Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj potřebuji pomoc odcházíme z pronájmu a paní majitelka nám vyučtovala nedoplatky 10600!!! prej si to strhne z kauce na byt!!! může to tak udělat a proč jsou nedoplatky tak vysoké když nás na začátku ujistovala že nedoplatky díky zalohám nehrozí.. omlouvám se za chyby ale jsem dost nasss…raná
@annabolla žádejte přesné vyúčtování. Ne, nemá na to právo, pokud nedokáže, že takové nedoplatky jsou.
Na základě čeho to jako udělala? Pokud není schopna dodat vyúčtování, žádné doplatky si nesmí nechávat.
Protože u mnohých položek není možné dobrat se letošních cen (ty budou účtovány až příštího června a do té doby čekat nikdo z nás nechce), použila jsem v takovém případě ceny loňské. Protože ceny v téměř 100% případů rok od roku rostou, je to postup, který Vás nemůže v žádném případě poškodit.
Tohle nám poslala v mailu..
Hned na začátku jsme se ptali zda zálohy stačí abysme nemuseli doplácet a ona řekla že ano že jsou spíše přeplatky a ted tohle! No málem mě kleplo.
@annabolla tak jako ok, loňské ceny ok. Ale kolik jste měli minulý rok nedoplatky popř přeplatky? Osobně bych to spočítala - pokud si píšete stavy při odečtu atd..
@annabolla píše:
Protože u mnohých položek není možné dobrat se letošních cen (ty budou účtovány až příštího června a do té doby čekat nikdo z nás nechce), použila jsem v takovém případě ceny loňské. Protože ceny v téměř 100% případů rok od roku rostou, je to postup, který Vás nemůže v žádném případě poškodit.
Tohle nám poslala v mailu..
takze si to vycucala z prstu. Ja bych ji napsala, ze si pockam. V tomto ohledu bych byla velice trpeliva. Hlavne bych pri odchodu z bytu udelala odecty, sama pro sebe bych si meraky i nafotila.
@annabolla píše:
No my jsme tu byly jen rok presně od září.
no a jaké bylo vyúčtování v lednu?
@Bibi239 píše:
takze si to vycucala z prstu. Ja bych ji napsala, ze si pockam. V tomto ohledu bych byla velice trpeliva. Hlavne bych pri odchodu z bytu udelala odecty, sama pro sebe bych si meraky i nafotila.
no brala to podle předchozího podnájemníka ale to byl samotnej kluk vůbec tady nebyl nevařil, snad se ani nemyl nic, a podle jeho spotřeby to počítá nám mi přijde..
@martina.se píše:
no a jaké bylo vyúčtování v lednu?
tak to my nevíme vše chodí jí do pošty ale o žádný nedoplatek si nám neřekla tak bylo asi vše v pořádku podle nás ne?
@annabolla píše:
no brala to podle předchozího podnájemníka ale to byl samotnej kluk vůbec tady nebyl nevařil, snad se ani nemyl nic, a podle jeho spotřeby to počítá nám mi přijde..
tak to jste si ale měli ohlídat sami, popř zálohy zvednout. ![]()