Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pajka89 píše:
Taky jsem mela po Ketu Prolutex a byl to hnus fialovej. Bohužel už si to nepamatuju přesně, ale myslím, že jsem si ho musela pichat denně nejmíň 6 týdnů.
Do 12 týdne..pak přebírá roli placenta..
@Skaiqy mam zbytek leku do 13tt…
Amelgen, estrofem, utrogestan, sprej Lenzeto - vse progesteron… ![]()
@3Lu píše:
@Skaiqy mam zbytek leku do 13tt…Amelgen, estrofem, utrogestan, sprej Lenzeto - vse progesteron…
Tak Prolutex do 9tt a zbytek do 13? Do dává smysl, protože stačí progesteron zavádět, pak přebírá štafetu placenta..takže už není nutností..
@Skaiqy ano, brala jsem vsechno a ted odebiram prolutex, prednison a anopyrin… zbytek do 12-13tt
@3Lu píše:
@Skaiqy ano, brala jsem vsechno a ted odebiram prolutex, prednison a anopyrin… zbytek do 12-13tt
Stačí ten utros s estrofemem ![]()
@Skaiqy popravde utros mi prijde nejmene kvalitni, mam jen 1 polykat… radeji zavadim kvalitnejsi formu - amelgen. A Lenzeto je taky vstrebatelnejsi.
Tak snad vse bude do toho 12tt ok
@Skaiqy jinak ja ten Prolutex nemela totiz pred ketem ani hned po nem, pridavali mi ho na klinice az nejak dva tydny po pozit testu, vyklesal mi progesteron, tak jsem ty inj mela asi 2-3 tydny. Popravde nechapu, jak si to nekdo muze pichat uz pred ketem a az napr do 12tt
, to musi byt des. Ja i tak mam opuchly bruch a vsude modriny, nemuzu ani v aute mit pas a ani zadne kalhoty, zlate Lelosi
.
Takze jak mi progest zase stoupl o dost, tak pry uz nejsou potreba a nechali mi ten zbytek.
@3Lu děkuji za rady ohledně injekcí, díky vám žádné bolavé vpichy a to píchám i Clexane, ke kterému se chovám stejně. Ještě teda takový tip pro ostatní. Vždy injekce píchám vleže, to se mi nejlépe koordinuje tlak i úhel a jsem bez modřin. ![]()
@Anonymní píše:
@3Lu děkuji za rady ohledně injekcí, díky vám žádné bolavé vpichy a to píchám i Clexane, ke kterému se chovám stejně. Ještě teda takový tip pro ostatní. Vždy injekce píchám vleže, to se mi nejlépe koordinuje tlak i úhel a jsem bez modřin.
Faaakt? To jsem ráda ![]()
Děvčátka
tak dnes jsem také vyfasovala prolutex… Tak v tom nejsem sama koukám… Já tedy ještě netuším co mě čeká.. Před punkci jsem si pichala ráno puregon a večer už netuším název.. Tak po tom 10 dnů, pevné břicho a už sem nevěděla rady kde píchat.. Tak sem zvědavá mám dvě balení po 7 ampulkach.. Jinak beru amelgen ráno a večer, 3× denně estrofem a anopyrin navečer… Držím palečky ať jsou ti naši koblizci v pořádku 🍀 💜 💜
@Perlička96 ahoj, mám také prolutex. Na 14 dní ráno i večer, cena 5000 Kč. Není možné tohle platit a píchat do 12 tt? Jsem z toho celkem zoufalá ![]()
@SanyM ja to tak pichala. Od 9. tydne jsem pichala ob den jen, protoze me bolelo uz cely bricho.
@DandátkoP mě to nasadili hned po transferu, přece není možný takový sumy platit, o břichu ani nemluvím, rozpíchané a bolavé
zapomněla jsem dodat, že do 12 tt bude cena kolem 30 tisíc
@SanyM ja to pichala jeste pred transferem 5 dni. Dodavat nic nemusis, asi kazdej umi pocitat, na kolik to vyjde. A budes platit daleko vic, kdyz to nevyjde na poprve, teda jestli uz nemas pozitivni test…nam vysel s prolutexem az 3. pokus. Cenu za leky se mnou nikdo nerozebiral. Je mozny, ze ti to pak snizej na jednou denne. Nebo to v centru rekni, ze to platit nechces, to jsi mela asi udelat hned. Merili ti hladinu progesteronu z krve nebo se nasadili jen tak?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.