Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bebinaa Je to zajímavý, ale mně škola individuál dala okamžitě po žádosti a dokonce, když jsem přišla za ředitelkou s tím, že jsem těhotná a že budu o něj žádat, tak mi řekla, že mi ho musí ze zákona umožnit.
Tak nevím… Zrovna nedávno jsem četla dopis, kde psali, že se mi povoluje bla bla bla z důvodu těhotenství a následné péče o dítě. (třídila jsem dokumenty) Měli jsme na škole několik těhotných holek a právě ta ředitelka mi řekla, že i přestože některé z nich byly průserářky (můj případ to nebyl
), tak jim ho ze zákona taky musela umožnit. Tak nevím no…
@bebinaa Ještě doplním, že těhotná jsem byla loni (šk. rok 2012/2013) a žádala jsem o něj na podzim r. 2012.
Děkuju Vám holky
až to budu mít potvrzené od Dr. myslíte, že už by byla vhodná doba jí to jít oznámit? Tento šk. rok ještě dochodím, ale termín bych měla mít někdy v říjnu noo
No, tak já mám tedy špatnou zkušenost, před dvěma roky jsem žádala o individuální plán, jelikož jsem měla rizikové těhotenství a několikrát během těch 4 měsíců jsem ležela v nemocnici… měla jsem veškerá doporučení od doktora a přesto mi zástupkyně ředitele oznámila, že mi prostě individuální plán nedají. (Zajímavé je, že sportovcům ho dávali!). Řekla mi, že to zvládnu, že porod a nějaká část šestinedělí mi vychází na vánoční prázdniny a pak že se to nějak udělá. (Byla jsem ve čtvrťáku). No, nicméně jakmile jsem z toho „jednání“ vyšla ven, tak jsem omdlela a týden na to se mi rozeběhl porod… takže to celé skončilo špatně. ![]()
@bebinaa Já byla ve 4. SŠ, taky jak tady píše ta paní pode mnou. Je to zajímavý, ale mně fakt řekla vyloženě, že ze zákona to umožnit musí.
Jinak já otěhotněla v červenci a šla jí to říct hned 1. září, o individuál jsem pak požádala až když jsem vyčerpala max. počet zameškaných hodin (u nás to bylo asi 60).