Koření kari v těhotenství

3561
14.2.14 10:56

Koření kari v těhotenství

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli je opravdu nutné vynechávat některé koření v těhotenství, např. kari, rozmarýn nebo oregano, jak píšou v některých článcích. Chodíme s kolegama z práce na obědy do restaurace a poslední dobou fakt už nevím, co si tam z meníčka vybrat, protože mi přijde, že skoro všechno obsahuje něco, co by těhulky neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
14.2.14 10:57

Ne, není. Všeho s mírou, klidně si oběd dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35999
14.2.14 10:57

Jedla jsem vse krome syroveho masa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.2.14 10:58

@Sofie2013
Jedla jsem všechno a malá přežila bez následků a stejně tak to dělám teď u druhého těhotenství.. Moc to řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
14.2.14 10:59

Já bych to tak nehrotila, jsem ty články nečetla, nejedla jen mořský plody, který stejně nejim, no a malej je zdravej (krom podědění ekzému) a jinak se to na něm taky neprojevilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
14.2.14 10:59

Ahoj já to neřeším, jsem 35.tt zítra už 36.tt a kořením jídlo pořád jako bych těhotná nebyla. Jediné co je tak teda fakt nejím plísňové sýry a syrové maso a tady ty pochutiny, ale koření se nebráním. Jsem zvyklá kořenit i hodně maso, občas mě sice pálí žáha ale to už mi ted dělá ze všeho. Takže jez na co máš chuť :) těhotenství není nemoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.2.14 11:00

@Sofie2013 ahoj, jim uplně vše na co mam chut! A vše je v pořadku. Jedine co vynechavam je tepelně neupravene maso, ryby a vejce. Myslim, že to naprosto stači. Doktor mi muj nazor potvrdil. ;) Tak to tolik neřeš, nějaka špetka kořeni v jidle ti nemuže nic udělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.2.14 11:00

@Sofie2013 kromě syrových potravin (maso, vejce, ryby) a plesnivých sýrů jsem jedla všechno.

Dokonce v době když se schylovalo k porodu jsem si myslela, že mimino kořením pomůžu vyhnat tak jsem jedla chilli až mi oči slzeli a s harantem to ani nehlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.2.14 11:02
@Sofie2013 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli je opravdu nutné vynechávat některé koření v těhotenství, např. kari, rozmarýn nebo oregano, jak píšou v některých článcích. Chodíme s kolegama z práce na obědy do restaurace a poslední dobou fakt už nevím, co si tam z meníčka vybrat, protože mi přijde, že skoro všechno obsahuje něco, co by těhulky neměly.

Já tedy nevím, co nesmějí těhulky, ale těhotné by snad něměly jíst jen játra, protože je tam hodně vitamínu A o ničem jiném nevím. Byla jsem těhotná 2× a vždycky jsem jedla všechno, v ničem jsem se neomezovala, takže klíííd a neřeš to. Obě děti mám zdravé jako rybičky ;)

Příspěvek upraven 14.02.14 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
14.2.14 11:02

Těhotenství není nemoc :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.2.14 11:04

Zrovna o víkendu jsme byli v thajské restauraci a řešila jsem to s českým majitelem, jehož žena je Thajka, vaří v kuchyni a mají malé dítě - ptala jsem se, jak to dělala ona v těhotenství a říkal, že namísto 30 chilli papriček si do polévky dala třeba jenom pět a při kojení ještě méně. :lol: Jasně, u ní jde o zvyk, ale plod jako plod - tam zvyk roli nehraje, placenta to asi zachytí. Já jím všechno, kořeněné i pálivé, jenom se vyhýbám syrovým potravinám, jak už holky uvedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
14.2.14 11:10

Já celý těhotenství ujížděla na rýži se zeleninou, kari a kokosovým mlékem. A že to bylo pěkně ostrý 8)

• Citovat
  • Upravit
2992
14.2.14 11:14

Bez curry byc umřela :jazyk: Jediné co jsem přestala používat je jalovec, jinak jím všechno jako dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
14.2.14 11:14

To bych neřešila zakladatelko všeho s mírou. Když už, tak v restauraci bych se spíš bála toho, že dochucují tekutýma dochucovadlama, práškama plných eček a chemie, než kari koření-to je ještě výhra! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.2.14 11:16

Já jím úplně všechno (jsem 34.tt), ale s mírou - tvarůžky, hermelín, nivu, petržel, chilli, o Vánocích nepečené cukroví i se syrovými vejci, akorát tatarák jsem teda ještě neměla, ale pokoušet ho nebudu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí