Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtěla bych se zeptat je tu naká maminka co si musela pichat v tehotenství injekce Clexane? ja to nak nedavam se pichnout každy den a musím se pichat celich 9 mesicu a ještě 6 týdnu po porodu cos je hrozne dekuji za rady ![]()
@mací1011 nejhorsi jsou prvni 3 injekce. Pak uz to jde. Proste si nachystej jehlu, nadechni se a na tri bodni.
Picham už druhé těhotenství. Musíš si říct, že to je důležité pro miminko. Chytni špiček, dezinfikuj a pichni. Není na tím nic. Můžeš říct í příteli, ale lepší jede to naučit
@mací1011 ahoj, píchala jsem taky a bojím se jehel. Ze začátku píchal přítel a pak já, ale nezvládla jsem si píchnout rychle, prostě jsem si chytla špek a při výdechu jsem pomalinku zasunovala jehlu. Neměla jsem na to to tam vrazit rychle. Držím palce a stojí to za to ![]()
@mací1011 je to o zvyku
Musela jsem si píchat clexane celé těhotenství + šestinedělí. Jenomže jsem věděla co by se stalo, kdybych si injekce nepíchala, takže mi to nedělalo až takový problém.
Clexane je jeste v pohode, ma tenkou jehlu, Fraxiparine je horsi
Ale to ti asi moc nepomuze.
Jde jen o zvyk, poprve jsem musela pichat pres rok, ted jen tehotenstvi+sestinedeli. Uz mi to ani neprijde. ![]()
Take nepicham jehlu rychle, ale pomalu. Rychle se nejsem schopna donutit.
@Limi123
máš pravdu, já měla obojí injekce, byl nějaký výpadek a hlavně jsem si to píchala víckrát a teda Fraxoš byl někdy mazec. U Clexanu se mi stalo jen jednou, že byla jehla tupá
V těhotenství naštěstí ne, ale během rekonvalescence kolene a kotníku (asi 10 týdnů)… A není to hrozný, chvilku je to divný si píchat injekce, ale ta aplikace je fakt rychlá a jednoduchá. Za týden ti to ani nepřijde.
@Ginuš píše:
@Limi123![]()
![]()
máš pravdu, já měla obojí injekce, byl nějaký výpadek a hlavně jsem si to píchala víckrát a teda Fraxoš byl někdy mazec. U Clexanu se mi stalo jen jednou, že byla jehla tupá
Ja jsem na Clexane alergicka, takze musim Fraxiparine celou dobu a to je lahudka. Nejde to vubec zapichnout a jeste se mi pak delaji pod kuzu boulicky, takze po par mesicich uz ani neni kam pichat :-/ To mi na tom prijde uplne nejhorsi. Samotny vpich mi uz ani neprijde nejak zasadne neprijemny.
Limi123 já jsem zas alergická na fraxík, takže já naštěstí vyfasla clexan…
Jinak mi no ráno píchal manžel než šel do práce…z 10% já sama…mám kamarádku co ma cukrovku a musí si píchat inzulín několikrát za den…jsem si říkala, jedna injekce denně mi nezabije…ale kdyby mi u toho někdo viděl
komedie…zvládla jsem to…co nám taky zbývalo…ale pak ten první den bez injekce ![]()
Taky jsem od 8. těhotenství dál píchala Clexane. Přežila jsem
Sice jsem měla ze začátku nervy, ale rozdýchala jsem to poměrně brzo. Muž mi sice nabízel výpomoc, ale s díky jsem odmítla, radši sama, přišlo mi to mnohem lepší. Taky jsem píchala velice pomalu a opatrně a po pár dnech pohoda. Ale styl, jakým to pak píchaly některé sestry v porodnici byl hnus, radši jsem je ukecala, že si to píchnu sama ![]()
Neboj, není to taková hrůza, jak se na začátku zdá (nepopírám, taky jsem z toho nebyla urvaná, že mám něco takového dělat) ![]()
@Evullka píše:
Otázka mimo, to je něco na způsob injekcniho pera?
Ne, normalni injekce, ale boda se do speku na brise nebo stehne, kolmo k pokozce.