Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych pomoct![]()
Dcera má jet na SŠ teďka v září na TK, ale jedem na dovolenou a proto se ptám, zda tu není nějaká učitelka nebo ta, která mi poradí. Potřebuju napsat žádost, že na turisťák nepojede, ale nevím, zda bych to napsala správně, proto potřebuji poradit, najde se zde nějaká hodná dušička?
Předem moc děkuju!![]()
Napiš to podle pravdy a požádej o její uvolnění z vyučování. Škola není holubník a plánovat si dovolenou na září, když máš děti školou povinné, není to příliš vhodné. No, uvidíš, jestli ti škola vyhoví.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych pomoct![]()
Dcera má jet na SŠ teďka v září na TK, ale jedem na dovolenou a proto se ptám, zda tu není nějaká učitelka nebo ta, která mi poradí. Potřebuju napsat žádost, že na turisťák nepojede, ale nevím, zda bych to napsala správně, proto potřebuji poradit, najde se zde nějaká hodná dušička?
Předem moc děkuju!![]()
Pokud je TK povinnou součástí výuky, bude si jej muset nahradit s jinou třídou, což tedy holce fakt nezávidím. O turisťáku jste jistě věděli předem, naplánovat si na stejný termín dovolenou je mimo moje chápání.
@Kobliha51 Byla jsem se na to zeptat přímo ve škole, tak mi paní řekla, ať to sepíšu a ona to potvrdí.. Dříve jsme nemohli, manžel ještě musel chodit na rehabilitaci, jelikož měl zlomenou patu, bude to jen ten první týden, to o nic nepříjdou..
(no anonyme) ![]()
@hanka.br. píše:
Pokud je TK povinnou součástí výuky, bude si jej muset nahradit s jinou třídou, což tedy holce fakt nezávidím. O turisťáku jste jistě věděli předem, naplánovat si na stejný termín dovolenou je mimo moje chápání.
Presne tak, navic pokud nebudemozne nahrazeni s jinou tridou, bude mit zmeskane hodiny
@Nyana píše:
@Kobliha51 Byla jsem se na to zeptat přímo ve škole, tak mi paní řekla, ať to sepíšu a ona to potvrdí.. Dříve jsme nemohli, manžel ještě musel chodit na rehabilitaci, jelikož měl zlomenou patu, bude to jen ten první týden, to o nic nepříjdou..(no anonyme)
Tak to takhle napiš. Možná ti to povolí.
@Nyana píše:
@Kobliha51 Byla jsem se na to zeptat přímo ve škole, tak mi paní řekla, ať to sepíšu a ona to potvrdí.. Dříve jsme nemohli, manžel ještě musel chodit na rehabilitaci, jelikož měl zlomenou patu, bude to jen ten první týden, to o nic nepříjdou..(no anonyme)
To mají jak dlouhý ten turisťák, když za jeden týden o nic nepřijdou? To tam pak může jet a pokračovat v něm, nemusí ho zameškat celý ne? Nemůžeme se divit, že děti ztrácejí vztah k povinnostem a pravidlům, když je to rodiče sami učí, bohužel.
Osobně bych se nebála, turisťáky většinou povinné nejsou, my je měli povinné až na vysoké, kde byly součástí výuky, na SŠ byly jen jako něco navíc a už za mě tak 30% děcek nejelo, protože rodiče na to neměli (u nás byla voda a moře) a tehdy bylo mimo záznam doporučeno, aby rodiče omluvili, protože jinde to trávit nemělo význam.
Pojala bych to jako běžné omluvení z výuky a podala oficiální žádost do školy, že chceš uvolnit dceru ten a ten týden. U nás je na stránkách školy přímo formulář, tak bych koukla, jestli to u vás není stejné.
EDIT: Tím, že nejsou povinné, jsem myslela, že ho nebude muset nahrazovat.
Zdravím, potřebovala bych pomoct
Předem moc děkuju!