Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, mám na vás prosbu. Bude mi už 15, ale při jákémkoliv nátlaku začnu brečet… Hlavě ve škole… Včera mě učitelka zkoušela z literatury, nevěděla jsem jednu věc a rozbrečela jsem se… Přitom mi dala dvojku, nevím proč jsem se rozbrečela
.. Prostě to na mě přijde.. Nevíte co může být příčinou? Jak to mám řešit, je mi trapně, hlavně když mi bude 15 a já se kvůli každé prkotině rozbrečím jako 5leté dítě
… Díky za rady. ![]()
@Horselove jestli tě to uklidní, tak mě je lehce přes 40 a taky se rozbrečím při větším nátlaku.
Jinak co poradit, snaž se eliminovat stres, ujasni si, co je důležité a co ne. Zkus se naučit nějaké „relaxační“ metody i na okamžiky, kdy to potřebuješ rychle, např. zkus se rychle prodýchat apod. Hlavně ale ne nauč s tím žít, jsi nejspíše citlivější.
Ahoj, měla jsem to v pubertě taky, pomohla mi antikoncepce, u mě to celkově bylo velkou hormonální změnou, každopádně sestra to měla taky a te zas pomáhá mimo jiné i joga, dechová cvičení atp… ![]()
@Horselove Brečíš, protože v okamžiku, kdy situace nastala ji za prkotinu nepovažuješ. S věkem to přejde.
Já to měla taky tak, dost mi to komplikovalo vztahy, ale pak se to začlo zlepšovat, neboj, budeš v pohodě ![]()
@Kattynka000 píše:
Ahoj, měla jsem to v pubertě taky, pomohla mi antikoncepce, u mě to celkově bylo velkou hormonální změnou, každopádně sestra to měla taky a te zas pomáhá mimo jiné i joga, dechová cvičení atp…
Jogu taky cvičim ![]()