Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Zdravim, kdyz bych mela exekuci a kdyby nekdo z mych blizkych/ rodiny zavolal na exekucni urad, muze jim poskytnou informace o tom spisu ten dany urad, nebo ne? dekuji
Exekuce jsou veřejně dostupné informace. Za poplatek to na czechpointu vyjedou komukoliv, stačí tvoje jméno a datum narození.
@Anonymní píše:
@JancaS84 to vim, takze logicky asi i ten samotny urad to muze sdelit
no přes telefon asi ne, musí zaplatit.
@Anonymní píše:
@vokishka ani kdyz zna rodne cislo, nebo spis. znacku?
pochybuju, že přes telefon někdo nějaké informace poskytne. Navíc pokud je to placené, jak to asi tak zaplatí.
@Anonymní píše:
@vokishka ani kdyz zna rodne cislo, nebo spis. znacku?
musí zaplatit, co na tom nechápeš, ani s rodným číslem to není zadarmo
Na czechpointu si může kdokoli vyjet výpis exekucí. Za poplatek. Exekuční úřad by neměl sdělovat informace jinému člověku, než účastníkovi, nicméně pokud bychom se bavili o manželovi, tak tam připadá do úvahy, že by účastníkem řízení mohl být.
Chodíš okolo horké kaše, napiš konkrétně, o co jde, jinak dostaneš pouze obecné odpovědi.
@vokishka @stinga
Mícháte 2 věci dohromady. Veřejné informace z Centrální evidence exekucí jsou jedna věc a jsou za poplatek.
Informace, které poskytne pověřený exekutorský úřad povinnému (v praxi třeba i rodinnému příslušníkovi, když řekne, že to chce zaplatit) v rámci vymáhání, jsou věc druhá.
@uběhaná máma píše:
@vokishka @stinga
Mícháte 2 věci dohromady. Veřejné informace z Centrální evidence exekucí jsou jedna věc a jsou za poplatek.
Informace, které poskytne pověřený exekutorský úřad povinnému (v praxi třeba i rodinnému příslušníkovi, když řekne, že to chce zaplatit) v rámci vymáhání, jsou věc druhá.
V dnesni dobe nekdo rozdava takové informace po telefonu?
@uběhaná máma píše:
@vokishka
Jo, třeba já
počkej jako, když ti teda zavolám, že jsem sestra Juliuse Vopršálka, tak ty mi řekneš, kolik má Julda exekucí a na kolik peněz? a on to ve skutečnosti není můj bratr, ale můj soused, kterého nenávidím
@stinga A predstav si ze kdyz najedes na nekoho v insolvencnim rejstriku najdes tam i jeho treba vyplatni pasky, kolik plati na deti, presne komu dluzi a kolik
@tini píše:
@stinga A predstav si ze kdyz najedes na nekoho v insolvencnim rejstriku najdes tam i jeho treba vyplatni pasky, kolik plati na deti, presne komu dluzi a kolik
aha, a co na to GDPR? když třeba pokladní na městském úřadě nemůže říct matce, která splácí za svého zletilého syna pokutu, kolik synovi zbývá doplatit, bo GDPR ![]()
Zdravim, kdyz bych mela exekuci a kdyby nekdo z mych blizkych/ rodiny zavolal na exekucni urad, muze jim poskytnou informace o tom spisu ten dany urad, nebo ne? dekuji