Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
maminky
prosím jak je to s dětmi a jejich bezpečností, naše malá ma 7 měsícu, do ciziny se nechystáme. je nutné ji nechat vyřídit pas, či zapsat si ji do své občanky, nebo se vyřizují nějaké občanky pro děti? poraďte prosím, celkem v tom lítám. Zkrátka…potřebují mít malou někde napsanou? ![]()
Ahojky, tak to bacha, dnes už se do občanky nepřipisuje a každé dítko musí mít svůj doklad, buď pas za 150,–Kč nebo občanku za 50,–Kč (zrovna dnes sem ji vyřizovala našemu prďolkovi 6m). Připrav se na nekonečné fronty a musíš tam jít i s dítětem, protože ti ho tam sami nafotí, jiné fotky neberou.
Někde existují elektronické obědnávky, kde je možné se obědnat, ale u nás je čekačka 2 měsíce na to, takže to bychom už nestihli, tak jsme si tam proseděli skoro 2 hoďky
.
Jo a pokud cestuješ v rámci EU, tak stačí ta občanka, ale pokud by jsi se chystala vycestovat mimo tuto zónu, tak musíš mít pas ![]()
nepotřebuješ, pokud nehodláš opustit ani na chvíli naši skvělou vlast, tak nemusíš.
Počkat…jako musí to mít??????
nemusí ne???když nikam cestovat nebudou ![]()
Proboha, diktuji to tady naši mladé a teď tam koukám a ona píše „obědnávky“ pardón za ni ![]()
@Petra Z píše:
Počkat…jako musí to mít??????
nemusí ne???když nikam cestovat nebudou
když nikam cestovat nebudou tak nemusí
![]()
holky a to jako nemusí mít pas a udělat občanka?my jezdíme hodně do polska a naše dcera jezdí s námi měl jí napsaný v pase přítel,ale ted to končí,coš mě štve teda tak to jí nemusím dělat pas?ted jsem zmatená teda jak lesní včela v zimě. ![]()
@delf14 píše:
holky a to jako nemusí mít pas a udělat občanka?my jezdíme hodně do polska a naše dcera jezdí s námi měl jí napsaný v pase přítel,ale ted to končí,coš mě štve teda tak to jí nemusím dělat pas?ted jsem zmatená teda jak lesní včela v zimě.
musíš pas nebo OP.. bez cestovního dokladu bys mimo čr neměla…
@delf14 píše:
holky a to jako nemusí mít pas a udělat občanka?my jezdíme hodně do polska a naše dcera jezdí s námi měl jí napsaný v pase přítel,ale ted to končí,coš mě štve teda tak to jí nemusím dělat pas?ted jsem zmatená teda jak lesní včela v zimě.
jj díky ono to je srandovní když by 6 leté dítko mělo občanku to zní tak dospěle
tak my jezdíme jen do polska teda nikam jinam.tak ted co bude lepší pas nebo občanka?
Tak to mi mladá nepřečetla, že nebudou cestovat, v tom případě nemusí mít žádný doklad ![]()
delf14: pro Vás to ale platí, pokud budete cestovat, musí mít dítko doklad.
to jsem věděla,že musí být pas,ale že může mít i občanku jsem se zarazila právě,já myslela,že občanky se dávají od 15 a jak koukám tak né,že bych jí pořídila i synovy rok a půl mu je
ikdyž s ním to bude děs ho nechat vyfotit ten když vidí fotografa začne řvát to teda nevím po kom to má
tak co holky bude lepší pas nebo občanka?občanka je asi menší né,tak by byla lepší.
podle mě, je lepší pas, jeden nikdy neví, kdy bude chtít narychlo někam odjet. procedura stejná, stejně se tam musíte táhnout i s dětma, doklady je na to potřeba stejné, jen o 50,– víc.