Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mame neco podobnejo za sebou. V jake nemocnici, resp. kde lezite? Co vsecko uz delali ta vysetreni? Jak dlouho uz trva hospitalizace?
@Anonymní píše:
Ahoj, mame neco podobnejo za sebou. V jake nemocnici, resp. kde lezite? Co vsecko uz delali ta vysetreni? Jak dlouho uz trva hospitalizace?
Ležíme v Praze v Krči osmý den. Brali mu už po třetí krev na krevní obraz a crp nejdříve měl leukocyty v normě, dnes už zvýšené. Brali mu moč a dělali výtěry podle slov doktorky ze všeho co se dalo a nikde nic nenašli. Rentgen dělat zatím nemůžou, protože by prý na kosti nic vidět zatím nebylo a pokračují v antibiotikách, ale širokospektrálních ty nemohou prece pomoci
pokud mají na něco podezření, tak na co čekají, mám hrozný strach. Můžete mi prosím říct vaše zkušenosti? Jaké jste měli vyšetření a má nějaké vážné následky vaše děťátko, jak mi řekla paní doktorka? Děkuji
Synek v prvnim mesici zivota dostal horecky, z duvodu, ze byl novorozenec nas hospitalizovali…pri prijmu crp 7, pak to postupne rostlo, doktori delali sono bricha, jlavy, rtg pluc, nikde nic…crp rostlo a klinicky byl maly uplne v pohode, takze doktori, kdyz nevedeli kudy kam, tak jeste odebrali mozkomisni mok a diagnostikovali meningitidu, byt de facto nebyly meningealni priznaky. Me by zajimalo, jak u vas prisli na ten zanet v kosti? A v jake kosti?
@kalie Protože na nic jiného nemohou přijít, že už odebrali vše co se dá… Malý má horečky a pořád pláče.
@Anonymní píše:
Synek v prvnim mesici zivota dostal horecky, z duvodu, ze byl novorozenec nas hospitalizovali…pri prijmu crp 7, pak to postupne rostlo, doktori delali sono bricha, jlavy, rtg pluc, nikde nic…crp rostlo a klinicky byl maly uplne v pohode, takze doktori, kdyz nevedeli kudy kam, tak jeste odebrali mozkomisni mok a diagnostikovali meningitidu, byt de facto nebyly meningealni priznaky. Me by zajimalo, jak u vas prisli na ten zanet v kosti? A v jake kosti?
Jak píšu, nevědí si rady a mají podezření na infekci kostí jelikož má horečky a ty desaturace. Malému třeba vůbec tu punkci nedělali..byla jsem jen u jednoho odběru krve, ale tvrdí mi, že odebrali co se dalo.
Podivejte, nas maly nemel ty meningealni priznaky, akorat ty dalsi dny jenom line sani, nechtel pit. Ja bych se jich asi na ten mozkomisni mok zeptala…jako odber je samozrejme neprijemny, ale vyloucit prunik bakterie do mozkomisniho moku bych asi chtela…i kdyz jste tam uz osm dni, to je dlouho na to, aby se zanet v moku projevil…nam to diagnostikovali behem tri dnu. Klesaji mu aspon nejak ty markery, kdyz bere ty atb?
Ja bych jeste dodala, ze ten neklid a neustaly plac taky je znakem infekce v mozkomisnim moku. Nechci Vas samozrejme strasit, ale proste, kdyz nevi kudy kam, tak proc neodeberou ten likvor…
@Anonymní píše:
Podivejte, nas maly nemel ty meningealni priznaky, akorat ty dalsi dny jenom line sani, nechtel pit. Ja bych se jich asi na ten mozkomisni mok zeptala…jako odber je samozrejme neprijemny, ale vyloucit prunik bakterie do mozkomisniho moku bych asi chtela…i kdyz jste tam uz osm dni, to je dlouho na to, aby se zanet v moku projevil…nam to diagnostikovali behem tri dnu. Klesaji mu aspon nejak ty markery, kdyz bere ty atb?
CRP kleslo, leukocyty naopak.. teď jsem u něj byla a dělali mu ultrazvuk, pan primář rikal, že je všechno v pořádku. A že zatím stále hledají.
Takže ve finále mají podezření na něco vážného, ale nemůžou zatím nic dělat
Pokračují v ATB, které mu doteď nepomohli…
Ta nejistota je hrozna, znam to. S diagnozou, byt teda skoro nejhorsi mozna, se mi ulevilo v tom smyslu, ze uz vedi, co dal…ze se na neco prislo a bude cilena lecba…moc, stolici taky brali na rozbor? Napadly me jeste treba ledviny…to pry byva taky takove neurcite…
Ahoj, můj syn se narodil 35+2tt od narození má problém s dýcháním, který se teď trochu urovnal..asi 3 dny po narození dostal horečku, v krvi žádné známky infekce ani zánětu, přesto dostal antibiotika, vše bylo najednou dobré až do dnes osmý den, je neklidný pořád brečí horečky až skoro 39 nenechá na sebe sáhnout, měl odběry a zvýšený počet bílých krvinek, příznaky infekce, je na JIP a stejně si s ním doktoři nevědí vůbec rady, udělali výtěry a odběry kde se dalo a nikde nic nenašli až dnes mi bylo oznámeno, že mají podezření na infekci kosti a jediný co můžou tak pokračovat v antibiotikách..no já to probulela, když mi řekla, že to může mít vážné následky..nemáte některá nějaké zkušenosti