Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Panejo, z kočárků se asi picnu, jako téměř každá. Tak když to shrnu, mé požadavky postupně v důležitosti:
1. otočná sportovní korba
2. prostorná
3. vhodné do terénu
4. otočná kola, (radši 4 se třemi nemám žádnou zkušennost)
5. pérování
A vyšlo mi:
Ingelsina Magnum - ale je sedačka otočná?, kolečka nejsou natáčecí?
Cortina x3 evolution - prý nenafukovací kolečka, je to problém?, hodí se do terénu? , prý nepéruje, ale píšou, že pérování je nastavitelné?
Bebe car Stylo AT - prý je těžký, kola nejsou otočná, jen natáčecí, není to problém při manévrování třeba v autobuse? Je aretování spolehlivé a pohotové?
HOlky prosííím, máte k tomu co říct? Já pročetla všechny možné diskuze a jsem z toho jelen.
díky Lenka
Zkus se podívat na stránky www.patron-bohemia.cz Jsou to české kočárky. Taky jsem chtěla Inglesinu, ale teď jsem se rozhodla pro Apollon Alux, má lepší vybavení.
Dasa1: Jenže „české“ kočárky s výrobou částečně v Číně a částečně v Polsku. Původně jsem Patrona taky chtěla, ale byla jsem mnoha lidmi upozorněna na obrovské množství reklamací. Dokonce znám kočárkový obchod, kde kvůli velkému množství reklanací stáhli Patrony ze svého sortimentu.
Do Patrona bych radši nešla ![]()
Magda
ahoj Kuli, pokusím se ti odpovědět na tvé otázky.
1. Inglesina magnum - lehký, houpací, nepřehazovací rukojeť ani korba!!!, ideální jako hluboký, nikoli jako sporťák
2. Cortina - lehký, dobře ovladatelný, ta nenafukovací kolečka mohou být problém v terénu i na kostkách, ale snad se ti ozve někdo, kdo ji má…, je to primárně a typově sporťák ne hluboký, tj. bude ti určitě max. vyhovovat jako sportovní kočárek, ale prostě nehoupe…takže pokud očekáváš houpání pro malé mimi a je to pro tebe důležité, tak ji nekupuj
3. Bebecar - opět ideální jako hluboký, je stabilní,a le i těžší…jako sporťák asi nebude nic moc, neb má vysoko sedačku a s těžkým dítkem se už dost nadřeš…v autobuse jsem běžně jezdila se 4kolkou bez natáčení a v pohodě
Tak příjemný a hlavně správný výběr… Ziza.
Magdo, děkuji za upozornění. Mě na ně dala typ švagrová. Ale je pravda, že ona od nich měla kočárek už před 5 lety. Tak to asi vyhraje ta Iglesina Magnum.
Ahojte - u nás to vyhrála Inglesina - je velmi lehká / opravdu jsem měla v ruce desítky typů kočárů…a Inglesina je favorit na lehkou váhu…obzvláště například tato s tím lehkým podvozkem
http://www.detskyraj.cz/…p-allum-2007
Jinak - korba i autosedačka jde přehodit - vše lze vyprat, podvozek vybereš podle toho - kde žiješ, kam nejčastěji budeš s miminkem chodit - les, město, apod.
Ahojte.-)
Díky moc.
Je to zvláštní, ta Cortina je dost drahá a má blbý kolečka? To mi není jasný.
A co Moon? Ten splňuje všechno jen ty kolečka asi nejdou do terénu, že?
pro 27magdu:…díky za upozornění, tak tohle mi opravdu uniklo, nevšimla jsem si toho…možná taky proto, že jsem ještě nepotkala maminku s IM, která by tu korbu opravdu prohodila…Ale díky, jsem zase chytřejší. Ziza.
to je tezke rict, ze cortina ma spatna kolecka, driv delali taky nafukovaci, ale zacali delat tyto jako lepsi, ono je to tezke, ja zatim zkuenost nemam, ale vim o spouste holek, ktere radi nekupovat nafukovaci kolecka, ze mely uz nekolikrat defekt a ty kolecka co dela cortina se nemusi udrzovat nijak a kdyz se ti tam nabodne treba kaminek a mas tam dirku, tak to jen horkym fenem zahrejes a je to zas v poho, no a pak je druha skupina holek, ktera by do jinych nez nafukovacich kol nesla
Uuuuuuu, já se z těch kočárků fakt picnu. Dyk chci jen otočnou sedačku, otočná kola, lehký, skladný a prostorný kočárek a nedám za něj majlant. Je to problém? Je.
Viděla jsem tu Cortinu na vlastní oči a je teda fakt bezva. Moc se mi líbí i ovládá, má vlastně všechno, to nepérování (ač nastavitelné, tak skutečně ne moc s efektem) mi zas tak neva, ale ty kolečka … Sám prodavač mi řekl, že zrovna nedávno jí nějaká paní kvůli kolečkům vracela. Maj před barákem štěrk nebo co a prý hrůza. U nás jí mají i za relativně „krásnou“ cenu (17000,–). No ono to teda moc krásný není, vědět to manža, tak mě pošle do Bohnic, ale na netu jí maj dráž takhle se vším všudy.
/
JO a ty nafukovací kolečka jsem měla u svých předešlých kočárků a nikdy s nima žádný problém nebyl, žádný defekt nic a to jsme je opravdu nešetřili, no.
)
Přesně jak říkáš,
měla jsem nafukovací kolečka a jezdili jsme běžně lesem a nikdy žádný defekt a co si vybavím,tak vlastně všechny mé kamarádky měli nafukovaccí kola a taky nikdy nepíchly. Pak jsem měla sporťák s plastovými kolečky a po čtrnácti dnech vypadaly jako bych s tím kočárkem jezdila minimálně rok. Je pravda,že po čase se ti přestanou kamínky zapichovat do koleček,ale to jen proto,že jsou celé odřené…
Hlavně mi kočárek strašlivě drncal… ![]()