Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny ![]()
Mám na Vás otázku, studuji druhou střední školu, a dnes jsem zjistila, že jsem těhotná, je to plánované, ale netušila jsem, že to bude až tak brzy, nechali jsme to celkem náhodě, studuji denní studium na hotelové škole, a zajímalo by mě, zda mi ze zákona musí individuál povolit, či je to jen na nich. Školu v žádném případě ukončit nechci.
Předem všem děkuji za odpovědi
Je to na škole.
U nás studoval Verner (krasobruslení, zrovna je na OH) a ani jemu individuál nedali a vyhodili ho. Prostě ne a nazdat.
V zákoně nic takového není.
U nás ve školním řádu bylo jen že ti musí poskytnout prostor a čas na kojení. To je vše.
Ja treba ip mam. Chodim jen nA zkouseni a predmety, ktere potrebuju, ale jw to na skole. Zejmena praxi nevim, jak bys zvladla.
Já taky individuální studium mám, ale bylo to jenom rozhodnutí školy. Musím si domlouvat s kantory pravidelně jednou za měsíc přezkoušení z učiva. Docela je to záhul, ale když člověk chce. Moje maminka mi říkala, že nejlepší čas pro studium je na mateřské- udělal si tak dvě vysoké. Mám doma čiperu, ale letos maturuji a moc se těším
Držím palečky, ať ti to IP dají.
@Aletheia píše:
Je to na škole.
U nás studoval Verner (krasobruslení, zrovna je na OH) a ani jemu individuál nedali a vyhodili ho. Prostě ne a nazdat.
V zákoně nic takového není.
a to bych řekla, že je dost škoda. Mohl školu hezky prezentovat.
@annkysilkova
Děkuji, hold to zvládnu i bez IP, mám vlastní eshop, takže na školu mi stejnak moc času nezbývá, když musím denně prosedět u PC až 8 hodin, takže mají na mě pohled, jako na,,záškoláka" takže s tím moc nepočítám, ale co no, hold bych Nka dodělala vždy v srpnu, svět se nezboří a těžká škola to není.
@bebinaa
taky jsem to zkoušela bez IP, před porodem, jenže pak jsem začala mít příšerné bolesti a byla jsme na rizikovce i když jsem měla dostatek známek stejně jsem dělala opravné zkouškly v srpnu-a zvládla jsem to. Těď na IP jsme měla lepší pololetní vysvědšení než kdejaký denní student- takže když to člověk chce, tak to prostě udělá ikdyby se měl na hlavu postavit.. ![]()
@Lette
To jo, ale kdo to mohl tušit
Teď se na něj dívají v televizi a závidí
![]()
@annkysilkova
To máš naprostou pravdu
díky, trošku jsi mě uklidnila ![]()
@annkysilkova píše:
@Lette
To jo, ale kdo to mohl tušitTeď se na něj dívají v televizi a závidí
![]()
ale on už tenkrát byl dost dobrý, nebyl to nikdo neznámý.. ale prostě bohužel.. nechtěli porušit nepsané pravidlo… asi by jim to nic nepřineslo, sportovní škola jsme nebyly ![]()
@bebinaa je to na škole zda ti to uznají ale většinou z důvodu těhotenství to uznají vždycky ![]()