Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o radu, lze připojit pro využití internetového připojení mobil s napojením na notebook?
Odjíždíme na dovču a potřebuji se tam připojit na internet a kvůli pár dnům v roce se mi nechce moc investovat do USB modemu, který není nejlevnější
a ani jej příliš nevyužiji.
Poradíte zda to lze a jakým způsobem ![]()
Doufám, že jsem to napsala sroumitelně ![]()
Před 2 lety jsme se snažili propojit mobil s počítačem (to jsme ještě neměli doma připojení) a šlo to, Vodafone na to měl jakýsi program, potřebovali jsme jenom datový kabel od mobilu.
Ale na počítači bylo to připojení příšerně pomalé a hodně omezené množstvím dat.
Myslím, že by to mělo jít i teď, ale nepočítej, že s tím základním připojením za pár kaček.
Nevím, u jakého jsi operátora, já znám jenom Vodafone, tam bych zvolila Připojení na stálo (cca 500Kč)
Pokud mate modem, tak tam je SIM karta, ktera jde soupnout do mobilu - vysledek - mas internet v mobilu.. Jinak take co se tyka samotneho mobilu, poptej se u operatora jaky mas tarif. Ale jinak to bezne byva, pokud tvuj mobil podporuje internet, tak 20,–/den uzivani internetu… takze bych to ani neresila skrz PC, ale samostatne jen co se tyka mobilu.. ![]()
Jde to, já mám O2 a protože jem měla malý signál přes modem, tak jsem si propojila mobil kabelem s notebookem a pohoda. Mobil je citlivější a chytne signál i tam, kde modem ne. ![]()
Ale bacha na to, mobil jako modem a připojení přes něj je opravdu datově omezené a příííííšerně pomalé, tak aby jsi z toho vůbec něco měla. Chce to zjistit jaký máš mobil, jestli funguje rovněž jako modem a připojení. Vodafone má například připojení na den, ale s tím se fakt nikam nedostaneš.
Holky, moc děkuji ![]()
Mám Tarif u Voadafone.
Mrkla jsem na O2, toto řešení by se mi asi zamlouvalo finančně lépe, máte někdo zkušenosti, jak funguje:
O2 usb
Od Vodafone mi přijde Connect flasch zbytečně drahý 1 977 Kč
:
http://eshop.vodafone.cz/hs.htm?… Mobile Connect flash K3765 Black&lang=cs
Co byste zvolili ![]()
No, já mám právě O2 usb modem. Nemá všude pokrytí, ale cenově to jde. Já si myslím, že se ta sada dá koupit třeba na aukru o dost levněji, a u O2 si dokoupit simku. Za úvahu by to asi stálo. ![]()
Já bych šla asi do toho O2 /i když sama mám Vodafone a chválím kde můžu a nedám na něj jako operátora dopustit/. Vodafone je s netem fakt na štíru. Má nejpomalejší připojení, příšerně omezené, radši bych zainvestovala do toho O2 a myslím, že bude mít i lepší pokrytí.
gabi.design píše:
Já bych šla asi do toho O2 /i když sama mám Vodafone a chválím kde můžu a nedám na něj jako operátora dopustit/. Vodafone je s netem fakt na štíru. Má nejpomalejší připojení, příšerně omezené, radši bych zainvestovala do toho O2 a myslím, že bude mít i lepší pokrytí.
Mám aktivovaný internet v mobilu „Na plno“ - rychlost i pokrytí špičkové.
Ale asi taky hodně záleží na telefonu.
Se starým to bylo k pláči ![]()
Mám Nokii E66.
Co potřebuji k propojení z mobilu na notebook, jaký kabel? A je tam nutná nějaká instalace ![]()
Jak vlastně připojení funguje a co vše k tomu potřebuji?
Díky za radu ![]()