Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte. Mám takový problém… Je mi 15 a mám inkontinenci.. Každý den musím nosit slipové vložky, je mi blbé o tom mluvit i před kamarádkami, protože ony je nenosí a nemají tento problém… A občas cítím také zápach. A k tomu mám vetší velké stydké pysky než je normální, myslíte že to může být taky důvod? Stydím se to někomu říkat a ke gynekologovi se stydím ještě víc a navíc ještě nechci, vždyť je mi teprve 15… Nevíte jestli ta inkontinence může souviset s těmi většími pysky? A co ten zápach? Může to být zánět? A může se ta inkontinence nějak řešit? Díky za odpovědi a hezký den!
Je to medicínský problém, asi jinde než u lékaře to nevyřešíš. ALe naž gynda tak spíš urolog? Zajdi k praktikovi, poradit se.
A je to inkontinence? Nie je to len výtok z nejakej infekcie? Hlavne ak to zapácha… Choď k doktorovi, to nie je žiadna hanba, on je tam od toho, aby ti pomohol ![]()
@Horselove zajdi určitě k urologovi. Lze to řešit buď cvičením a nebo operací. Je na něm jak to posoudí. Hrozně moc držím palce, ať se to brzy vyřeší a nemáš takové starosti ![]()
Na inkontinenci by ti slipovka nestačila, inkontinence je uvolňování moči. Pokud to není zápach moči tak s velkou pravděpodobností trpíš na zánět pochvy. Honem na gynekologii.
@lisma píše:
A je to inkontinence? Nie je to len výtok z nejakej infekcie? Hlavne ak to zapácha… Choď k doktorovi, to nie je žiadna hanba, on je tam od toho, aby ti pomohol
Nn, výtok to není, taky jsem si to myslela, ale není…
Zeptala bych se na totéž, co @lisma. Nemůže to být spíš výtok? Cítíš pach moči nebo jiný? Nějaké svědění, pálení, řezání? Inkontinence v takto nízkém věku je velmi řídký jev. A čemu říkáš „větší než je normální“? Ženy tam dole vypadají velmi rozdílně, až by ses divila
Vůbec se neboj, nestyď jí t k lékaři, pokud věříš své dětské k doktorce, klidně začni u ní, taky to dokáže posoudit.
@Aletheia píše:
Na inkontinenci by ti slipovka nestačila, inkontinence je uvolňování moči. Pokud to není zápach moči tak s velkou pravděpodobností trpíš na zánět pochvy. Honem na gynekologii.
No právě že si myslím že je to zápach moči. Ale nemám to nějak silné, ale dělám větší námahu, tak mi prostě ujede kapka…
@unuděná píše:
Zeptala bych se na totéž, co @lisma. Nemůže to být spíš výtok? Cítíš pach moči nebo jiný? Nějaké svědění, pálení, řezání? Inkontinence v takto nízkém věku je velmi řídký jev. A čemu říkáš „větší než je normální“? Ženy tam dole vypadají velmi rozdílně, až by ses divilaVůbec se neboj, nestyď jí t k lékaři, pokud věříš své dětské k doktorce, klidně začni u ní, taky to dokáže posoudit.
Nn žádné řezání ani pálení či svědění nemám ![]()
@Horselove píše:
No právě že si myslím že je to zápach moči. Ale nemám to nějak silné, ale dělám větší námahu, tak mi prostě ujede kapka…
Tohle je myslím celkem normální. V pubertě jsem trpěla, když jsme se někde řezali s kamarády, tak jsem si často i dost čůrla
Myslím, že to souvisí s hormonální hladinou. Pokud ti jen občas ujede kapka, tak bych zkusila nějaké cviky na posílení pánevního dna (zkus zagooglit), pokud je to hodně, tak k tomu lékaři stejně budeš muset.
@unuděná píše:
Tohle je myslím celkem normální. V pubertě jsem trpěla, když jsme se někde řezali s kamarády, tak jsem si často i dost čůrlaMyslím, že to souvisí s hormonální hladinou. Pokud ti jen občas ujede kapka, tak bych zkusila nějaké cviky na posílení pánevního dna (zkus zagooglit), pokud je to hodně, tak k tomu lékaři stejně budeš muset.
Tak díky, no moc to není, tak jestli se vám to stávalo taky, tak jsem ráda že v tom nejsem sama… Ale ten zápach moči mi dělá větší starosti. Jako není to zase tak moc, ale nevím jestli ten zápach má být a je to lidské, nebo ne?
![]()
@Horselove No jestli si k tomu přišla až teď a netáhne se to od dětství, tak je to nejspíš relativně snadno řešitelný problém, který dost možná vyřeší obyč cvičení. Zajdi na urologii. Vzhled zevních pysků s tím nemá žádnou souvislost. Přečti si tohle http://zdravi-leky.blogspot.cz/…tinence.html
@kotyk píše:
@Horselove No jestli si k tomu přišla až teď a netáhne se to od dětství, tak je to nejspíš relativně snadno řešitelný problém, který dost možná vyřeší obyč cvičení. Zajdi na urologii. Vzhled zevních pysků s tím nemá žádnou souvislost. Přečti si tohle http://zdravi-leky.blogspot.cz/…tinence.html
Nemám to od dětství, začalo to až v pubertě, tak já tam tedy zajdu a uvidíme.
Snad to bude řešitelné!
Inkontinence JE problém, ale NENÍ to důvod ke studu. Zašla bych na gynekologii a těšila se na vyřešení problému.