Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
naša malá má 18 mesiacov, máme ísť v piatok na očkovanie 4. dávkou infanrixu, bývajú po tomto očkovaní nejaké reakcie, mali ste nejaké? Začiatkom prosince sme boli na 1. dávke priorixu, može sa infanrix očkovať takto skoro po priorixe? A pred týždňom sme mali nejakú virózu, rýmu a kašel, u dr. sem s tým boli a objednala nás na toto očkovanie,myslíte že by bolo dobré to odložiť?
Mám trochu obavy z reakcií, díky za názory a rady ![]()
Já byxh se reakce na Huxu nebála-vždyť víš co měla za reakce předtím, tak jestli to nebylo nic hroznýho tak by to mělo být alespoň podobné. U nás doktorka taky očkuje takhle brzo po sobě, ale já to odložim. Nechám naočkovat priorix-jdeme za 9dní a pak máme přijít za 2 měsíce na Hexu a já tam potom zavolám že je nemocná. Nechci to do ní nechat takhle pumpovat-takže alespoň o měsíc jí to oddálim
A první 3 hexy měla v pohodě?
My jdeme ve čtvrtek a priorix jsme měli 7.prosince,myslím,že ty dva měsíce mezi tím jsou dostačující!
Vikina, já bych to určitě nedokládala, protože tu 4. dávku máš mít právě v těch 18 měsících (teda jestli jste neměli posunutou nějakou předchozí na později). kdyby se prošvihnul termín, tak by se snad muselo očkovat od začátku…
jo, my jdeme v pátek taky. původně jsme měly být už před 3 týdny, ale dostala se nám do toho choroba (a to jsme měly v prosinci trivivak - obdoba priorixu, takže jsme měly původní plánované rozmezí 1 měsíc).
kamarádka byla na 4. dávce hexy a úplně bez reakce. takže bych se nebála
Ja bych rozhodne umele neoddalovala. 2-mesicni rozesup mezi ockovanim je akorat.
My byly take bez reakce na 4 davku.
díky moc za rady, potešili ma
, a nebudeme to teda odkladať, ja som trochu mala obavy aby tie očkovania neboli príliš skoro po sebe a nebola to na ňu veľká záťaž, takže v piatok ideme pichať
, snáď to bude dobré a bez reakcií, díky ![]()
Čtvrtá hexa je na reakce skutečně nejchytlavější, reagovalo na ní nejen moje dítě, ale i dost jiných, měly v místě vpichu červený a vystouplý koláč. Zmizelo to cca za tři dny.
Rozestup mezi očkováním máte ok a jestli už je malá zdravá, tak to neoddaluj. Ale pokud by jí nachlazení ještě doznívalo, tak to odlož, nic tím nezkazíš, rozhodně je na toto očkování větší rozpětí než jeden týden přesně v 18ti měsících.
Nepřihlášená Sunnyside
Ahojte, tak sme po očkovaní, boli sme v piatok. Reakciu sme mali hneď večer o 22 hod. sa zobudila s teplotou 38,5, tak som jej dala panadol sirup, trochu trvalo kým zaspala, ale ráno už mala len 37,2 a potom to ustúpilo. Odvtedy už teplotu nemala, tak dúfam že je to už ok
. A ešte jedna veľmi pozitívna skúsenosť s lekárkou, asi pred 2 týždňami sme menili novú. Táto očkuje do zadočku, malá ležala na brušku hrala sa s autíčkom a ona medzi tým pichla, ani ja ani malá sme nezbadali kedy to bolo a ani nemukla. Pred tým sme to stále obišli s veľkým plačom a žiaľom, občas bolo do plaču aj mne
, teraz to bolo fakt skvelé, ono asi fakt veľmi záleží aký je lekár, zatiaľ sme mali fakt špatnú skúsenosť a toto ma veľmi milo prekvapilo
.
viki:tak to je fajn,že to proběhlo „jen“ s jednodenní teplotou
My jsme byli ve čtvrtek a bez reakce,tak možná potěším stresující maminky,i když je mi jasné,že u každého dítka je to jiné…
My jsmě měli 4. dávku hexa v prosinci 2007 - předchozí 3 dávky byly bez reakce, ale u 4. dávky syn reakci měl ![]()
Zhruba 4 hodiny po očkování začal plakat a ten den už plakat nepřestal, asi ho bolel jakýkoliv pohyb a bylo mu špatně. Nezvracel, ani teploty neměl, místo vpichu zarudlé ani oteklé neměl, ale asi ho to bolelo. Celou noc v postýlce se ani nepohnul, musela jsem ho občas natočit aspoň na bok (to je u nás nevídané, protože je to strašně živé dítě - i v noci, lomcuje sebou, cestuje ze spaní a pokaždé se odkope - tentokrát se ale vůbec neodkopal, celou noc ležel na zádech), ze spaní občas fňukal.
Druhý den už neplakal, ale nechtěl se moc pohybovat - asi mu bylo špatně. Chodil pomalu a posedával - to mě docela zarazilo, protože celý den lítá jak neřízená střela, neposedí ani minutu …
Třetí den už v normálu.