Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To vůbec, na kortikoidy se alkohol nesmí. Ty ses na to nezeptala doktora?
@Anonymní píše: Více
Určitě ne, proboha ![]()
Já jsem dokonce ležela v nemocnici, ale dostávala jsem denně 5mg, týden.
Mě by to teda ani nenapadlo a to jsem vcelku milovník prosecca.
@Kockazvysocan píše: Více
5mg? Ja dostavala 1g pět dní takže celkem 5g sm. Jinak samozřejmě alkohol ne, jsou to kortikoidy takže se na to pít nesmí.
@Alinois píše: Více
No ono to dávkování, jak tu zakladatelka uvádí je dost divné. Solumedrol se vyrábí nejslabší 40mg v 1 ml. Malým dětem se to ještě ředí.
Dospěláci dostávají dávky kolem 500mg a 1g do infuze. Těžko říct, jak to u zakladatelky je.
Alkohol striktně zakázaný u léčby kortikoidy není, ale nedoporučuje se to. Hlavně kvůli žaludečním potížím. Myslím, že jedna sklenka by nic neudělala. Víc ale radši ne.
Příspěvek upraven 12.08.24 v 14:41
Děkuji
jsem zas chytřejší
já jsem dneska dostala 3 g a prý se to bude postupně snižovat, jestli jsem to dobře pochopila. Mám mít 3 dávky ![]()
@paja120 píše: Více
No, to by samozřejmě udělala, i jedna sklenička. ![]()
3 je fakt hodně, to určitě neriskuj. Vždyť si můžeš dát nealko pivo nebo i nealko sekt.
3 gramy je už pěkná pecka. To bych asi radši vydržela bez alkoholu. účinek neovlivní a mohlo by ti být dost špatně.
Jako neumřeš, ale organismus je v zánětu, dostal 3 g kortikoidů a ty to játrům ještě vylepšíš alkoholem…
Co se stane tak strašného, když ten alkohol mít nebudeš? ![]()
Tukněte si prostě až budeš zdravá…
@Magical-eyes píše: Více
Určitě se nic nestane když si alkohol nedám, jen mě to zajímalo, zapomela jsem se zeptat.
Prostě vínko ke krásnému večeru patří
ale určitě to pokoušet nebudu ![]()
Tak teď to taky nechápu. Ty jsi dostala 3g najednou?
Jestli je to opravdu tak tak to musíš počítat že ti bude špatně. Mě po poslednich 3g v dubnu bolelo tělo. A to jsem to dostala po dnech.
Ahojky, ráno jsem byla na infuzi solumedrolu, asi 3 mg. Byla jsem tam kvůli zánětu zrakového nervu. Vy tady víte vše 😁 Můj dotaz zní, večer máme objednanou slavnostní večeři s manželem. Máme výročí
mohu si dát sklenku vína? Nebo jedno pivo? Jakože třeba na přípitek. Vadilo by to hodně? Máte někdo zkušenost? 

Anonym z důvodu, že o mem zdravotním stavu nikdo moc nevi a mám tu známé. Děkuji za pochopení