Ukončení nájmu a nedoplatky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101633
27.8.15 16:14

Tak sem hoď to vyúčtování od ní, víc hlav víc vykouká… může ho mít blbě spočítané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
27.8.15 16:18
@annabolla píše: žádné vyučtování jsme nedělali..
děkuji už jsem stím byla u předsedy a ten taky říkal že je to hloupost.
takže ze slušné paní je docela mrška

Z vlastní zkušenosti vím, že pro X nájemníků zálohy stačí a pak přijde nějaký, který má prostě větší spotřeby, takže to tak být může a ani předseda bez toho, aby to spočítal, nemůže říct, že je to hloupost.
Důležité je, jestli máte ve smlouvě výši záloh a v předávacím protokolu stavy měřičů, pak už opravdu není problém si to dopočítat.
Voda, plyn, elektřina je jednoduchá, tam se jen odečte spotřeba a vynásobí cenou, všechny ceny lze dohledat na stránkách vodáren, čezu, atd. Teplo na topení a na ohřev teplé vody se dá přesně spočítat až po odečtech za celý dům, ale lze zhruba vypočítat, dle loňských spotřeb, pak se to rozpočítává částečně podle plochy bytu a částečně podle odečtené spotřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.8.15 16:21

A to byl její nápad, že se použije vyúčtování kalendářního roku (1.1.2014 - 31.12.2014) pro vašich dvanáct měsíců (1.9.2014 - 31.8.2015)?? To mi připadá, že by snad musela být sama proti sobě, když tam před vámi bydlel jenom jeden člověk… Každopádně by to chtělo tedy asi opravdu vidět ten její výpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
27.8.15 16:25
@annabolla píše:
Možná jsem blbá ale za plyn a energii máme ve smlouvě že platíme 1083měsíčně což je za rok 12996 a u ní máme za rok spotřebu energii a plynu za 9599.. tAK TED UŽ VŮBEC NECHÁPU

Tak zálohy 1083 měsíčně jsou vážně málo, takže se tomu nedoplatku ani nedivím. A pokud tam v tom jsou všechny položky, co jsi vypsala v příspěvku výše, tak už vůbec.
Mě u bytu 30 m2 vychází zálohy za elektřinu, vodu, topení a ohřev TUV 1250 a je to tak tak pro jednu osobu a je to zateplený dům, takže topení minimální. A to v tom není nic dalšího, odpadky atd. mám zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
27.8.15 16:28
@Eli.D píše:
Tak zálohy 1083 měsíčně jsou vážně málo, takže se tomu nedoplatku ani nedivím. A pokud tam v tom jsou všechny položky, co jsi vypsala v příspěvku výše, tak už vůbec.
Mě u bytu 30 m2 vychází zálohy za elektřinu, vodu, topení a ohřev TUV 1250 a je to tak tak pro jednu osobu a je to zateplený dům, takže topení minimální. A to v tom není nic dalšího, odpadky atd. mám zvlášť.

omlouvám se blbě jsem to napsala jen za plyn a eletrike platíme 1083 zbytek jak je vypsán platíme dohromady dalších 1917 takže celkem platíme 3000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
27.8.15 16:28
@Martinik píše:
A to byl její nápad, že se použije vyúčtování kalendářního roku (1.1.2014 - 31.12.2014) pro vašich dvanáct měsíců (1.9.2014 - 31.8.2015)?? To mi připadá, že by snad musela být sama proti sobě, když tam před vámi bydlel jenom jeden člověk… Každopádně by to chtělo tedy asi opravdu vidět ten její výpočet.

Myslím, že spíš jen použila cenu za spotřebovanou jednotku tepla a ohřevu TUV. To se opravdu nedá zjistit jinak. Ceny za rok 2015 budou jasné až po odečtech celého domu na konci roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
27.8.15 16:30
@annabolla píše:
omlouvám se blbě jsem to napsala jen za plyn a eletrike platíme 1083 zbytek jak je vypsán platíme dohromady dalších 1917 takže celkem platíme píše: Více

a ve smlouvě máme uplně jiné částky měsíčně než ona nám poslala ve vyučtování… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
27.8.15 16:32
@annabolla píše:
a ve smlouvě máme uplně jiné částky měsíčně než ona nám poslala ve vyučtování… :nevim:

Jak píšu, začerni osobní údaje a hoď sem jak příslušný kus smlouvy, tak to její vyúčtování. A ideální by tedy ještě bylo vyúčtování od správce domu za loňský rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
27.8.15 16:34
@annabolla píše:
omlouvám se blbě jsem to napsala jen za plyn a eletrike platíme 1083 zbytek jak je vypsán platíme dohromady dalších 1917 takže celkem platíme píše: Více

nic se neděje :) jen je potřeba si to ujasnit, protože mi přijde, že tam máte v zálohách všechno, co paní platí správci domu včetně fondu oprav, což se nejspíš skrývá pod pojmem „provozní záloha“. Ve výše zmíněném bytě za to všechno (energie, co jsem psala + to ostatní, co tam máš vypsané) platím taky cca 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
27.8.15 16:40
@j.a.n.i1 píše:
Jak píšu, začerni osobní údaje a hoď sem jak příslušný kus smlouvy, tak to její vyúčtování. A ideální by tedy ještě bylo vyúčtování od správce domu za loňský rok.

já se snažím ale poslala to v excelu a ten mi zkopírovat nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
27.8.15 16:44
@Eli.D píše:
nic se neděje :) jen je potřeba si to ujasnit, protože mi přijde, že tam máte v zálohách všechno, co paní platí správci domu včetně fondu oprav, což se nejspíš skrývá pod pojmem „provozní záloha“. Ve výše zmíněném bytě za to všechno (energie, co jsem psala + to ostatní, co tam máš vypsané) platím taky cca 3000.

a taky máš takové nedoplatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
27.8.15 16:48
@annabolla píše:
já se snažím ale poslala to v excelu a ten mi zkopírovat nejde :(

Na klávesnici najdi klávesu PRTSCN (nebo tak podobně) ta ti sejme obrazovku do schránky a pak to vlož do nějakého grafického editoru, třeba malování a ulož to jako obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
27.8.15 16:51
@annabolla píše:
a taky máš takové nedoplatky?

Ano, měla jsem už i nájemníka, který doplácel 7000 za 7 měsíců, přitom nájemníkovi před ním při stejných zálohách vracely za rok 1400.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
27.8.15 16:59
@Eli.D píše:
Ano, měla jsem už i nájemníka, který doplácel 7000 za 7 měsíců, přitom nájemníkovi před ním při stejných zálohách vracely za rok 1400.

tak to nechápu :( my jsme tady opravdu málo.. většinou jsme dost na chalupě ted ještě netekla 14 dní tepla voda. a zálohy jsou podle ní počítané na 4 členou rodinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.8.15 17:16
@j.a.n.i1 píše:
Na klávesnici najdi klávesu PRTSCN (nebo tak podobně) ta ti sejme obrazovku do schránky a pak to vlož do nějakého grafického editoru, třeba malování a ulož to jako obrázek.

@annabolla
Jen upřesnění.

Je tam přesně PRT SC je to tlačítko na noťasu nad backspacem a na normální klávesnici nad Insertem. Pod PRT SC je ještě napsané SysRq. Po zmáčknutí tlačítka si otevři malování a dej jen ctrl v, ulož jako a vlož sem. Co všechno máte na plyn? Jen vaření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová