Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@DandátkoP měřili mi hladinu v den transferu. A podle toho mi to pak nasadili od druhého dne.
Minulý rok (ket) jsem měla Amelgen a možná Clexane.
Tento rok mi jednou nevyšla ovulace, tak mi dal hned ket s hormonální podporou. Nějak jsem se s tím nesrovnala proč jsme nepočkali na menzes. Ovulaci mám krom tohodle pravidelně. Vím o ní
. A dostala jsem i jiné léky + prolutex.
Jestli to vyjde nebo ne snad nezáleží ba lécích, ale na těle, zda to přijme ne.
Proto jsem zaskočená asi..
Jo, doufám, že se to sníží, bolí mě břicho jako blázen a to jsem teprve na začátku.
Nabídli mi jako alternativu píchání jiného léku do svalu, musela bych od den dojíždět na kliniku.
@SanyM hele tak jestli ti hladinu merili, tak si ji musela mit nedostatecnou, kor teda, kdyz jedes ve stimulovanym cyklu. Ja mam vzdycky nativy, ale ve stimulovanym cyklu mi doktor rekl, ze davaj prolutex urcite, ze je to lepsi. Samozrejme je uspech zarucen tim, jak telo embryo prijme, ale dost na tech lekach zalezi taky, jestli nemas nativ, tak tvoje telo neprodukuje progesteron samo a mas ho prave jen v lekach a bez progesteronu se embryo neuhnizdi, takze pro tebe to je dost klicovy k uspechu a bez progesteronu by se embryo zrejme nechytlo… jestli to pisu srozumitelne.
Prolutex je blbej, nemam ho rada, ha okolo 8. tydne uz prosila, abych ho pichat nemusela, mela jsem modriny a tvrdy mista na brichu, cim dyl clovek picha, tim je to spis horsi… tak jsem mohla pichat ob den aspon… ![]()
@DandátkoP jo pochopila jsem to, díky. Ale nechápu proč mi to právě dělal v tom stimulovaném cyklu
Kor když mi předtím klasický ket vyšel (nedopadlo to kvůli vadě na srdci miminku)… dělá na mě pokusy a chce vytřískat peníze.
A ty sis to píchala jednou denně ne, a já dvakrát
no uvidíme, kdy budu škemrat já ![]()
@SanyM píše:
@DandátkoP jo pochopila jsem to, díky. Ale nechápu proč mi to právě dělal v tom stimulovaném cykluKor když mi předtím klasický ket vyšel (nedopadlo to kvůli vadě na srdci miminku)… dělá na mě pokusy a chce vytřískat peníze.
A ty sis to píchala jednou denně ne, a já dvakrátno uvidíme, kdy budu škemrat já
Ja si kupovala Prolutex v lékárně. Kde na tobě tříská peníze?
Píšeš, že nevyšla ovulace, co to znamená?
Pokud to vyšlo a jsi těhotná, tak bych peníze neřešila, nový transfer je drazší. Pokud to nevyšlo, tak Prolutex vysadíš a priste si prosad KET v nativu.
Anonymni: nás stojí transfer 11 tisíc a léky budou stát kolem 30-35 tisíc. Takže u mě je to nepoměr.
Test si teprve dělat budu.
@SanyM píše:
Anonymni: nás stojí transfer 11 tisíc a léky budou stát kolem 30-35 tisíc. Takže u mě je to nepoměr.
Test si teprve dělat budu.
A kolik je ti let? Ty stimulovane KET se dělají spíše u starších žen.
No nepoměr, to je relativní, pokud je ten progesteron potřeba a ty ho nechceš, tak je to vyhozených 11 tisíc a vyhozené embryo. Příště nemusí vyjit další KET v nativu, dojdou embrya a musíš na celé nové IVF ![]()
Prolutex je Mercedes mezi progesterony, Utros jako škodovka..rozpichane břicho je blbé ale dá se to zvládnout..cena může být jiná v přes jinou pojišťovnu..já platila málo.. i každá lékárna nabízela jinou cenu.. neměnila bych..
Anonymni: bylo mi v srpnu 35 let. Právě že loni jsem měla klasický ket a teď 3× taky byl plánován, akorát dvakrát jsem byla nemocná, takže jsem nedošla na transfer a jednou mi právě nevyšla nějak krev, takže mi to tam nemohli dát, že už bylo pozdě..a hned mi naordinoval doktor milion prášku a stimulovaný ket, nijak o tom se mnou nediskutoval a nepřipravil mě na to, že budu muset brát progesteron v této formě atd. Už nechci dál řešit, snad už se i opakuji. Hlavní, aby to bylo pozitivní. Pak si asi zvyknu i na píchání i na cenu ![]()
Celý první trimestr. Nicméně dnes jsem byla na kontrole, jsem 8+5 a řekl mi, že si mám pichat už jen jednou. Vlastně nevím, jestli ráno nebo večer.. jako jsem rozpíchaná jak cedník, hodně se mi teď stávalo, že jsem píchla a vytekla ze mě krev…
Takže tak ![]()
Ahoj holky a můžu se zeptat, kolik jste teda za ten anopyrin platily, když se tu píše, že každá lékárna a pojišťovna to má trochu jinak? Já sehnala teda za 1310 na týden pojišťovna 205
ale nevím jestli je to hodně nebo málo
Dneska jsem 16.den po ket a z krevních testů zjistili, že bych měla pichat taky. K tomu mám ještě amalgen 1-1-1, estrofem, anopyrin a estrahexal 3 náplasti každé 3 dny ![]()
@PiperW myslis prolutex ne? Platim 1200. Zkus mensi lekarny nebo lekarny u nemocnic. Nekupovat v maxovi, benu..
@DandátkoP jejda promiň, ano prolutex. Už jsem z těch léků blbá. Sehnala jsem právě jen v téhle jediné lékárně u nemocnice, nikde jinde neměli a nebyli ani schopni objednat 😏tak se ptám jaký může být rozdíl. Tak ta stovka už není tak hrozná, čekala jsem že třeba se dá sehnat pod tisíc nebo tak…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.