Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, co si myslíte o návštěvě plaveckého bazénu v posledním týdnu těhotenství? Při myšlence na relax ve vířivce se rozplývám
ale nevím, jestli se smí navštívit bazén v takto pokročilém těhotenství. Nevíte? ![]()
Já bych to zvážila s ohledem na to, jak moc jsi náchylná na infekce, pokud nejsi, klidně bych si vzala tampon pro těhotné a šla bych.
Já jsem chodila snad i po termínu, i do vířivky - bála jsem se vyvolání a říká se, že horká sprcha tomu pomůže, takže tak…ale měla jsem šílený strach, že mi ve vodě praskne voda a já to nepoznám ![]()
Ja jsem sla 38+5tt, dala jsem si 10 bazenu babickovskym tempem, pak teplou virivku a za hodinu mi zacaly kontrakce. Huraaa! Takze jestli uz jsi odhodlana porodit, tak doporucuju
39+0 byla Baruska na svete ![]()
BrenDe píše:
Ahoj, co si myslíte o návštěvě plaveckého bazénu v posledním týdnu těhotenství? Při myšlence na relax ve vířivce se rozplývámale nevím, jestli se smí navštívit bazén v takto pokročilém těhotenství. Nevíte?
já jsem byla v aguáči v sobotu večer a v pondělí jsem nastupovala na vyvolání ![]()
Tak já to asi zkusím… rodit ale ještě nesmím, o víkendu se stěhujeme a ve středu mám termín… - takže pěkně popořadě ![]()
BrenDe píše:
Tak já to asi zkusím… rodit ale ještě nesmím, o víkendu se stěhujeme a ve středu mám termín… - takže pěkně popořadě
ty mas odvahu
drzim palecky ![]()
alsem píše:
to bych mela strach, ze se muze treba zamotat do pupecniku
myslíš, že by mohlo být nebezpečné když budu ponořená ve vodě
? Nechci plavat, jen se uvolnit do vířivky.. opravdu bych nechtěla nějak riskovat..
Ahoj, klidně běž, chodila jsem na plavání těhotných a do vířivky porodní asistentka posílala holky, které byly 38+0 a výš (já jsem porodila dřív, a to jsem se každé to cvičení těšila, až se nakonci do tý vířivky dostanu
) Může ti to popohnat porod a nemusí, na každou to funguje jinak ![]()
kdyz budes jen ponorena a uzivat si vodu tak ne, osobne bych se bala ale plavat. (teta takhle plavala cele tehotenstvi a pak musel jit bratranec cisarem
)
alsem píše:
kdyz budes jen ponorena a uzivat si vodu tak ne, osobne bych se bala ale plavat. (teta takhle plavala cele tehotenstvi a pak musel jit bratranec cisarem)
to by možná musel i normálně, já jsem plavala a vpohodě, stejně si ale myslím že na konci těhu se moc plavat nedá,mě to břicho pak hrozně nadnášelo tak jsem tam předváděla něco mezi chůzí po dně a plaváním, plavat prostě normálně nešlo ![]()
mozna by musel, mozna ne, to tezko zjistis, jestli to vubec byla pravda (zda za to zamotani mohlo zrovna ono) ale prave proto, ze jsem to mela v rodine, tak bych nesla ![]()
alsem píše:
mozna by musel, mozna ne, to tezko zjistis, jestli to vubec byla pravda (zda za to zamotani mohlo zrovna ono) ale prave proto, ze jsem to mela v rodine, tak bych nesla
jasně chápu,no ono se to kdysi říkalo že se nesmí např. věšet prádlo/záclony že k tomu dojde, moje gyndařka z toho měla záchvat smíchu že je to pověra
já chodila poslední měsíc v těhotenství a bylo to hrozně fajn… se mi celý tělo tak nějak uvolnilo a tolik mě nebolely nohy
a pak jsem si vždycky krásně schrupla ![]()
pro jistotu jsem se ptala doktorky, jestli je to OK, a ta mi dokonce řekla, že lepší pohyb teď pro mě není… takže tak ![]()
pokud jsi v pořádku, vše je bez komplikací, tak bych se toho nebála…