Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Potřebovala bych trošku poradit se jménem pro druhého syna. Tak, aby se hodilo k jménu prvorozeného (Dominik) a k příjmení (Binar) Napadl mě Patrik nebo Filip, ale ani jedno není úlně ono.Tak sem s vašimi nápady.
@lucka_mac píše:
Ahoj. Potřebovala bych trošku poradit se jménem pro druhého syna. Tak, aby se hodilo k jménu prvorozeného (Dominik) a k příjmení (Binar) Napadl mě Patrik nebo Filip, ale ani jedno není úlně ono.Tak sem s vašimi nápady.
A co David? (David, dáda, davidek) to chci asi ja
. Filip je taky hezke jméno, nebo Adam?
Filip mi k tomu taky vubec nesedne. Libi se mi napad @Courtney spise ten Dalibor. U Daniela bych mela strach, ze mi casem rupnou nervy, kdyz nebudou slyset, jestli volam DOMI nebo DANI ![]()
@silvija No to já si myslím právě taky. ![]()
@Courtney píše:
Dalibor, Daniel…
Dalibora chtěl manžel už pro prvorozeného. Ale já nevím, přijde mi takové moc tvrdé.
r
@lucka_mac píše:
@silvija No to já si myslím právě taky.Dalibora chtěl manžel už pro prvorozeného. Ale já nevím, přijde mi takové moc tvrdé.
r
Ale mate tvrde prijmeni s R proto to dobre vyzni ![]()
Ono to je vázne jedno. Ještě ted mi máma říká Miro ( můj brácha) a nebo deniso(sestra)
a přitom jmena nejsou ani stejna. Můj přítel se jmenuje Daniel a svého prvního syna pojmenovali Tomáš Daniel.
takže mám smůlu i stím Danielem. A taky se mi nelíbí jména kde je R. A nejvic se me teda zatím líbí ten David, ale 100% to taky neni. No uvidíme co se z toho vyklube;)
Tiezsom za patrika, patrika mam manzela, filipa brata
Dobry vyber ![]()
Patrik i Dalibor jsou na mě v souvislosti s tím příjmením trochu tvrdý, i když Dalibor se mi líbí (taky jsme o tom uvažovali). To už je k Dominikovi lepší Dalimil
Ale já bych to ne neslaďovala s bráchou, njak často někde budou spolu? Možná pár let… Adam mi přijde hezký, a Filip mi taky nevadí. David proč ne, ale nejsem obecně příznivcem pojmenovávání dětí po rodičích, to je pak „malej David“ a „velkej David“…
Máme Dominika a Radima. Spousta lidi mladsimu automaticky říká Patrik, rymovacka Dominik a Patrik nebo homosexualni partneři?
Máme Dominika a Radima. Spousta lidi mladsimu automaticky říká Patrik, rymovacka Dominik a Patrik nebo homosexualni partneři?