Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, omlouvám se, jestli už je tady takové téma založené, ale nikde jsem ho nenašla. Momentálně jsem 19+5, pohyby jsem začala cítit už více jak před týdnem, sem tam jemné zavlnění a dokonce 2× takové jakoby dloubance, po kterých mě pak chvilinku na tom místě zevnitř jakoby lechtalo, tak jsem si myslela že to určo ty pohyby budou. Ale pak jsem asi 3 dny necítila nic, nebo alepsoň nic co by bylo jiné než pohyby střev až do včerejška, kdy mě po kýchnutí začalo zase zevnitř něco šimrat a pak během dne ještě 2×, chci proto radu, jestli je normální v tomto týdnu, že ty pohyby nejsou pravidelné nebo se mám nějak znepokojovat. Na kontrolu jdu až za 10 dní a to už na druhý screening, tak mám obavy jestli se něco neděje a jestli je možné, že ty pohyby cítím jen kolem pupku, v rozmezí asi do 5cm po všech stranách. Děkuji moc
Buď klidná, ze začátku je to úplně normální, že pohyby třeba nevnímáš. Jsem druhorodička a ve 21 týdnu cítím pohyby sice pravidelně, ale většinou jen když jsem v klidu, večer u televize, při odpočinku. Přes den běžně na to ani nemyslím. Dej tomu ještě čtrnáct dní a uvidíš, že pak o kopanečky nebude nouze. ![]()
ahojky,
buď klidná. V tomhle týdnu těhotenství jsou pohyby velmi nepravidelně cítit. Mnoho těhulek je cítí ještě v pozdějším týdnu. Záleží taky na tvé citlivost a vnímavosti. Někdy je prcek cítit lépe v určité poloze. Na screeningu bude všechno v pořádku. Přeji krásné těhulení.
Myslím, že v tomto týdnu ještě pohyby vůbec cítit nemusíš. miminko je malé, a může být otočené zádičkama, a má ještě hodně místa. tak bych se neznepokojovala, ale to se mi říká, že
?
Já jsem měla těhu hrozný, jelikož jsem pohyby cítila úplně minimálně (teď ale mluvím o vyšším týdnu). na pohotovost jsem ani nejezdila, jen vždy trnula před kontrolním UZ. Jelikož jsem věděla, že i když se tam malá protahuje a vrtí (viděla jsem to na UZ), tak já nic necítím
. To samé na pásech, sestra říká : ona tam tak rajtuje, a já nic
. já jsem asi hrozně ojedinělej příklad, ale nic není nemožný.
Jé, tak to jsem ráda, už se těším, až už budou pohyby nezaměnitelné s něčím jiným. A budu mít alespoň jistotu, že miminko žije
Tohle je úplně normální. Jsi teprve s pohyby na začátku, to jsou opravdu ještě nepravidelné. Za pár týdnů to už bude úplně o něčem jiném.
Pohyby se sledují až někdy od cca 28tt., kdy by už měly být pravidelné.
Určitě, je všechno v pořádku. Ale „plašit“ asi budeš ještě několikrát. Já jsem ted v 25 tt a prcek si dal 4 dny leháro. Neříkám, že jsem ho necítila, ale oproti předchozím týdnům to byla tak desetina toho co nakopal předtím. Už jsem pomalu taky začínala šílet. Dneska už zase řádí ukázkově. Držím, palce, aby sis takovýhle stresíků užila co nejmín.
Ahoj,
ráda bych se zeptala, jak intenzivně a pravidelně cítíte pohyby miminka ve 3. trimestru? jsem v 37 tt a pohyby mám prakticky už od počátku dost nepravidelné - pár dní spí malá jako dudek, občas musím šťouchnout do bříška, abych o ní vůbec věděla… a z ničeho nic několik dní řádí v břiše jako tanečnice, mám pocit jako by spala vždy jen tak 10 min. Tak by mě zajímalo, jestli to máte některá podobně…?
@Lusita píše:
Ahoj,
ráda bych se zeptala, jak intenzivně a pravidelně cítíte pohyby miminka ve 3. trimestru? jsem v 37 tt a pohyby mám prakticky už od počátku dost nepravidelné - pár dní spí malá jako dudek, občas musím šťouchnout do bříška, abych o ní vůbec věděla… a z ničeho nic několik dní řádí v břiše jako tanečnice, mám pocit jako by spala vždy jen tak 10 min. Tak by mě zajímalo, jestli to máte některá podobně…?
no ja jsem asi od 30. tydne mela pocit, ze mala nespi vubec a dela tam snad salta ![]()
Ahoj, já jsem 33.tt,a malá kopka skoro celý den, zatim naštěstí nebolestive, ale zhruba jednou za týden se stane, že ji necitim třeba i půl dne, ale to pak zase dožene večer:-)
Jsem 36+1 a mám pocit, že nespí nikdy - pořád kope nebo se převaluje, prostě pořád něco. Kopance nejsou bolestivé, spíš občas někde nepříjemně tlačí… ale u monitorování ozev usnout umí, to zase jo ![]()
No me tam asi mala opravdu delala salta, protoze uz to pak bylo hodne bolestivi a navic se ji povedlo omotat si pupecnik dvakrat kolem krku ![]()
Jsem 31+1 a jsem ráda když malá kope..Občas když ležím na boku tak mi po něm přejede nožičkou a strašně to lechtá..
Jinak asi od 27tt. strašně zlenivěla (ale to je možná spíš tím, že už má v bříšku míň místa, tak se jí moc přetáčet nechce),ale když už kopne, tak je to síla a já se pokaždé leknu protože to nečekám.
![]()
Díky za příspěvky holky… ja jsem spíš na větvi z toho střídání hyperaktivity a naprosté únavy. Myslíte, že prcka může ovlivnit i počasí? teď třeba celý víkend spala, až jsem se o ni bála a od pondělí se zase vůbec nezastaví… máte to taky některá takhle?