Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jistě, to „cosi“ je strup, který se musí zahojit. V žádném případě nestrhavat! Poctivě mazat, dokud stroupek neodpadne sám. Smrkat moc moc opatrně, než se to zahoji. Já byla na vypálení před 5 lety a od té doby klid. Stroupek jsem měla možná týden, 14 dní. Už si to přesně nepamatuju.
@Bramborab píše:
Jistě, to „cosi“ je strup, který se musí zahojit. V žádném případě nestrhavat! Poctivě mazat, dokud stroupek neodpadne sám. Smrkat moc moc opatrně, než se to zahoji. Já byla na vypálení před 5 lety a od té doby klid. Stroupek jsem měla možná týden, 14 dní. Už si to přesně nepamatuju.
Díky za odpověď no to vypálení mám někde daleko tam ani prstem nedosahnu… takže mám prej mazat jen na okraj nosu…tam ale nevím jestli se k tomu strupu dostane mast… ![]()
@Anonymní píše:
Díky za odpověď no to vypálení mám někde daleko tam ani prstem nedosahnu… takže mám prej mazat jen na okraj nosu…tam ale nevím jestli se k tomu strupu dostane mast…
Taky jsem to měla daleko, mazala jsem až na stroupek opatrně pomocí vatove tycinky. Nic příjemného, ale ani žádná hrůza.
@Bramborab píše:Čím si to mazala prosím tě? Neboť mě napsal framykoin na 7 dní ale ten nesmí do nosu zase.
Taky jsem to měla daleko, mazala jsem až na stroupek opatrně pomocí vatove tycinky. Nic příjemného, ale ani žádná hrůza.
@Anonymní píše: Čím si to mazala prosím tě? Neboť mě napsal framykoin na 7 dní ale ten nesmí do nosu zase.
Vím, že jsem mazala Emofixem, ale nejsem si jistá, jestli jen před vypálením, nebo i po něm na hojení strupu.
Ahoj, možná mi někdo poradí. Casto se mi při rýmě spustí krev z nosu, pořád z té samé nosní dírky. Mela sem pár let klid a teď čím víc viru od dětí chytám, tím je to horsi.Neni to nic velkýho, prostě pár obtisků na kapesníku, ale pak mě to teče do krku l, ale mám z toho už takový blok, že se bojím už jakokoliv vysmrkat
.Byla jsem s tím už na ORL, prý tam nic nemám. Ted po covidu jsem tam byla znovu. Videl tam možný zdroj, ale řekl že je to tak mírné, že neví jestli to způsobuje. Každopádně dal mě tampon do nosu na umrtvení a následně jsem do nosu dostala nějaký výboj elektricky. Napsal mi framykoin na mazání dvakrát denně. Na nic víc sem se už neptala.Mam teď pocit, že mám nějaké,,cosi,, v nose a bojím se jak se to bude hojit.Aby to nebylo ještě horší. Mate zkušenost s hojením? Děkuji.