Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je normální že do 18.týdne těhotenství jsem nepřibrala ještě ani kilo, naopak, teď jsem kilo zhubla. Mám si raději dojít k lékaři, jestli něco nehrozí???
Nedržím žádnou dietu, jím normálně, jen o hodně zdravěji. Děkuji za odpovědi…
podle mě se nic neděje, já jsem ve 23.týdnu a nepřibrala jsem zatím ani kilo, když se hodně najím tak je kilo nahoře, ale druhý den je dole, myslím, že to ještě vyletí nahoru ![]()
Hlavně klid, pokud se cítíš ok a mimčo prospívá, tak nic neřeš. Záleží jakou jsi měla stavbu těla před těhu. Vlastní zkušenost, já echt slovanský typ (laicky metráček
) 40tt přibráno 0kg. A vše ok.
Držím pěsti. ![]()
Prosim tě, nic se neděje, dítě si vezme z tebe co potřebuje. Já se až ve 25tt dostala na váhu s níž jsem začínala těhu, do tý doby jsem hubla (celkem 3kg), teď jsem 33tt a mám nahoře 4,5kg a malý má 2kg a vše je OK.
já poč.váha 98,5kg
teď 18tt 97kg…jen se mě v poradně zeptala, jestli moc nezvracím, že kdyby ten úbytek byl z toho, tak by se to muselo řešit. ale když jsem ok a mám dokonce chuť k jídlu, je to v pořádku.
sranda je, že už mi roste bříško, ale váha pořád stejná a na objemu (podle oblečení) to taky nikde jidne neubývá. a to mi ještě stihly prsa vyrůst o číslo a půl…z čeho, to nevím, ale konečně mám v životě jednou období, kdy do sebe pořád něco cpu a nepřibírám
kráááása ![]()
Já jsem ve 20 tt a taky jsem ještě nic nepřibrala. Pokud nedržíš dietu, tak je to v pořádku. Píšeš, že jíš zdravěji, tak to bude asi ten důvod. V těhotenství se nemá jíst 2× více, ale 2× lépe, tedy vynechat prázdné kalorie a dlabat jídla plná živin. Místo kopce těstovin v sýrové omáčce je lepší trochu těstovin, ale k tomu ještě bílkovinu a zeleninu. Místo sušenky zdravý jogurt s ovocem …
jsem do 24 týdne zhubla asi 10 kilo zvracením a teď jsem v 35 tt a mám 5 kg nahoře. A vše testy vpořádku…takže se nestrachuj…příroda si dělá co chce ![]()
Ahoj já jsem v 19týdnu, mám čtyři kila dole a je mi fajn. Nebála bych se toho, každá jsme jiná, takže bych si s tím nelámala hlavu. Třeba pro mě to je momentálně příjemnější.