi do školky začala dávat už teď Imunoglukan. Chci se zeptat, jestli existuje nějaká levnější alternativa ve formě sirupu/kapek nebo jste případně dávali něco úplně jiného a pomohlo to? Děkuji.
Ještě se chci zeptat, zda se dá míchat do UM?