Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Koukám, že každá to máme jinak. Tak jsem zvědavá jak to bude u mně. Kéž by se to rozjelo samo, ale všechny babské rady jsem vyzkoušela, nic nezabralo ![]()
Já měla první porod vyvolávaný a byl to děs, ale nemám srovnání (druhý snad bude lepší). Ale sestřičky říkali, že vyvolávaný porod je nejbolestivější…
No a není potom i loterie nechat prcka v bříšku co nejdýl? Vždyť pak nějak odumírá ta placenta ne?
Gladys píše:šmarjá, tohle jsem si radši ani nepřipouštěla.gabi.design píše:Jenže je to loterie a taky to může dopadnout jak píše danyk. Dopředu to nikdo neřekne, jak kdo na co zareaguje. A pak už může jít fakt o zdraví, danyk měla štěstí, že byla sjetáDianaAndílek píše:Vždycky to hrůza není, což určitě tady potvrdí spousta dalších maminek.
pokud to není nutný, nenechte si porod vyvolávat..je to hrůzaa nic nevnímala, já bych šílela hrůzou, kdyby na akutního císaře došlo. Co kdybych se vzbudila a řekli mi, že bohužel dítěti spadli ozvy, než ho vytáhli, tak přestalo tepat srdce a oživit se jim ho nepodařilo…
omites píše:Gladys píše:šmarjá, tohle jsem si radši ani nepřipouštěla.gabi.design píše:Jenže je to loterie a taky to může dopadnout jak píše danyk. Dopředu to nikdo neřekne, jak kdo na co zareaguje. A pak už může jít fakt o zdraví, danyk měla štěstí, že byla sjetáDianaAndílek píše:Vždycky to hrůza není, což určitě tady potvrdí spousta dalších maminek.
pokud to není nutný, nenechte si porod vyvolávat..je to hrůzaa nic nevnímala, já bych šílela hrůzou, kdyby na akutního císaře došlo. Co kdybych se vzbudila a řekli mi, že bohužel dítěti spadli ozvy, než ho vytáhli, tak přestalo tepat srdce a oživit se jim ho nepodařilo…
Omlouvám se za trochu moc explicitní popis mých obav
Ale já zkrátka vyvolávačku s nepřipravenými cestami považuju za hazard, který bych nepodstoupila. Buď se dá miminu dostatečný čas na rozjetí porodu, zkusí se dát něco na dozrání cest a když to nic neudělá, tak šmik fik. Beze stresu, bez vyčerpání po x hodinách kontrakcí, které nikam nevedou.
handulinda píše:
No a není potom i loterie nechat prcka v bříšku co nejdýl? Vždyť pak nějak odumírá ta placenta ne?
Pokud je žena sledovaná, tak to takové riziko podle mě není. Fyziologické těhotenství trvá 38-42týdnů, bohužel zlatá osmdesátá léta, kdy se vyvolávaný porod stal pro mnoho lékařů normou, nás přesvědčila o tom, že po termínu už následuje „přenášení“.
Riziko pro dítě začne statisticky narůstat 11dnů po termínu (ale opravdovém termínu, ne nějaký spočítaný)
Já šla rodit s CS2, rodila jsem 38hodin
nakonec císař ![]()
Ale CS nehraje roli, záleží na propustnosti čípku atd. ![]()
DianaAndílek píše:
pokud to není nutný, nenechte si porod vyvolávat..je to hrůza
souhlasím
![]()
Gladys píše:handulinda píše:Pokud je žena sledovaná, tak to takové riziko podle mě není. Fyziologické těhotenství trvá 38-42týdnů, bohužel zlatá osmdesátá léta, kdy se vyvolávaný porod stal pro mnoho lékařů normou, nás přesvědčila o tom, že po termínu už následuje „přenášení“.
Riziko pro dítě začne statisticky narůstat 11dnů po termínu (ale opravdovém termínu, ne nějaký spočítaný)
Opravdový termín myslíš jaký? Podle UTZ? Ten by měl být asi nejpřesnější, že?
handulinda píše:Gladys píše:Opravdový termín myslíš jaký? Podle UTZ? Ten by měl být asi nejpřesnější, že?handulinda píše:Pokud je žena sledovaná, tak to takové riziko podle mě není. Fyziologické těhotenství trvá 38-42týdnů, bohužel zlatá osmdesátá léta, kdy se vyvolávaný porod stal pro mnoho lékařů normou, nás přesvědčila o tom, že po termínu už následuje „přenášení“.
Přesně tak, počítání dle poslední ms je pravěk, protože to byl dřív jediný bod, od kterého se doktoři mohli spolehlivě odpíchnout. Přesný je dle utz, nejpřesnější dle ovulace, pokud člověk zná datum ovu, což spousta holek už ví, měří bt, případně čurá na testy, je jim k miminku třeba medicínsky dopomoženo, tak to vědí přesně
Ahojky, tak zítra ráno nastupuji na indukci. Malej měl včera na kontrole už málo plodové vody a bohužel i „odchází“ placenta, naštěstí průtoky i monitor jsou v pořádku. CS stále 0, takže mě čeká asi dost dlouhý a náročný porod, že?
handuli, tak ať to naopak je raz dva ![]()
to cervix skóre se může změnit z hodiny na hodinu (zdejší oblíbená fráze), takže třeba to bude stačit pošťouchnout a bude to