Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No jestli jste přátelé s výhodami a ty s nikým jiným nespíš, tak je dost pravděpodobně, že se nakazil jinde a na tebe to přenesl. Dej mu předpis případně léky a rovnou mu řekni, že se MUSÍ přeléčit všechny ženy (všichni) co s ním spí a po dobu léčby sexuálně abstinovat … ![]()
Pokud s ním i přes to budeš dal spát, používej kondom.
“Trichomonády žijí pouze v pochvě a močové trubici člověka. Tato infekce se tedy přenáší pouze pohlavním stykem. Nepohlavní přenos lze připustit jen zcela výjimečně a vyžadoval by naprosté zanedbání základních hygienických pravidel (např. při společném používání vlhké žínky dvěma ženami). muži jsou však téměř vždy zcela bez potíží. Léčba partnera (případně všech partnerů a jejich partnerek) je nicméně nutná, jinak pravděpodobně dojde k recidivě.”
Příspěvek upraven 22.09.23 v 04:00
@Anonymní píše:
Ahojte potřebovala bych se svámi poradit mám kamaráda s výhodami skoro 2 roky ale máme určené že vše máme jen spolu nedávno jsem byla u gynekologa a zjistili že mám prvokovou infekci předepsali mi prášky pro sebe i pro přítele je možné aby mě přítel podvedl paní gynekoložka se mě i ptala jestli nemám náhodou nového partnera a to nemám? A jak mu to mám říct mám se za to stydět? nechci ho z ničeho obviňovat ale už si vubec nevim rady. Děkuji všem kteří odepíšou❤️
V jedné větě píšeš že je to kamarád s výhodami, v druhé že je to tvůj přítel. Asi byste si to měli ujasnit a hlavně to, jestli nespí s nějakou další.
Možný to je, ale možné jsou i jiné hodně nepravděpodobné věci…
Čistě z logiky věci, pokud něco brání chlapovi v nevěře, tak jedině city k partnerce, to že ji nechce ztratit. To u FwB není. Důvodem pro FwB je uspokojení potřeby sexu (přinejmenším dokud nemá jiného poskytovatele). Dohody můžete mít jaké chcete, ale pokud si nabízíte jen tohle, tak je jasný, že pokud tohle nabízí i někdo jiný, tak nikoho ztráta předchozího FwB moc netankuje, poněvadž ten účel už má zajištěn jinde. Jakákoli nevěra je tedy zcela bezriziková - nový poskytovatel potenciálně nahradí původního. Jediný riziko je ztráta kamarádství (že se „podváděný“ naštve), a tam i záleží, jak moc si toho člověka ten druhý považuje (je kamarádka a „kamarádka“ - možná naivní představa, ale s opravdovou kamarádkou se nespí, prostě se s ní začne chodit).
Proto by FwB nemělo být omezované monogamií, nedává to smysl. Naopak dobrý je trvat na ochraně - pokud spí bez ochrany s tebou, tak je hodně pravděpodobný, že spí bez ochrany i s jinýma.
@Anonymní píše:
Ahojte potřebovala bych se svámi poradit mám kamaráda s výhodami skoro 2 roky ale máme určené že vše máme jen spolu nedávno jsem byla u gynekologa a zjistili že mám prvokovou infekci předepsali mi prášky pro sebe i pro přítele je možné aby mě přítel podvedl paní gynekoložka se mě i ptala jestli nemám náhodou nového partnera a to nemám? A jak mu to mám říct mám se za to stydět? nechci ho z ničeho obviňovat ale už si vubec nevim rady. Děkuji všem kteří odepíšou❤️
A teď si vem, že takových kamarádek s výhodami může mít klidně 10.
Že ti to stoji za to. To fakt nemáš na normální vztah? ![]()
@Cenarius píše:
V jedné větě píšeš že je to kamarád s výhodami, v druhé že je to tvůj přítel. Asi byste si to měli ujasnit a hlavně to, jestli nespí s nějakou další.
Ale kamarád s výhodami může spát s jinými, to je ta podstata rozdílu od opravdového přítele. Že to některé za to stojí. ![]()
@Anonymní píše:
Má další kamarádky na sex. Může jich mít klidně sto. Nakazil tě.
@Šmoulice píše:
A teď si vem, že takových kamarádek s výhodami může mít klidně 10.![]()
Že ti to stoji za to. To fakt nemáš na normální vztah?
Taky nechápu. A prezervativy jsou asi drahé, nebo co. ![]()
@Anonymní píše:
Pokud to mate takto nastavene neni divu ze bude spinkat i s jinymi a bude ti v lepsim pripade nosit to co prinesl v horsim pripade to radeji nebudu rozvadet. Nepouzivat ochranu v tomto pripade je jako strilet se do vlastniho kolene a delat ze to neboli ![]()
Mě hlava nebere, proč někdo přistoupí na přátelství s výhodami ve chvíli, kdy jsou oba single. K čemu to má být dobré? To je strach z závazků? Nebo tě moc nebere, ale má pozlacený péro?
Přijde mi úplně normální, že když si dva single lidi padnou do oka, tak chtějí normální vztah. Rozdíl mezi FwB a vztahem vidím právě jen v té ekluzivitě. Takže se smiř s tím, že takových kamarádek má víc a normálně tě nakazil. Pošli ho k šípku a najdi si normální vztah.
Věř si čemu chceš, ale určitě ne tomu, ze spi jen s tebou. Nebo jste spolu kazdej večer, každou noc? Mám kmarada, se kterým se schazime někdy častěji, někdy méně, ale určitě bych nevěřila, ze mezi tím drží celibát. Takže mu pěkně dones předpis a řekni mu, ze dekujes za jeho “věrnost” a ze bez sprcky už si do tebe nepichne.
@Anonymní píše:
Věř si čemu chceš, ale určitě ne tomu, ze spi jen s tebou. Nebo jste spolu kazdej večer, každou noc? Mám kmarada, se kterým se schazime někdy častěji, někdy méně, ale určitě bych nevěřila, ze mezi tím drží celibát. Takže mu pěkně dones předpis a řekni mu, ze dekujes za jeho “věrnost” a ze bez sprcky už si do tebe nepichne.
Ty bys s takovým ještě šla? Já bych po něm hodila ty prášky a finito. Fuj, toho chlapa bych se už štítila tak, že ani s deseti sprckama by nepřipadalo něco v úvahu.
@Semtex píše:
Ty bys s takovým ještě šla? Já bych po něm hodila ty prášky a finito. Fuj, toho chlapa bych se už štítila tak, že ani s deseti sprckama by nepřipadalo něco v úvahu.
Vzhledem k tomu, že anonymní nevadí, že její kamarád v mezičase souloží s jinými, tak určitě by po preléčení pokračovala dál. ![]()
@Petule030 tak především provozují bezpečný sex. A proste nejsem naivní. Jako kdyby mě něčím nakazil, tak u mě skončí. Ale mne se to ještě nestalo. A pokud ona s nim 2 roky udržuje KSV a naivně věřila, ze ji je vernej, tak bych to viděla, ze je ta z tech co sou do něho zabouchly a věří, ze to přeroste v něco víc, takze ho jen tak nedokáže kopnout do zadele.