Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vsechny moc zdravim,chtela bych se zeptat,zda-li ma nekdo zkusenosti se spatnou pruchodnosti placenty.Dnes mi pan doktor rekl,ze miminko je o 14 dni pozadu,ze je hubenej a je to zpusobeno spatnou pruchodnosti placenty:-(
V jakém jsi týdnu? Mně zjistili nulové průtoky pupečníkem v 35. , malý už asi 3 týdny nerostl. Měli dělat dopplera už od 20. týdne ![]()
Jinak neboj, oni to ohlídají. Malý se narodil tedy předčasně kvůli tomu - plánovanou sekcí, ale teď je kluk jako buk ![]()
Jsem 29+3…vydesilo me to…tak bych chtela vedet zkusenosti ostatnich…
Já to měla taky, ale k tomu i vysový tlak. Dělali mi císaře ve 29. týdnu a všechno dopadlo dobře, tak se neboj.
Dekuju za info a za podporu…treba to malej dozene…nejvic me vystrasil predcasny porod…kdyby se to nelepsilo,ze by musel jit ven…
…
Pokud si dobře vzpomínám, tak víc je zajímal poměr mezi hlavičkou a bříškem, než celková velikost plodu. Pokud by bříško bylo menší, znamenalo by to, že dítě hladoví.
Budeš víc sledovaná, pokud ale jinak miminko prospívá, doktoři nebudou víc do těhotenství zasahovat. Pokud by miminko neprospívalo a hrozilo by mu nebezpečí, těhu by bylo ukončeno předčasně.
Urcite ma mensi brisko… Pan doktor rikal,ze se mu nedostava tolik rizku,kolik by potreboval…tak za tyden jdu na kontrolu do nemocnice,za tyden do poradny a pak by se asi videlo…
Je v poradku,jen je hubenej…za tyden jdu na kontrolu do nemocnice,aby rekli co a jak…
Ono určitě je v pořádku jako že vše je tak jak má,žádná vývojová vada.Ale na ty neprůchodnosti veliký pozor,aby se nezhoršily tak,aby nedošlo k poškození mozkové tkáně pro nedostatek okysličené krve.Držím palce,aby se to nehoršilo.
hanak píše:
Budeš víc sledovaná, pokud ale jinak miminko prospívá, doktoři nebudou víc do těhotenství zasahovat. Pokud by miminko neprospívalo a hrozilo by mu nebezpečí, těhu by bylo ukončeno předčasně.
Ono právě asi neprospívá.
Příspěvek upraven 25.02.12 v 07:59
Zkušenost bohužel mám. Miminko budou praděpodobně častěji sledovat (u mně to bylo každý týden). Já jsme pak skončila na rizikovém odd. na sledování. Nakonec jsem rodila o měsíc dřív. Doktoři mi říkali, že pokud to půjde, tak by chtěli nechat dokončit alespoň 37. týden. No, nešlo to
.