Neudržím tajemství

Anonymní
2.9.15 12:20

Neudrzim tajemstvi

Zdravim, mam problem, za ktery se fakt stydim a nevim, jak ho resit. Chodi se mi totiz dost kamaradek sverovat a za kazdou informaci pridaji to notoricke: ale nikomu to nerikej. A ja se fakt snazim ty informace udrzet, ale je toho fakt tolik, ze se proste nekdy prokecnu a pak se to snazim zachranovat, ale neumim proste lhat. Takze se mnou musi byt fakt radost kamaradit, fakt. Uz jsem kolikrat kamaradkam rikala, at mi nic nerikaji, ze to urcite zapomenu, ze se to nema rikat, ale stejne kazdou chvili nekdo prijde s tim „nikomu to nerikej“ a je to tady nanovo. Chtela bych se naucit ty informace udrzet, ale je to se mnou cim dal horsi :mrgreen: Prokecavate nekdy to, co se nema? Nebo jste jak hroby? A jak to delate?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1980
2.9.15 12:28

To já vím zase o všech všechno. Umím udržet tajemství, neroznáším drby a věci si nechávám pro sebe. Dost lidí to o mě ví a nemají problém se mi svěřit. Jak to dělám? Když mi někdo řekne - nikomu to neříkej - tak to prostě nikomu neřeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.9.15 12:38

Především bych nemluvila o druhých, ale o sobě.. :nevim: :nevim: a když už musíš mluvit o druhých, tak nemluv konkrétně o dané osobě, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
2.9.15 12:46

Ono se Ti to jednou vrátí. Třeba s Tebou přestanou holky kamosit, nebo už Ti neřeknou to, co by nechtěly aby věděli jini. Já si takhle v puberte nabila hubu několikrát a z toho jsem se poučila. Nestojí to za to. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144

Nemám problém udržet tajemství, ale je fakt že teď nedávno se stalo, že jsem něco prokecla mamce, ale ona už to stejně věděla, tak to bylo naštěstí jedno. Ale úplně ve mě hrklo, když jsem to dořekla :zed: Takže asi chápu, jak to myslíš. Ne že by jsi to řekla schválně, ale v tu chvíli ti to nedojde, že? Radu nemám, snad jen soustředit se na to, o čem mluvíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida

Já moc jako nechápu, co máš za problém. Co tě nutí k tomu to vykecat? Jak se vůbec dostaneš k tomu, že to vykecáš? Nemluv o druhých a nebudeš s tím mít problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31278
2.9.15 12:48

Občas mi něco ujede, málokdy - a většinou je to teda tajem, o kterým mi daná osoba jaksi zapomene říct, že je to tajem a tak se o tom někde mezi řečí zmíním. Pak mi ten člověk řekne „no to snad bylo samozřejmý!“…no nebylo :roll:

Jinak, pokud bych věděla, že to fakt neudržím, tak bych řekla natvrdo „holka promiň, fakt mi to neřikej, já co nevim, nepovim. Nenuť mě k tomu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
2.9.15 12:55

Přesně jak už tu někdo psal..přestaň řešit ostatní a tlachat o někdo kdo není přítomen…řeš sebe, případně problémy osoby, se kterou se zrovna bavíš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3998
2.9.15 13:20

Jsem jako hrob - daří se mi to bez problémů, nedrbu, nevynáším informace, nesháním je atd. Asi je to tím, že důvěra je pro mě zásadní hodnota, tak ji prostě nechci zklamat, zahodit. Co odmítám hned jsou nekalá tajemství, spiklenectví proti někomu jinému, to nepovažuju za důvěrnou informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.21 08:58

Prořekla jsem něco, co jsem neměla

Ahoj maminky, včera jsem kamarádce prokecla něco, co jsem neměla… Něco z rodinných vztahů mámy a tety, prokecla jsem, že se spolu nebaví. Manža naštvaný, tichá domácnost. Jsme na malé vsi, kde si každý vidí do talíře, nenapadlo mě, že by se tohle nevědělo. Asi bych spíš chtěla povzbudit, že v tom nejsem sama a že se i vám někdy povedlo něco prokecnout…

• Citovat
  • Upravit
12834
20.8.21 09:07
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, včera jsem kamarádce prokecla něco, co jsem neměla… Něco z rodinných vztahů mámy a tety, prokecla jsem, že se spolu nebaví. Manža naštvaný, tichá domácnost. Jsme na malé vsi, kde si každý vidí do talíře, nenapadlo mě, že by se tohle nevědělo. Asi bych spíš chtěla povzbudit, že v tom nejsem sama a že se i vám někdy povedlo něco prokecnout…

Tak si s manzou udělejte tulenicko… :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
20.8.21 09:13
@Anonymní píše:

Tvoje máma a tvoje teta se spolu nebaví, vykecala jsi to tvé kamarádce… a naštvaný je „manža“, jo… :roll: Na té historce mi něco nesedí, leda by dotyčný manža byl předmětem rodinného rozkolu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33587
20.8.21 09:24
@Anonymní píše:

A co na tom manžovi tak strašně vadí? Týká se to přímo jeho, že se spolu ty dvě nebavěj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
20.8.21 09:25
@Anonymní píše:

Já taky neudtim tajemství, spíš neudrzim vůbec nic 🙈 snažím se na tom pracovat :D jsem taková od mala vykecam i to co nevím, rodina to o mě ví tak většinou mě říkají už všechno jako poslední 🙈 to bude dobrý neboj :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová