Indukce porodu CS 0

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9378
25.11.11 15:20

Koukám, že každá to máme jinak. Tak jsem zvědavá jak to bude u mně. Kéž by se to rozjelo samo, ale všechny babské rady jsem vyzkoušela, nic nezabralo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.11.11 15:28

Příspěvek upraven 26.04.16 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
25.11.11 15:31

Já měla první porod vyvolávaný a byl to děs, ale nemám srovnání (druhý snad bude lepší). Ale sestřičky říkali, že vyvolávaný porod je nejbolestivější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
25.11.11 15:32

No a není potom i loterie nechat prcka v bříšku co nejdýl? Vždyť pak nějak odumírá ta placenta ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.11.11 16:07
Gladys píše:
gabi.design píše:
DianaAndílek píše:
pokud to není nutný, nenechte si porod vyvolávat..je to hrůza :hug:
Vždycky to hrůza není, což určitě tady potvrdí spousta dalších maminek.
Jenže je to loterie a taky to může dopadnout jak píše danyk. Dopředu to nikdo neřekne, jak kdo na co zareaguje. A pak už může jít fakt o zdraví, danyk měla štěstí, že byla sjetá :lol: a nic nevnímala, já bych šílela hrůzou, kdyby na akutního císaře došlo. Co kdybych se vzbudila a řekli mi, že bohužel dítěti spadli ozvy, než ho vytáhli, tak přestalo tepat srdce a oživit se jim ho nepodařilo…
šmarjá, tohle jsem si radši ani nepřipouštěla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.11.11 16:25
omites píše:
Gladys píše:
gabi.design píše:
DianaAndílek píše:
Vždycky to hrůza není, což určitě tady potvrdí spousta dalších maminek.
Jenže je to loterie a taky to může dopadnout jak píše danyk. Dopředu to nikdo neřekne, jak kdo na co zareaguje. A pak už může jít fakt o zdraví, danyk měla štěstí, že byla sjetá :lol: a nic nevnímala, já bych šílela hrůzou, kdyby na akutního císaře došlo. Co kdybych se vzbudila a řekli mi, že bohužel dítěti spadli ozvy, než ho vytáhli, tak přestalo tepat srdce a oživit se jim ho nepodařilo…
šmarjá, tohle jsem si radši ani nepřipouštěla.

Omlouvám se za trochu moc explicitní popis mých obav :oops: Ale já zkrátka vyvolávačku s nepřipravenými cestami považuju za hazard, který bych nepodstoupila. Buď se dá miminu dostatečný čas na rozjetí porodu, zkusí se dát něco na dozrání cest a když to nic neudělá, tak šmik fik. Beze stresu, bez vyčerpání po x hodinách kontrakcí, které nikam nevedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.11.11 16:29
handulinda píše:
No a není potom i loterie nechat prcka v bříšku co nejdýl? Vždyť pak nějak odumírá ta placenta ne?

Pokud je žena sledovaná, tak to takové riziko podle mě není. Fyziologické těhotenství trvá 38-42týdnů, bohužel zlatá osmdesátá léta, kdy se vyvolávaný porod stal pro mnoho lékařů normou, nás přesvědčila o tom, že po termínu už následuje „přenášení“.
Riziko pro dítě začne statisticky narůstat 11dnů po termínu (ale opravdovém termínu, ne nějaký spočítaný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
25.11.11 18:19

Já šla rodit s CS2, rodila jsem 38hodin :lol: nakonec císař :roll:
Ale CS nehraje roli, záleží na propustnosti čípku atd. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
25.11.11 18:20
DianaAndílek píše:

souhlasím :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
25.11.11 18:55
Gladys píše:
handulinda píše:
No a není potom i loterie nechat prcka v bříšku co nejdýl? Vždyť pak nějak odumírá ta placenta ne?
Pokud je žena sledovaná, tak to takové riziko podle mě není. Fyziologické těhotenství trvá 38-42týdnů, bohužel zlatá osmdesátá léta, kdy se vyvolávaný porod stal pro mnoho lékařů normou, nás přesvědčila o tom, že po termínu už následuje „přenášení“.
Riziko pro dítě začne statisticky narůstat 11dnů po termínu (ale opravdovém termínu, ne nějaký spočítaný)

Opravdový termín myslíš jaký? Podle UTZ? Ten by měl být asi nejpřesnější, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.11.11 19:10
handulinda píše:
Gladys píše:
handulinda píše:
Opravdový termín myslíš jaký? Podle UTZ? Ten by měl být asi nejpřesnější, že?

Přesně tak, počítání dle poslední ms je pravěk, protože to byl dřív jediný bod, od kterého se doktoři mohli spolehlivě odpíchnout. Přesný je dle utz, nejpřesnější dle ovulace, pokud člověk zná datum ovu, což spousta holek už ví, měří bt, případně čurá na testy, je jim k miminku třeba medicínsky dopomoženo, tak to vědí přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
25.11.11 19:21

Perfektní, děkuju za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
29.11.11 13:49

Ahojky, tak zítra ráno nastupuji na indukci. Malej měl včera na kontrole už málo plodové vody a bohužel i „odchází“ placenta, naštěstí průtoky i monitor jsou v pořádku. CS stále 0, takže mě čeká asi dost dlouhý a náročný porod, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.11.11 13:57

Příspěvek upraven 26.04.16 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
29.11.11 14:01

handuli, tak ať to naopak je raz dva :kytka:
to cervix skóre se může změnit z hodiny na hodinu (zdejší oblíbená fráze), takže třeba to bude stačit pošťouchnout a bude to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí