Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono to tak casto byva, jsou to v podstate reserse a tim, ze uz tolik lidi vytvorilo tolik krasnych veci, tak te opousti nadseni. Musis si uvedomit, ze Ty to nedelas profesionalne, nejde Ti o to vytvorit v tom oboru neco top, originalniho, co tu jeste nebylo. Chces to delat pro sebe, pro radost z tvoreni i z chyb, vysledek Te potesi i kdyz nekdo jiny umi vytvorit neco hezciho a navic, cviceni delat mistra, nakonec to budes treba ty kdo bude ostatni inspirovat aaa nebo odrazovat podobnym zpusobem ![]()
Nejsi sama kdo pozoruje tyto změny. Internet je pohodlný netvor a má to bohužel i negativní dopady.
@Anonymní píše:
Radši anonym a prosím nesesypte se na mě.
Mám pocit, že internet mi změnil myšlení. Už jsem o tom četla i nějaké články, takže to asi nebude nic nového. Internet je určitě skvělá věc ale pro citlivější jedince asi může mít špatné následky. Často vzpomínám na dobu bez něj. Vždy jsem dost introvertní a nejvíc času jsem tedy trávila sama. Nikdy jsem neměla problém se zabavit. Četla jsem, sportovala, šila na panenky, cokoliv.. Teď díky internetu už téměř nic nedělám. Když chci něco tvořit a hledám inspiraci na netu, strávím hledáním klidně i několik hodin. Je toho prostě všude moc a já neumím rychle vybrat jen jedno. Potom už na tvoření nemám náladu a když vidím ty úžasné výrobky talentovaných lidi, říkám si že to ani nemá cenu. Takhle je to se vším, cvičení, háčkování… na všechno musím pustit internet.
Patřím mezi ty citlivé jedince a zajímalo by mně, jestli někdo zažíva něco podobného.
Tak to nedělej nebo minimálně zkrouhni dobu trávenou na internetu ![]()
Taky hledám vše na netu, ale ještě jsem si to asi neuvědomila tak jako ty, zatím mi to nepřijde, že by to nebylo OK ![]()
Člověk musí sám dojít k uvědomění
Mě takhle před sedmi lety došlo jak špatný dopad na psychiku mají zprávy. Když hodinu až hodinu a půl DENNĚ a před spaním do člověka valí jen drogy, násilí, brutality, nehody, neštěstí a tragédie. A tak jsem už sedm let neviděla zprávy… a hele já jsem ti tak šťastný člověk.
Podstatně veselejší s optimističtějším pohledem na svět a na život než lidé v mém okolí co to do sebe nechávají denodenně tlačit
Vřele doporučuju ![]()
Uz jsem to psala nedavno, dle meho je to dane lidskou lenosti, pohodlnosti. Na netu se clovek bez namahy dokaze zabavit na dlouhe hodiny.
Ale je zaklad si uvedomit, ze ma clovek nejaky problem, ze dela neco, co se mu nelibi a to pak jiz muze zmenit. Takze si treba stanov plan, 3× tydne nejaky sport, do konce tydne hledani na netu navodu na vec, co chci vyrobit, dalsi tyden shaneni materialu, pote zahajeni prace, do mesice bych chtela udelat to a to…
@JayLee píše:
ja když si reknu, ze tyn na net vůbec nepujdu tak nepujduja jen ze mam hodne casu byt na netu tak proto na nem jsem ale nemam problem na nej nejit protože většinou nedelam nic kokretniho k cemu byc net potrebovala
Kecárna funguje ![]()
Tak jednou se bude o rozšíření internetu psát jako o do té doby největším lidském vývojovém kroku, větším než byla třeba neolitická revoluce. Když si uvědomíte, jak elementárně internet změnil vše na co se podíváte, na čem pracujete, jak komunikujete, jak přemýšlíte. Jak změnil samotné vnímání reality.
To že jeho využití s sebou nese i negativní dopady na lidi je samozřejmé. Nicméně pokud jsme tak úžasné bytosti, jak o sobě neustále tvrdíme, měli bychom se přizpůsobit. A závislost na internetu je závislost jako každá jiná, dá se proti ní bojovat.
Já jsem třeba za internet ráda. Vždy jsem byla ve škole a podobně ta vzadu v koutě, koho nikdo pomalu neznal. Díky internetu jsem se naučila komunikovat a našla si díky tomu i nej chlapa, jakého můžu mít, když jsme se potkali na chatu, psali jsme si a volali, až přišli na to, že patřímek sobě.
Taky ráda hledám informace na netu, je to prostě rychlejší a v jistých drbárnách se člověk i pobaví
Ovšem zvládám být i bez netu, to ne že ne ![]()
@chipsa píše:
Nejsi sama kdo pozoruje tyto změny. Internet je pohodlný netvor a má to bohužel i negativní dopady.
Mam stejne pocity a nemyslim si, ze jsem „slabsi jedinec“. Vzdy jsem zpetne nastavana, ze jsem hledala nejaky „zlepsovak“, protoze kdybych to udelala starym i kdyz „neefektivnim“ zpusobem, tak bych nasledne nebyla frustrovana ztratou casu a take svoji „nesikovnosti“.
Tak zkus omezit čas na internetu, stanov si třeba maximálně 2 hodiny denně a nepřekračuj je. Pokud ti to dělá problém, tak třeba na pár dní internet odpoj a uvidíš, kolik přečteš knih a uháčkuješ šál ![]()
Joo, tvoje pocity chápu. Já jsem strašně ráda, že existuje internet, bez něj bych se s nikym neseznamila, nevěděla bych spoustu věcí a tak..Navíc ten pocit, že jedním kliknutím můžeš „mít“ co chceš je prostě taak fajn…Zvlášť pro někoho, kdo má problémy třeba s komunikací, seznamováním a podobně…Vse je najednou jednoduchý a zábavný…Ale bohužel, taky jsem přestala číst, psát deník, tvořit cokoliv, a nedokážu už skoro ani trávit čas sama se svýma myšlenama…Protoze jdu proste na net a travim čas tam…Nejhorší je, že nedokážu třeba týden na net nejít…nejde to.ale když jsem byla na vikend mimo civilizaci, tak jsem na net skoro nepomyslela a byla jsem za to ráda…
Jinak jsem za cele leto (od konce kvetna) byla na netu minimalne (max 5 hodin celkem): vyzvednout postu, mrknout na rozpeti cen, pro info do skolky. Citim se tak odpocata a mam celkem vycistenou hlavu. Ani ted nemam potrebu „doplnit si mezery“ ![]()
@chipsa píše:
přesně tak. Taky to na sobě pozoruji.
Radši anonym a prosím nesesypte se na mě.
Mám pocit, že internet mi změnil myšlení. Už jsem o tom četla i nějaké články, takže to asi nebude nic nového. Internet je určitě skvělá věc ale pro citlivější jedince asi může mít špatné následky. Často vzpomínám na dobu bez něj. Vždy jsem dost introvertní a nejvíc času jsem tedy trávila sama. Nikdy jsem neměla problém se zabavit. Četla jsem, sportovala, šila na panenky, cokoliv.. Teď díky internetu už téměř nic nedělám. Když chci něco tvořit a hledám inspiraci na netu, strávím hledáním klidně i několik hodin. Je toho prostě všude moc a já neumím rychle vybrat jen jedno. Potom už na tvoření nemám náladu a když vidím ty úžasné výrobky talentovaných lidi, říkám si že to ani nemá cenu. Takhle je to se vším, cvičení, háčkování… na všechno musím pustit internet.
Patřím mezi ty citlivé jedince a zajímalo by mně, jestli někdo zažíva něco podobného.