Indukce porodu CS 0

9378
25.11.11 13:38

Indukce porodu CS 0

Ahojky, jsem dnes 41+0 dle PM a dle UTZ 40+0, včera na kontrole jsem měla CS 0, pan doktor si mě pozval na kontrolu na pondělí a pak případně příští týden na vyvolávání, nevíte, jak probíhá vyvolávání, když je tenhle nález? To budu v porodnici asi dost dlouho, že? Než se to rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
25.11.11 13:58

Já šla na vyvolání s CS1 a než se porod rozjel, trvalo to deset hodin - od první tablety po první kontrakci. A od první kontrakce do konce to trvalo devět hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.11.11 14:01

Šla bych na preindukci, tj zavést část tablety na dozrání čípku, udělat oxytocinový test, zda tělo nemá důvod, proč se nechystá.
Kdyby jsme se nedohodli na nějaké preindukci a chtěli by začít vyvolávat, změnila bych porodnici, případně přistoupila na císařský řez.
Jinak by se měli řídit termínem dle utz a to máš ještě 2týdny čas, takže úplný základ by byl monitor, utz, průtoky a pokud je vše v pořádku, tak bych vyvolání odmítla, dokud bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
25.11.11 14:18

No tak uvidíme co mi pan doktor poví v pondělí. Ozvičky, utz i průtoky jsou zatím v pořádku. Ptala jsem se v poradně sestřičky, nechávají přenášet 10 dní, takže teoreticky bych mohla počkat až do 5.12. Jen je mi divný, že jsem pořád takhle zavřená a nepřipravená :-(. Může se ten nález třeba za pár dní změnit? Jinak po „něžné“ prohlídce pana doktora jsem krvácela a lehce špiním i dnes, může to znamenat, že se třeba už něco začíná chystat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.11.11 14:25

vyvolávali mi porod 42+0, byla jsem úplně zavřená, po oxitocinové kapačce se dostavily stahy,za 6 hod od kapačky praskla voda a za 3 hod od prasknutí porod. Tenkrát prvorodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.11.11 14:29

Nález se samozřejmě může změnit, v tomhle týdnu už je nějaké vnitřní zkoumání čípku naprosto naprd, během pár hodin může být vše jinak. Čípek je hodně prokrvený, takže když se tam dr šťourá, tak to krvácení může být, třeba si myslí, že když čípek trochu podráždí, tak se to konečně hne. Hlavně bych trvala na tom utz termínu, já jsem se v porodnici musela třikrát připomenout, než to někomu secvaklo a termín mi posunuli 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
25.11.11 14:34

Určitě se budu snažit si ho prosadit, myslím si, že by to neměl být problém. Přeci jen, týden je dost. Chtěla bych porodit spontálně :-) pokud samozřejmě mimi bude v pořádku. Jak často bych teď měla chodit do poradny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
25.11.11 14:35

Já měla 10 dní po termínu, přijali mě plánovaně, dostala jsem 2× prostaglandin (ráno v 8 a pak asi po 10. hodině) a protože to nevyvolalo nic, dali mi ještě Plegomazin 1/2 ampule muskulárně na uvolnění porodních cest. Leč ten mě tak „sjel“, že jsem mohla jen ležet a spát, tak mě napojili na CTG, já spala a najednou mě budili, že musím akutně na sekci, protože na CTG byla decelerace ozev. Všichni začali pobíhat a poslední si pamatuju „Dormicum a Thiopental“ (na uspání), dál nic. Až pooperák. Takže mám dítě a netuším, co je kontrakce a klasický porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fleuri12
25.11.11 14:42

Mela jsem taky cs0. Vyvolali 41+6(uz se nepamatuju, ale bylo to dost kvuli organizacnim vecem, jinak by vyvolali tech 11 dni po terminu, ja jsem se tomu nijak nebranila) jen tabletkou. Taky tvrdili, ze to bude trvat 2-3 dny. Kontrakce zacali po 4 hod po tablete a za dalsich 6 hod jsem porodila - takze relativne rychlovka:-)
Co jsem mela z te doby nastudovano - CS neni zas tak relevantni k odhadu, kdy to vypukne - fakt muze kdykoliv, neboj.

• Citovat
  • Upravit
1096
25.11.11 14:45

pokud to není nutný, nenechte si porod vyvolávat..je to hrůza :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.11.11 15:05

Příspěvek upraven 26.04.16 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.11.11 15:06

Příspěvek upraven 26.04.16 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.11.11 15:09
gabi.design píše:
DianaAndílek píše:
pokud to není nutný, nenechte si porod vyvolávat..je to hrůza :hug:
Vždycky to hrůza není, což určitě tady potvrdí spousta dalších maminek.

Já můžu potvrdit, hrůza to fakt nebyla a pokud by to příště mělo být takhle, tak to klidně beru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.11.11 15:14

Ono bude asi i rozdíl ve stylu vyvolávání. Já jsem dostala 3× tabletku a vůbec nic se nedělo. Nakonec udělali zátěžový test a po vyhodnocení konstatovali, že budou pokračovat v porodu. Celou dobu jsem byla napojená na oxytocin a byl to masakr. Nakonec z toho byl stejně akutní císař…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.11.11 15:19
gabi.design píše:
DianaAndílek píše:
pokud to není nutný, nenechte si porod vyvolávat..je to hrůza :hug:
Vždycky to hrůza není, což určitě tady potvrdí spousta dalších maminek.

Jenže je to loterie a taky to může dopadnout jak píše danyk. Dopředu to nikdo neřekne, jak kdo na co zareaguje. A pak už může jít fakt o zdraví, danyk měla štěstí, že byla sjetá :lol: a nic nevnímala, já bych šílela hrůzou, kdyby na akutního císaře došlo. Co kdybych se vzbudila a řekli mi, že bohužel dítěti spadli ozvy, než ho vytáhli, tak přestalo tepat srdce a oživit se jim ho nepodařilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí