Zaplacení exekuce vklady na účet?

Anonymní
5.3.24 10:54

Zaplacení exekuce vklady na účet?

Ahoj,
chci se zeptat, jestli je možné postupně splatit exekuce tím, že budu vkládat hotovost na účet?
Přijde mi to jako nejpohodlnější cesta.

Dál se chci zeptat, chci si založit nový účet, kvůli práci. Za jak dlouho ho exekutor zablokuje? (Teď jsem cca 2 roky splácela velmi nepravidelně z důvodu špatné finanční situace.)

Dívala jsem se, že chráněný účet lze založit pouze k účtu, který už je exekucí obestaven.

Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.3.24 13:08

Nejlepší je domluvit se s exekutorem. Peníze bych si nechala posílat na složenku. Do dvou, tří měsíců ti začnou strhávat z výplaty. A zablokovat můžou klidně hned jak přijdou peníze. Zkusit zavolat exekutorovi a domluvit si splátkový kalendář, zda by ti v takovém případě účet neblokoval. Ale já byla takhle domluvená a stejně mi ho blokli. Za účet v exekuci bývá měsíční poplatek za vedení. Já měla cca 150-250 už přesně nevím. Takže když odblokuje tak si ještě strhne banka. Kravina zakládat si účet.

• Citovat
  • Upravit
5.3.24 13:24

Pokud si založíte účet a nesplácíte pravidelně, tak vám ho bloknou jakmile Vám dojdou peníze. Pak už nikoho nezajímá zda máte z čeho zaplatit nájem, většinou Vám prostě zablokují celý účet. Takže za mě je to blbost. Maximálně spolu účet, kdy bude veden na někoho jiného. Ale je to riziko i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.24 14:03

@LenkaPrášilka mě se stalo že ho blokli i když jsem komunikovala, měla splátkový kalendář, dodržovala ho, nedostávala se do debetu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel