Zrychlený tep v těhotenství

Anibas55
24.2.12 20:22

Zrychlený tep v těhotenství

Těhulky, jen otázka pro uklidnění. Kolik jste měli tep za minutu a v kolikátém týdnu? Já jsem teď ve 14+3, dnes jsem si měřila tlak a mám spíš nižší, ale tep 81 ještě k tomu mám takové stavy, že nemůžu popadnout dech a cítím rychlý chod srdce, jako při fyzické zátěží nebo při stresu, ale přitom jsem úplně v klidu. Čím by to mohlo být, mám se něčeho obávat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.2.12 20:31

mě se ten pohybuje mezi 80 a 120 a všichni doktoři jsou v klidu ;) problém prý je, když tlak klesne pod 85/65 nebo stoupne nad 150/110 a u pulzu klesne pod 65 a nebo stoupne nad 140 ;)

• Citovat
  • Upravit
1903
24.2.12 20:31

Já měla snad celé těhotenství vysoký tep.. takový ten nepříjemný pocit bušení srdce.. naměřila jsem si klidně i přes 100 tepů :roll: ale tlak v normě, spíše nižší.. byla jsem kvůli tomu pro jistotu i na kardiologii, ale všechno v naprostém pořádku..
takže bych se nijak nestresovala.. ještě těch 81 to není tak moc
pokud by se to třeba ještě zvyšovalo tak si můžeš zajít pro svůj klid k dr. ale myslím že to fakt nic není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
24.2.12 20:32
Anonymní píše:
mě se ten pohybuje mezi 80 a 120 a všichni doktoři jsou v klidu ;) problém prý je, když tlak klesne pod 85/65 nebo stoupne nad 150/110 a u pulzu klesne pod 65 a nebo stoupne nad 140 ;)

A v kolikátém jsi týdnu? mě to znepokojuje jen proto, že mi příjde brzy aby mé srdíčko na těhotenství mělo takový vliv.

• Citovat
  • Upravit
44193
24.2.12 20:35

Tak já mám v klidu kolem 90 až 100 a při fyzické aktivitě jsem si nejvíc naměřila 113.
Jsem kardiačka s vrozenou srdeční vadou, tak je to možná ještě trošičku víc, než by mělo být, ale všichni jsou v klidu a považují to za horní hodnoty zdravé těhule..
Jsem samozdřejmě sledovaná u odborníků.
Teď jsem ve 22. týdnu. To, co jsem naměřila, tak průběžně u lékařů. Protože se cítím poměrně dobře, doma si tlak a tepy neměřím, jen by mě to stresovalo. Jen u lékařů.

Jinak mám taky kombinaci vysoké tepové frekvence a nižšího tlaku, naposledy 100 na 60 a 94 tepů. Měřeno po příchodu normální chůzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
24.2.12 20:37
Anibas55 píše:
Anonymní píše:
mě se ten pohybuje mezi 80 a 120 a všichni doktoři jsou v klidu ;) problém prý je, když tlak klesne pod 85/65 nebo stoupne nad 150/110 a u pulzu klesne pod 65 a nebo stoupne nad 140 ;)
A v kolikátém jsi týdnu? mě to znepokojuje jen proto, že mi příjde brzy aby mé srdíčko na těhotenství mělo takový vliv.

Tyto změny probíhají právě v ranném těhotenství do konce prvního trimestru, vrcholí kolem 20.týdne a potom zůstávají relativně konstatní až do porodu..

Toto vím od kardiologů. Ač je to paradox, z hlediska srdce a krevního oběhu je nejrizkovější právě první trimestr,kdy dochází k těmto zásadním změnám.
Potom už se tolik nemění.

Příspěvek upraven 24.02.12 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.12 20:37
Anibas55 píše:
Anonymní píše:
A v kolikátém jsi týdnu? mě to znepokojuje jen proto, že mi příjde brzy aby mé srdíčko na těhotenství mělo takový vliv.

ve 30.tt, ale takhle se to pohybuje od začátku těhu. Ale 81 je normální - vždyť normální člověk má kolem 85 běžně. :lol:

• Citovat
  • Upravit
898
24.2.12 20:44

Ja mela cele prvni tehu v klidu nad 100 (sinusova tachykardie) - mela jsem malo zeleza a byla anemicka. Zrychleny tep je pri anemii normalni. Zelezo jsem brala pravidelne v tabletkach, i tak mi to ale nestacilo
Beres tehu vitaminy?
Nicmene tep 81 za minutu mi prijde jeste Ok.
Uz jsi byla u prakticke dr (pro razitko do prukazky a na ekg)? Popis ji sve stavy, natoci ti ekg, rpohledne te.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
24.2.12 20:48
monika215 píše:
Ja mela cele prvni tehu v klidu nad 100 (sinusova tachykardie) - mela jsem malo zeleza a byla anemicka. Zrychleny tep je pri anemii normalni. Zelezo jsem brala pravidelne v tabletkach, i tak mi to ale nestacilo
Beres tehu vitaminy?
Uz jsi byla u prakticke dr (pro razitko do prukazky a na ekg)? Popis ji sve stavy, natoci ti ekg, rpohledne te.

U prak. lékaře jsem ještě nebyla, ale asi už je nejvyšší čas

• Citovat
  • Upravit
898
24.2.12 20:51
Anibas55 píše:
monika215 píše:
Beres tehu vitaminy?
Uz jsi byla u prakticke dr (pro razitko do prukazky a na ekg)? Popis ji sve stavy, natoci ti ekg, rpohledne te.
U prak. lékaře jsem ještě nebyla, ale asi už je nejvyšší čas

Urcite si tam zajdi co nejdriv, zvlast kdyz se necitis nejlip.
Ono asi i zalezi, jaky mas tep normalne - ja i jako zdrava a netehu nemam min jak 80.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
24.2.12 21:18

Ahoj, ja mela v prvnim trimestru prvniho tehotenstvi arytmie. Nekdy mi srdicko bezelo rychleji, nekdy pomaleji a ruzne se ty cykly stridaly. Byla jsem kvuli tomu sledovana na kardiu a musela jsem prestat pracovat. V druhe pulce tehotenstvi uz to bylo v poradku.
Kdyz nejsem tehotna, tak obcas slabe arytmie mivam, ale nic, co by se muselo resit. V tehotenstvi se mi to dost rozjelo a pak to zase bez nasledku preslo. Kolik presne jsem mivala tep nevim, ale tech 130 mistama urcite ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
24.2.12 21:46

Cítím to stejně, jsem doma na rizikovém, klídeček, žádná námaha, NIC, a přitom se občas úplně zadýchám, jako bych vyběhla schody. A srdce tepe a tepe, měřím si tep nvečer v posteli, to mívám tak kolem těch osmdesáti. Myslím, že to je normálka. V ordinaci mi každých 14 dní měří tlak a vše v pořádku. Přeji co nejméně starostí a co nejvíce radostí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
2.4.12 13:41

Ahoj holky,jsem 24+0 a poslední dobou mám taky tep 90-95 někdy i takové přeskakování nebo jak bych to nazvala :-) Tlak mám spíše nižší. Tak jsem ráda, že nejsem sama.Jen se bojím jestli to nemůže nějak ublížit miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
2.4.12 13:47

Měla jsem v minulém těhotenství (tep netuším, ale prostě pocit, jako kdybych běžela, bušení srdce, a přitom jsem ležela jak placka), nechala jsem si udělat EKG, v pořádku. Teď to mám taky, projevuje se to stejně, tak jsem to jenom nahlásila doktorovi, netvářil se nijak a se mnou se taky nic jiného neděje. Plus se v obou těhotenstvích od vcelku raného stádia hodně zadýchávám, stačí rychlejší chůze do mírného kopce a dejchám za dva - nu, přežila jsem to poprvé, bohdá to přežiju i podruhé. Řekni to kdyžtak doktorovi, ale zbytečně se nestresuj, nemusí to být vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.4.12 14:11
@Kočulín píše:
Ahoj holky,jsem 24+0 a poslední dobou mám taky tep 90-95 někdy i takové přeskakování nebo jak bych to nazvala :-) Tlak mám spíše nižší. Tak jsem ráda, že nejsem sama.Jen se bojím jestli to nemůže nějak ublížit miminku?

Tohle ale není vysoký tep. Ten je až při hodnotách 100 a výše a mělo by to být opakovaně, což jsem se dozvěděla u doktora. Tohle se mi zdá v pořádku. Já měla běžně tep 120 a výše a to vždycky. Když mi dělali EKG, tak jim vyjela sinusová tachykardie - zkrátka mi srdce v klidu tlouklo rychleji. Po porodu to zase vymizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí