Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky.
Dcera chodí od září do školky a od té doby marodila snad každý měsíc. A chtěla jsem se zeptat na váš názor co je lepší na posílení imunity. Samozřejmě ji dávám běžné doplňky stravy s vitamíny. A je pravda, že jsem už zkusila kde co.
díky ![]()
Dávám Imunoglukan a nemocná byla za tenhle školní rok jednou. Rýmičky do toho nepočítám. Už jsem ho vysadila a začneme zase v srpnu.
Dávám vitamíny a Imunoglukan, malej už skoro 4 měsíce nebyl nemocnej, jen rýmu měl, a ta měla fakt hladký a rychlý průběh, takže paráda
náš malej teda ještě do školky nechodí, ale třeba vloni chytil kdeco, měl 4× za loňský rok atb a často rýmu a kašel…
Já dávám od září Imunoglukan a malá je nemocná teď po desáté. Sice jen rýma a kašel, ale vždycky musí být tak 14 dní doma, což bude stejně na prd až půjdu teď do práce
Colostrum už jsem také zkoušela a efekt stejný ![]()
Příspěvek upraven 19.03.15 v 11:31
My jsme měli colostrum ale výsledek žádný, kamarádka si ho pro změnu nemůže vynachválit. Dcera chodí taky od září do školky, každý měsíc byla nemocná ve školce vydržela max 5 dní pak 14 dní doma. Od nového roku dáváme žraločí olej ( http://www.vitalita.cz/iskial )a od té doby nebyla zatím nemocná.
No, já už jsi připadám jak blbec. Každý měsíc na hlídačence. Koupím imunoglukan a uvidíme. Loni jsem ji ho taky dávala, jenže to nechodila do školy, tak nemohu porovnat účinnost.
My davame olej ze zralocich jater, mame tedy jiny o dost drazsi preparat( budu zkoumat jestli by nam vyse zmineny vyhovoval) a nemocnost se snizila.
Olej, prostě rybí tuk, to určitě znáš, to frčelo vždy
Akorát teď už to má snesitelnější chutě. Já teda ještě dávám Floradix - mají i v DM, ten dávám pořád, protože nejí vůbec pestrou stravu a maso taky moc ne. Jsou to přírodní výtažky - je v tom vitamin skupiny B, C a hlavně železo.
@kačka25
V játrech mořských ryb a paryb se může vyskytovat zvýšené množství rtuti, jejíž koncentrace v těle je kumulativní. Takže raději něco ze sladké vody.
Jinak tady nechci zažehnout plamennou diskusi, ale kolostrum je pro člověka v rámci celkové imunity nevyužitelné. Sližniční IgA se mohou uchytit na střevní sliznici, pro přenos ostatních tříd a podtříd nemáme ve sliznici potřebné přenašeče. Člověk je taky nepotřebuje, neboť je zajištěn transplacentární přenos protilátek, kdy tento mechanismus překlene kritické 6měsíční (zhruba) období, než se imunitní systém kojence dostane na odpovídající hodnotu.
Tak ja davam male hlivu ustricnou (v lekarne rikaly, ze je to, to same jak imunoglukan). Od zari chodime do skolky. Tyden ve skolce, tyden doma a dokola
davam jeste oscillococcinum. Myslim, ze sme nemocni normalne jako kazdy druhy skolkacek. Vitaminy budu davat porad, utesuju se tim, ze kdyby sme je nemely, treba by sme byli nemocni vice
![]()
@kacusa15
Oscillococcinum? No raději se nebudu vyjadřovat, co si myslím o těch šarlatánech. Účinek homeopatik by se dal přirovnat k tomu, že byste v Praze vylili do Vltavy láhev whiskey nebo vodky a v Ústí nad Labem byste si nalili sklenku, vypili až do dna a tvrdili, že jste opilí. Žádný soudný lékař homeopatii nedoporučí. Doporučují jí pouze paťáci (tak říkám doktorům, kteří by měli jít do kriminálu).
@Doctus tak vzhledem k tomu, ze nejsem doktor, tak sve doktorce verim. Prece k ni chodi me dite. A kdyz mi pro dceru doporucila oscillococcinum, tak k tomu mela duvod… A nevidim duvod pokud sam/a nejste dr.,Tak delat z toho nejakou drogu neni hezky. A sama vim, ze v kazdem leku vcetne jidla je nejaka sr…a ![]()
@kacusa15
Kdybych vám měl sepisovat veškeré chyby, které se mnozí lékaři dopustili, tak by mi nestačilo místo na pevném disku. A to vím jen o případech z kazuistik. Lékař zatím nejsem, ale mohu vám říci, že když se jakýkoliv dealer objeví u nás v ordinaci, tak letí jako špinavé prádlo. Většinou tedy až potom, co nenapíše znalostní test. Ano, pro každého mám připravený test, který prokáže, zda o tom, co propaguje, něco ví. Vědomosti jsou žalostné. Homeopatika jsou jen voda, nic víc. Když se určité množství zájemců předávkovalo homeopatikem na spaní, tak toho vypili několik hrnků a vůbec neusnuli. Přitom se dávají mnohem menší množství. Asi zázrak. Když se to stalo naposledy, vyšla hvězda na východě. Tak si dám židli k oknu a budu vyhlížet…