Instagramový podvod

Anonymní
13.1.23 14:56

instagramový podvod

Máte někdo zkušenosti s podvodnými zprávami na instagramu?
Napsal mi nějaký podnikatel a že bydlí v Německu a hledá sugar baby. Hledá někoho kdo mu bude psát a svěřovat se. Má prý hodně peněz a tohle mu dělá radost. Píše normálně, ne jako takový robot zprávy. Nic osobniho o sobě nepíšu vím jak je internet zrádný. Nabídl mi 4000 eur. Což ta suma už mi řekla, že to nemůže člověk myslet vážně. Chce mi poslat peníze na paypal nebo účet.
Nevím jak funguje paypal, ale on funguje i bez bankovního účtu ne? Že tam může člověk poslat peníze. Znám takový podvod, že po holkách pak chtějí peníze za transakci aby jím poslali peníze, ale to on nechce.
Vlastně tomu vůbec nevěřím, ale peníze by to byly zajímavé 🤣 ale jako sugar daddy existují. Máte tahle někdo zkušenost, že reálně jen píšete?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18619
13.1.23 14:58
@Anonymní píše:
Napsal mi nějaký podnikatel a že bydlí v Německu a hledá sugar baby. Hledá někoho kdo mu bude psát a svěřovat se. Má prý hodně peněz a tohle mu dělá radost. Píše normálně, ne jako takový robot zprávy. Nic osobniho o sobě nepíšu vím jak je internet zrádný. Nabídl mi 4000 eur. Což ta suma už mi řekla, že to nemůže člověk myslet vážně. Chce mi poslat peníze na paypal nebo účet.
Nevím jak funguje paypal, ale on funguje i bez bankovního účtu ne? Že tam může člověk poslat peníze. Znám takový podvod, že po holkách pak chtějí peníze za transakci aby jím poslali peníze, ale to on nechce.
Vlastně tomu vůbec nevěřím, ale peníze by to byly zajímavé 🤣 ale jako sugar daddy existují. Máte tahle někdo zkušenost, že reálně jen píšete?

Upřímně? Je to nějaká blbost. Me děla sugar daddy zaměstnavatel. Dělám co po me chce a posila mi za to prachy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15142
13.1.23 15:08

Jsi snad úplně blbá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
13.1.23 15:12
@karkarka píše:
Jsi snad úplně blbá??

No a jak si predstavujes sugar baby? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
13.1.23 15:13
@karkarka píše:
Jsi snad úplně blbá??

Takže první kritérium pro sugar baby by měla splněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.23 15:14
@Anonymní píše:

Předpokládám, že 40k€ je jen týdně, jinak by tě okrádal. Tahle práce je totiž super placená, ale nemůže ji dělat každý.
Jinak je běžné, že než pošle prachy na PayPal, tak si musí ověřit, že jsi to opravdu ty. To se dělá tak, že mu pošleš kompletní údaje z platební karty, on si strhne 1 kč a na účtě uvidí tvoji totožnost, co pošle banka.
A jestli je to solidní podnikatel, jak píšeš, tak žádné nebezpečí nehrozí, protože- proč by si z té karty strhnul třeba 50.000? Vždyť je bohatý a nabízí ti 40k €.
Anebo je to možná všechno jinak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 15:43

Nechci se nachytat. Vím, že takový podvody jsou a že to nemusí být čisté peníze. Ale poslal mi fotku jeho americké karty (je někde z Usa myslím teď nevím), trochu nekvalitní fotky jeho z cest a nějakou jeho sugar bábu. A vlastně mi poslal i převod na paypalu že nějaké posílal větší obnos peněz.

• Citovat
  • Upravit
1157
13.1.23 16:01

:lol: je to normální podvod. Už to dokážou tak, že ty zprávy nezní jako z překladače. Minimálně jednou týdně mi taková zpráva přijde, kamarádkám taky. Mám zamčený profil, nic není vidět, že by je všechny tak zaujala jen ta malá profilová fotka? Nemyslím si ;)
Edit: většinou ty profily vznikly před pár dny, to opravdu na věrohodnosti taky nepřidá.

Příspěvek upraven 13.01.23 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
13.1.23 16:01
@Anonymní píše:
Nechci se nachytat. Vím, že takový podvody jsou a že to nemusí být čisté peníze. Ale poslal mi fotku jeho americké karty (je někde z Usa myslím teď nevím), trochu nekvalitní fotky jeho z cest a nějakou jeho sugar bábu. A vlastně mi poslal i převod na paypalu že nějaké posílal větší obnos peněz.

A nenapadlo tě že fotky má stažené z internetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
13.1.23 16:05
@Anonymní píše:
Nechci se nachytat. Vím, že takový podvody jsou a že to nemusí být čisté peníze. Ale poslal mi fotku jeho americké karty (je někde z Usa myslím teď nevím), trochu nekvalitní fotky jeho z cest a nějakou jeho sugar bábu. A vlastně mi poslal i převod na paypalu že nějaké posílal větší obnos peněz.

On ti psal muj Ontar???

• Citovat
  • Upravit
24788
13.1.23 16:09

:zed: jasný
a pak to chodí občaas nějaká naivní kočka nebo důvěřivý důchodce oznamovat, jen si nainstalovali anydesk, chtěli přijmout platbu :mrgreen:
skončí s vyluxovaným účtem a aktivovaným předschváleným úvěrem
a ty se běž, prosím, finančně dovzdělat, než si začneš hledat pasáka nebo sugar-strejdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
13.1.23 16:10
@Anonymní píše:

Nemám, protože chodím do práce. Teda teďka su doma s malým, ale pak zase půjdu do práce. To je takový to místo, kde si vyděláš peníze. Ale to bys vlastně neměla penízky za nic, aha :think:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
13.1.23 16:14
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.23 16:18

Nehledám si sugar daddy. Do práce taky chodím 😁 Jen je to fascinující jak to mají promakaný

• Citovat
  • Upravit
1637
13.1.23 16:18
@Anonymní píše:

Ze ty si z nas delas legraci? To snad neni mozny, ze jsi takhle,,naivni”…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová