Inkontinence v 50 letech

Anonymní
12.1.24 18:11

Inkontinence v 50 letech

Ahoj, intimní téma, tak nějak to s nikým blízkým neprobírám, i když jiné citlivé věci probrat zvládnu. :oops: Tak zkusím tady anonymně.
Je tu někdo, kdo má podobný problém a sdílel by tipy, zkušenosti nebo jen pocity?
Nemám problém neustálý, ale výrazně se zhoršuje na konci cyklu. Ani nemusím kašlat nebo běžet.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
12.1.24 19:39

Konzultovala jsi to s doktorem? Máš jiné obtíže? Jakou vykonáváš práci? Cvičíš pánevní dno? Takhle od stolu bez dalších informací se těžko radí. Já mám občas problémy s hyperaktivním měchýřem, snažím se pravidelněji cvičit pánevní dno, to mi pomáhá. Neběhám ani neskáču, vadí mi otřásání, byť zatím netrpím přímo únikem moči. Moje mamka má s inkontinencí dlouholeté problémy, řeší to vložkami. Byla i na tzv. pásce, ale to jí prakticky nepomohlo. Na druhou stranu nikdy necvičila ani nebyla u žádného fyzioterapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.24 20:13

Byla jsi s tim u fyzioterapeuta a cviky mas od nich? Zatim necvicim, tu fyzio jsem zvazovala. S lekarem jsem o tom nemluvila.
Co Venusiny kulicky, nezkousela jsi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.24 20:15

Praci mam spis sedavou, ale neni to, ze bych cely den jen sedela.

• Citovat
  • Upravit
388
13.1.24 09:47

Problém jsem konzultovala s gynekoložkou, dala mi letáček s ukázkou cviků. Kombinuju to s cviky pro pacienty s RS, našla jsem pár videí na YT, např. toto: https://www.youtube.com/watch?…
U fyzioterapeuta jsem nebyla, zatím to řeším sama. Nutno dodat, že obecně cvičím pravidelně, hlavně jógu, pilates a barre. Vypozorovala jsem na sobě, že mi to zhoršuje právě nějaké poskakování, nebo tahání těžších věcí a pak nemůžu cvičit klasicky přímé břišní svaly. Venušiny kuličky jsem nezkoušela, popravdě je vnímám více jako erotickou pomůcku než zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
13.1.24 09:56

Doporučuji konzultaci na urologii nebo urogynekologii.
A Kegelovy cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.24 10:48
@trojskahelena píše:
Problém jsem konzultovala s gynekoložkou, dala mi letáček s ukázkou cviků. Kombinuju to s cviky pro pacienty s RS, našla jsem pár videí na YT, např. toto: https://www.youtube.com/watch?…
U fyzioterapeuta jsem nebyla, zatím to řeším sama. Nutno dodat, že obecně cvičím pravidelně, hlavně jógu, pilates a barre. Vypozorovala jsem na sobě, že mi to zhoršuje právě nějaké poskakování, nebo tahání těžších věcí a pak nemůžu cvičit klasicky přímé břišní svaly. Venušiny kuličky jsem nezkoušela, popravdě je vnímám více jako erotickou pomůcku než zdravotní.

dekuju za odkaz :kytka:
Zkonzultuju s gynekolozkou.
U me ma nejvetsi vliv faze cyklu.

• Citovat
  • Upravit
6.3.26 13:11

Ahoj všem, hledám ženy, které trpí únikem moči, inkontinencí a jsou ochotny sdílet svoje zkušenosti v online rozhovoru nebo diskuzi. Vyvíjíme pomůcky pro řešení inkontinence a přejeme si, aby co nejlépe odpovídaly jejich potřebám. :srdce:

Za účast nabízím poukaz 1000 Kč na nákup spodního prádla.

Nejedná se o prodej ani propagaci, jde o naslouchání vašemu názoru. Rozhovor bude diskrétní a výstupy z něj budou použity výhradně interně - pro ponaučení, jak můžeme lépe pomoci ženám s inkontinencí.

Pokud máte zájem se zapojit, vyplňte krátký dotazník a kontakt na vás zde: https://forms.gle/…DphxKdg1JiZ7

Děkuji za vaši otevřenost, Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast