Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni,
prosím poraďte mi někdo multivitamíny nebo nějaké vitamíny pro unavené maminky. Jsem pořád nějaká ztahaná a to dokonce poslední dobou i spím…a nic.
Je fakt, že nejím moc pravidelně a už vůbec né pestře, takže tělu asi něco chybí
![]()
Díky za vaše tipy a zkušenosti ![]()
Já bych potřebovala, aby vynalezli nějakou drogu v injekcích vždycky na měsíc:D. Protože mám pocit, že vitamíny mě už nespasí. Jsem na tom stejně jako ty. Ale je fakt, že tak často se nevyspím. Ale i když jo, pořád jsem unavená.
Chtělo by to určitě správně jíst
, pít
… Což já nedokážu:D.
Mmch ten Supradyn jsem brala v době pracovní vytíženosti a stejně jsem skolabovala
.
Mám to stejně.Spim aspon 12 hodin denně,někdy i déle a přesto jsem unavená.Jestli spim 8 nebo 12 vubec není rozdíl v tom jak sem umordovaná když vstanu.
Já sem už od září na redbulu a taky mám 5kg navíc.Vitamíny nepomáhaj:-(
Kamčo: jéé, tolik hodin?
. Tak mě se budí v noci střídavě děti, někdy spí teda celou noc, ale spím nejvíc 6hodin. O víkendu někdy 8hodin. Tak u mě to možná i bude tím:D. Škoda, že si energy drinky denně nemůžu dovolit:D. Hlavně jsem nepřišla na nějaký dobrý.
Kafe taky nic
.
Ty vitamíny jsou asi nějaký placebo:D.
Lakynka píše:
Kamčo: jéé, tolik hodin?. Tak mě se budí v noci střídavě děti, někdy spí teda celou noc, ale spím nejvíc 6hodin. O víkendu někdy 8hodin. Tak u mě to možná i bude tím:D. Škoda, že si energy drinky denně nemůžu dovolit:D. Hlavně jsem nepřišla na nějaký dobrý.
Kafe taky nic.
Ty vitamíny jsou asi nějaký placebo:D.
Laky někdy i víc.Maty chodí spát v 18.00 a vstává po 10té a odpolko spíme třeba 3-4 hodinky(někdy jen já)
Když je ve školce tak spim do 12ti ![]()
Bohužel mě pomáhaj jen ty nápoje
Kamčo: tyyyy vago, tak to by byl můj lék:D. Děti chodí spát v půl 7, Tom teda později, tak v půl 8 nejpozději. Vstávají v 6-7hod. +noční buzení oba. Odpoleden Tom nespí a Veru dnes třeba 25min. Jinak tak 35:D. ![]()
laky já když chodila do práce a vstávala sem v 5 ráno a napsala sem tak nenejvejš 4-5 hoin tak sem byla mín unavená než ted.Hold sem mrcha rozválená ![]()
Holky, já se víc jak rok pořádně nevyspala. Spím posledních 14dni a to max 7hod denně, protože měl manžel dovolenou. Děti sice přes den spí, tak od 11-13hod a někdy i navečer na 30min…jenže to kmitám doma a ve zbylém času si sednu k pc. Na děti jsem sama od rána do večera, od pondělí do pátku, takže síly rychle mizí. ![]()
Ehmmmm a co zkusit udělat krevní obraz - já bych řekla že je to málo železa.
Tyhle stavy znám - taky mám jednou jsem málem lezla po čtyřech jak mi nešlo fungovat - no nakonec jsem skončila v nemocnici a prý mi chyběl nějaký minerál a ještě cosi a hlavně to železo. Takže teď rovnou nasazuju železo a jdu na krev k Dr. ![]()
Hihihhih, můj krevní obraz bych raději ani vidět nechtěla
. Před 2lety jsem měla nějaký špatný a na kontrolu jsem ani nešla. Co s tím, když životní styl zůstává stejný:(. To je asi to nejhlavnější..
Ahoj,
to železo bych každopádně zkusila..taky jsem byla pořád utavená,až mi to nepřišlo normální,a to železo mi fakt pomohlo! ![]()
Ahoj, tak jsem na tom úplně stejně. Malej mi chodí spát v 8 a vstává po 9, takže času na spánek mám dost, jenže jsem byla tak blbá, že jsem nešla spát dřív než po půlnoci, co ale ten můj začal chodit do práce, tak chodím spát před půlnocí a je to úplně to samý jako když jsem šla po půlnoci!!! Jsem taky pořád unavená a nevim čim to je. Jídlu a pití teda moc nedam, i když se teď snažim tak nějak jíst normálně.
Někde jsem četla, že dobrá vzpruha je i pít pravidelně vincentku. Je to chuťově slaný hnus, ale je tam spousta minerálů, které tělo potřebuje. Takže pokud víš, že flákáš životosprávu, zkusila bych tohle. Ale já si to říkám už od léta, že jí zkusím, ale v krámě na ní vždycky zapomenu
, neznáte ještě něco dobrého na paměť? Ale takové, co nezapomenu v lékárně koupit
(pokus o vtip)